DÜZCE GENÇLİĞİNE SAHİP ÇIKIN

Milli görüşün Akıncılar Kanadından gelen yıllardır düzce siyasetinde duruşu ile bilinen Anap Bolu Eski il başkanı Halk arasında Beşyüz diye bilinen Zekeriya Korkmaz Düzce’nin gençliğine sahip çıkmasının elzem haline geldiğini söyledi.

DÜZCE GENÇLİĞİNE SAHİP ÇIKIN

Milli görüşün Akıncılar Kanadından gelen yıllardır düzce siyasetinde duruşu ile bilinen Anap Bolu Eski il başkanı Halk arasında Beşyüz diye bilinen Zekeriya Korkmaz Düzce’nin gençliğine sahip çıkmasının elzem haline geldiğini söyledi.

15 Ocak 2018 Pazartesi 10:17
DÜZCE GENÇLİĞİNE SAHİP ÇIKIN

Düzce İmam hatip Lisesinin 3. Dönem mezunu. Sahadan gelme milli görüşün akıncı kanadından yetişen bir Düzceli.

Düzce’ye Merhum Turgut Özal geldiğinde konuşacak yer bulamayınca işletmecisi olduğu Konak Gazinosunu tahsis eden gönül adamı.

Beşyüz lakabını imam hatipte yaramaz bir öğrenci olduğunu belirten Korkmaz” Hocamız sabah vaktinin kuşluk halini anlatırken ben derse ilgisiz kaldım. Hoca bana bunu sorunca arapça konuşayım diye el kuşluk dedim. Bana Numaramı sorunca el beşyüz diye cevap verdim. Bu beşyüz ifadesi 1970 yılından itibaren bana lakap olarak takıldı. Elini attılar beşyüz kaldı. Okulda güreş ve voleybol takımlarında kaptanlık yaptım. Arkadaşlar tezahürat yaparken kolay gelirdi onlara beşyüz demek. Güreşte de Türkiye ikinciliğim vardı” diyerek Başta ilin Patronu olan Hikmet Keskin olmak üzere Düzce gençliğine sahip çıkılmasının elzem hale geldiğini ifade etti.

80 öncesi süreçte imam hatip ve üniversite yaşamından bugünlere değerlendirmelerde bulunan Korkmaz Düzce’yi yarınlara taşımak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu. Korkmaz” Seksen öncesi gençleri Dış odaklar ve siyasiler kullanıyordu. Şimdi Başta Düzce Gençliği olmak üzere gençlik başıboş rotası olamayan gemi gibi bilinmeze gidiyor “ dedi.

Siyasette iktidar ve muktedir olunca etrafının sarıldığını ve bununda doğruyu görememek gibi bir zafiyetle hatanın kaçınılmaz olduğunu belirten Korkmaz” Bizim siyasetimizde fikir partisi olmadığımızdan gençlik teşkilatımız yoktu. Düzce de gençliğe sahip çıkan bir vakıf bir dernek bir oluşum yok.

Yıllar Önce Düzceli Tandoğan Tokgöz sağlık bakanlığı Müsteşarı olmuştu. Bana Bolu ve Düzce için neler yapalım gayreti içinde yaklaştı. O zamanki siyasiler bana rakip olacak diye Tokgözü görevden aldılar. Bugünde aynı siyaset devam ediyor. Ankara bürokrasisine bakın etkin yerde kaç bürokratımız var. Bürokraside Düzce neden etkin değil. Bunun altyapısını biz zamanında kuramadık. Şimdi bunun eksikliğini yaşıyoruz. Düzce’nin Ak partili siyasetçileri bugün bu altyapıyı kurmalılar. Kurmazlarsa Düzce’nin gençliğine ve geleceğine sahip çıkmazlarsa yıllar sonra aynı şeyleri konuşur dururuz” dedi.

DÜZCENİN NEDEN BİR ÖĞRENCİ VAKFI YOK

Düzce için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Beşyüz” Düzce’nin neden bir öğrenci vakfı yok. Düzce den Üniversiteyi kaç kişi kazandı bilen varmı.Hangi öğrenci nerde na şartlara okuyor bilen varmı.Bunu bizim zamanımızda biz bilemdik büyük hata yapmışız. Şimdide bildiklerini sanmıyorum çünkü soruyorum. Âmâ bir vakfımız olsa. Kim nerde ne yapar nasıl eğitim alır bunu bilsek. İmkânı olmayana yardım etsek ne güzel olur. O çocuğu alırsın beş yıl eğitim verirsin. Devlette sahip çıkarsın bürokrasiye vakıf olursun. Türkiye’de devleti siyasetçiler değil bürokratlar yönetir. Milletvekili tabandan gelen bürokrasinin etkisinde kalır. Bunu Bolu yaptı, Malatya yaptı birçok il yaptı. Düzce olarak biz neden yapmayalım. Bana Düzce’de Genel Müdür Müsteşar seviyesinde kaç tane isim sayarsınız. Diyerek zararın neresinden dönersen kar dır dedi.

KAYNAK TA VAR İNSANDA VAR ORTAM DA VAR.

Türkiye’nin şartlarının hergün daha iyileştiğine dikkat çeken Korkmaz” Düzce’de kurulacak bir öğrenci vakfı için Düzce’de imalat yapan fabrikaların hurdaları ciddi bir mali gelir olur. Yeni seçilen ak parti il yönetimi başta olmak üzere Milletvekillerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, yerel yönetimlerin bir konsensüs halinde bu vakıfla ilgili harekete geçmeleri geleceğimiz açsından olmazsa olmazlardan dır. Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ziraat odası, İş Dünyası ve tüm sivil toplum kuruluşları arasında yapılacak bir oluşum Düzcenin kaderini değiştirebilir. Hem Ülke çapında hemse Düzceye dışarıdan eğitim almaya gelen öğrencileri kapsayacak bu çalışma ilin Patronu Hikmet Keskinin en önemli gündem maddesi olmalıdır. Bunun uzun ve kısa vadede siyasete yansımaları olur. Düzce’de yaşayan Düzce’nin dışında yaşayan gençliğe sahip çıkılması ikbalimiz açısından elzemdir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.