Dolar Okul Kıyafetlerine Vurdu Mu?

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı ve aileler mağazaları dolaşmaya başladı. Kıyafet fiyatlarındaki artış, bir öğrencinin giyim masrafı ve daha bir çok bilgiyi Düzce esnaflarından Emre Yamanoğlu’dan öğrendik.

Dolar Okul Kıyafetlerine Vurdu Mu?

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı ve aileler mağazaları dolaşmaya başladı. Kıyafet fiyatlarındaki artış, bir öğrencinin giyim masrafı ve daha bir çok bilgiyi Düzce esnaflarından Emre Yamanoğlu’dan öğrendik.

14 Eylül 2018 Cuma 17:12
Dolar Okul Kıyafetlerine Vurdu Mu?

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasına sadece birkaç gün kaldı. 3 gün sonra okula gidecek öğrenciler içinse kıyafet alma maratonu başladı. Belli mağazalarda satılan okul kıyafetlerinin alıcıları dükkanları doldurdu. Malumat henüz alışverişe çıkmayanların bilgi sahibi olması için esnaftan bilgi aldı. Kıyafet alacak ailelerin bilmesi gerekenler haberimizde…

Okul öncesi alışverişte memnun edici bir yoğunluk yaşadıklarını belirten Emre Yamanoğlu: “İyi bir başlangıç yaptık. Olumlu bir yoğunluk yaşıyoruz. Geçen senelerle kıyasladığımızda satışlarda 2 kat artış yaşadığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Birçok sektörde yaşanan fiyat artışlarının, okul kıyafetlerine nasıl yansıdığına değinen Yamanoğlu: “Geçen seneye göre çok bir fark oluşmadı açıkçası. Parça başı ortalama 4-5 liralık bir zam yaşandığını görüyoruz” dedi.

Fiyatlarda yaşanan değişikliğin dolar ile ilgisine değinen Yamanoğlu: “Kumaş piyasası dolar üzerinden döndüğü için tekstil fiyatlarına etkide bulunuyor. Ancak okul kıyafetlerini geçen seneden depolamıştık. Bu sebeple bize pek bir etkisi olmadı” ifadelerini kullandı

Emre Yamanoğlu, bir öğrencinin baştan aşağı giyinme maliyetini de açıkladı. “İlköğretim öğrencilerinin kıyafet masrafı 150-160 arasında değişirken, bu tutar lise öğrencileri için 180-190 civarında seyrediyor. Bu kıyafetleri İstanbul’da çok daha ucuza yaptıranlar var. Biz burada daha kaliteli bir şekilde üretip tüketici ile buluşturuyoruz” sözleriyle ucuza kaçılmaması gerektiğini vurguladı.

Yıllardır süregelen, okullarda serbest kıyafete geçilecek söylentilerine değinen Yamanoğlu: “Serbest kıyafete geçiş söylentileri nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İnsanlar kıyafet alacakları zaman tedirginlik duyuyorlar. Ayrıca sivil kıyafet ile okula gidilmesinin olumsuz etkileri olacaktır. Bu kıyafetleri 5 gün giyiyorlar. Sivil bir kıyafeti öğrenciye 5 gün giydiremezsiniz. Değiştirip değiştirip giyineceği için devamlı kıyafet almanız gerekiyor. Herkesin aynı şekilde giyindiği bir sistemin daha olumlu olduğu düşüncesindeyim” şeklinde düşüncesini açıkladı.

Emre Yamanoğlu, okul kıyafetlerinin güncellenme sıklığını da açıkladı: “Milli Eğitim 4 yılda bir ihale gerçekleştiriyor. Fakat bazı okul aile birlikleri değişikliğe gidebiliyor. Bazı okullar 2 sene olmasına rağmen değişikliğe gittiler. Normal şartlarda 4 yılda bir değişiklik yapılıyor” dedi

Veliler tarafından duydukları asılsız iddialara değinen Yamanoğlu: “Bazı veliler yanlış iddialarda bulunuyorlar. Misal olarak yaptığı 120 tutarındaki alışverişin 20’sini okulun aldığını, 100’de bize kaldığını falan söylüyorlar. Milli Eğitim’in düzenlediği sistem doğrultusunda bu satışlar gerçekleştiriliyor. Bu şekilde bir kâr elde etmemiz imkânsız bir şey. Baştan aşağıya, hiçbir ikramda bulunmadan, giydirsek 40 civarında bir kar elde ederiz. Bahsedildiği şekilde bir gelirimiz olsa kirada durmayız” ifadelerini sarf etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.