Düzceli Nasıl Bir Başkan İstiyor?

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için Pazar gününden itibaren çalışmaların başlanacağını duyurdu. Bununla birlikte yeni dönemde hangi partinin kimi aday göstereceği konuşulmaya başlandı. Peki, Düzce halkı nasıl bir başkan istiyor.

Düzceli Nasıl Bir Başkan İstiyor?

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için Pazar gününden itibaren çalışmaların başlanacağını duyurdu. Bununla birlikte yeni dönemde hangi partinin kimi aday göstereceği konuşulmaya başlandı. Peki, Düzce halkı nasıl bir başkan istiyor.

24 Temmuz 2018 Salı 17:33
Düzceli Nasıl Bir Başkan İstiyor?

Türkiye henüz 1 ay önce bir seçimden çıktı. Fakat yaklaşan diğer seçim şimdiden kafaları meşgul etmeye başladı. Hangi parti kimi aday gösterecek? Hangi partinin ne kadar kazanma ihtimali var? Bunlar başta gelen sorular. 29 Mart’ta sandığa gidecek olan Düzceliler nasıl bir başkan istediklerini anlattı. Kimi çevre iller ile kıyaslanınca, Düzce’nin çok geride kaldığını söyledi. Kimi Düzce’nin gelişmekte olduğunu savundu. Ayrıca seçimlerde adaya mı, partiye mi oy vereceklerine de açıklık getirdiler.

Ergün Atış, adaletli, çalışkan ve dürüst bir kişi istediğini dile getirirken başkan olarak görmek istediği kişileri de aktardı. Atış: “Fevai Arslan ve Dursun Ay başkanlık görevini yerine getirebilecek insanlar.  Dursun Ay başkanlığı süresince gayet başarılıydı. İnsanlar ile arasındaki mesafeyi kaldırdı. İçimizden birisi olarak davrandı” Adaya mı, yoksa partiye mi oy verilmesi gerektiği hususunda ise “Daha cazip bir aday çıkartması durumunda MHP’ye destek verebilirim ama diğer partilere asla destek vermem.” dedi.

Emirhan Çalışkan partilerin adaylarını belirlerken dikkat etmeleri gereken hususlara açıklık getirdi. Çalışkan: “Vatanına düşkün, saygılı ve dürüst olmalı.  Aday olduğu parti çok da önemli değil” derken Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye Başkanı çıkartabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

İrfan Kızıltan ise Düzce’ye hizmet edecek, belediyenin gerektirdiğini yapacak birinin yeterli olduğunu belirtirken, neye göre oy atılması hakkındaki görüşünü de dile getirdi. Kızıltan: “Hizmete oy atmak lazım. Kişi tanınıyor ve güveniliyorsa farklı bir partiye oy atılabilir” dedi. Ayrıca Cumhur İttifakı hakkında da görüş bildiren İrfan Kızıltan: “MHP’nin Düzce’den Milletvekili çıkartmasına sevindim. Şu anda mecliste birbirlerine muhtaç durumda olmaları birlik ve beraberliği sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Karadeniz: “ En önemlisi dürüst olmasıdır. Yalan söylemeyecek kişilikte biri olmalı” dedi. Seçimlerde partilere değil kişilere oy verilmesi gerektiğini savundu. Karadeniz: “Oy verme partiye göre değil kişiye göre değişir ama farklı bir partinin seçimi kazanabileceğini sanmıyorum” şeklinde konuştu.

Nurgül Gümüş ise geçmiş belediyelerin bazı konularda eksik kaldığını belirtti. Gümüş: “Hizmet edecek biri olsun. Yıllardır çözülemeyen sıkıntılarımız var. İyi hizmet verecek biri olduktan sonra hangi partiden olursa olsun oy veririm” dedi.

Emre Çelik: “Düzce için çalışması yeterli, başka bir özelliğe gerek yok” dedi. Başkan olarak görmek isteyeceği kişiye örnek verdi, Parti ideolojisinin asıl öncelik olması gerektiğini belirtti. Çelik: “İsmail Keleş’i başkan olarak görmek isterim. Kişiye göre oyumu değiştirmem, mensup olduğu parti daha önce gelir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kuru ise belediyenin yarım bıraktığı işlerden yakındı. Vaat edilenlerin yerine getirilmesine vurgu yaptı. Kuru: “Yapıcı biri olmalı. Bütün çalışmalar yarım duruyor. Yapılacağı söylenen şeyler tamamlanmıyor. Yağmur yağınca yollar Asar Deresi gibi akıyor. Altyapı yok, o yok, bu yok. Çalışacak birisi gelsin” dedi.

Ali Bıçak mevcut durumdan memnuniyetini dile getirdi. Başka bir aday istemediğini ifade etti. Bıçak: “Şu anki Belediye başkanından memnunum. Başka bir aday istemiyorum. Benim bir işim düştü hemen halloldu. Gördüğüm kadarıyla güzel çalışmalar yapıyor. Umarım daha da hayırlı işler yapılır” şeklinde konuştu. Sözlerine Recep Tayyip Erdoğan’dan alıntı yaparak devam eden Ali Bıçak: “Cumhurbaşkanımız halkım ne diyorsa o dedi. Ben Dursun Ay Düzce için yeterli diyorum” dedi. Ayrıca bu parti dışında hiçbir partiye oy vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Rahmi Yılmaz mevcut başkanın devam etmesi gerektiğini savundu. Başkasına oy vermeyeceğini belirtti. Yılmaz: “Dursun Ay gayet yeterli. Yumuşak mizaçlı, halka hizmet eden iyi bir adam, başka herhangi bir adaya oy vermem. Bu şekilde herkes mutlu, sağlığımız huzurumuz yerinde inkâr edeni Allah berbat eder” ifadelerini kullandı.

Faik Akküre Düzce Belediye Başkanlığı için uygun gördüğü ismi belirtti. Akküre: “Selahattin Olcar dürüst, çalışkan ve bilgili birisidir. Hangi partiden girdiği çok mühim değil. Her partiden oy alabilecektir” dedi. MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde aldığı ivmenin devam etmeyeceğine inandığını belirtti. Faik Akküre: “MHP’nin aldığı oy tamamen tepki oyudur. Seçmen emanet oylarını geri alacaktır. Belediye seçimlerinde bu oylar geri dönecektir”  şeklinde konuştu.

Recep Kurt: “Düzce’nin Belediye başkanı bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Bir partiye mensup olacak ama seçildikten sonra tarafsız davranmalı, halkın içinden olmalıdır. Düzce’yi sevmesi gerekmektedir” derken, geçmiş belediyeler ile ilgili eleştiride bulundu. Farklılık yaratmak gerektiğine vurgu yaptı.  Kurt: “Bazı hizmetler eksik yapılıyor. Gelen belediye başkanları farklılık yaratamıyor. Dursun Ay başarılı bir yönetim sağladı ama o da bir farklılık ve atılım ortaya koyamadı.” İfadelerini kullandı. Ayrıca seçim süreci hakkında fikir beyan eden Kurt partilerin başarı ihtimalini değerlendirdi. Recep Kurt: “Yerel seçimlerde şahsa önem verilir. Eğer tanınmış ve hizmet edileceğine inanılan biri aday olursa hangi partiden fark ettiği olmaksızın seçilme ihtimali olacaktır. Önümüzdeki süreçte MHP çalışmaları başarılı bir şekilde yürütür ve iyi bir aday çıkartırsa seçilmesi mümkün ama Ak Parti’nin yaptığı hizmetler göz önünde bulundurulacaktır. Adaylarına göre yarış ikisi arasında geçecektir” dedi.

Bazı vatandaşlarsa Milliyetçi Hareket Partisinin bu çizgide gittiği sürece şansının yüksek olduğunu belirtti. Seçimlerden galibiyetle çıkmasının sürpriz olmayacağını dile getirdiler.

Son Güncelleme: 02.08.2018 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
journalist 2018-07-25 13:44:02

güzel bir haber olmuş emeğinize sağlık

banner86

banner84