Çelik: "Allah'a da, Devlete de Meydan Okumam"

27 Eylül 2018 tarihinde çıkan, 23. Sayımızda ve internet sitemizde yer alan "KENDİSİNE MEYDAN OKUNAN NERDE BU DEVLET" başlıklı haber üzerine Cihat Çelik, konuya açıklık getiren tekzi metninin yayınlanması talebinde bulunulmuştur.

Çelik: "Allah'a da, Devlete de Meydan Okumam"

27 Eylül 2018 tarihinde çıkan, 23. Sayımızda ve internet sitemizde yer alan "KENDİSİNE MEYDAN OKUNAN NERDE BU DEVLET" başlıklı haber üzerine Cihat Çelik, konuya açıklık getiren tekzi metninin yayınlanması talebinde bulunulmuştur.

01 Ekim 2018 Pazartesi 17:44
Çelik: "Allah'a da, Devlete de Meydan Okumam"

Ak parti il başkan Yardımcısı Kayyum Cihat Çelik gazetemiz ve internet sitesin de çıkan "KENDİSİNE MEYDAN OKUNAN NERDE BU DEVLET" başlıklı habere; "Benim birinci kutsalım Allah, ikinci kutsalım devletimdir. Meydan okuma söz konusu olamaz. Benim böyle bilinmem kutsallık değerlerime aykırıdır” diyerek düzeltme metni gönderdi.

Cevap/Düzeltme Metni

Gazetenizin 27 Eylül 2018 tarihli sayısının 1. sayfasında “KENDİSİNE MEYDAN OKUNAN NERDE BU DEVLET” başlıklı haberinizde “ülkede FETÖ operasyonları devam ederken Düzce’de adete devlete meydan okunan bir gelişme yaşandı” alt başlığı altında Ak Parti İl Başkan yardımcısı ve kayyum müvekkil Cihat Çelik’in Celal Furuncu firmasını kuran muhasebe bürosunun ortağı olduğu ve kendisi ile yapılan görüşme sırasında müvekkil tarafından ilgili firma kurucusunun bir yıl önce mahkeme tarafından mallarına konulan tedbire kayyum olarak itiraz ettiklerinin ve şirketin muhasebecisi ve kurma işlerini yürüten kişi ile ilişiğinin olmadığının ifade edildiği şeklinde yorum ve değerlendirmeler ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren haber yayınlanmıştır. Gazeteniz muhabiri ile gerek müvekkil ve gerekse ofis çalışanları arasında gerçekleşen görüşme içeriğine aykırı ve daha önemlisi ülkenin hassasiyetleri üzerinden müvekkil hakkında olumsuz algı oluşturma amacına matuf olduğu anlaşılan, müvekkilin saygınlığını ve itibarını zedeleyici, kişilik haklarına saldırı niteliğindeki haber hakkında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

1- Müvekkil Cihat Çelik’in haber içeriğinde yer alan Celal Furuncu firmasının kurulması ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Müvekkilin söz konusu firmanın kurulması işlemleri ile bağlantısının olmadığı tekzip ekinde sunmuş olduğumuz Düzce Ticaret Sicil Müdürlüğü, Düzce Valiliği Düzce Defterdarlığı ve Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının 27.09.2018 tarihli yazı içerikleri ile de sabittir. Haber merkezi tarafından da bu konuda bilgi sahibi olmasına rağmen ilgili firma ile müvekkil arasında bağ kurulmaya çalışılmasının Cihat Çelik hakkında kamuoyunda olumsuz bir kanaat oluşturma amacı taşıdığı açıktır.

2- Müvekkil mali müşavir olup mesleğin niteliği ve faaliyet alanındaki işin kişisel sorumluluk gerektirmesi nedeniyle tabi olduğu yasal düzenleme kapsamında ortaklık yapısı içinde faaliyette bulunulması yasal olarak mümkün değildir.

3- Haber içeriğinde müvekkilin “ilgili firma kurucusunun bir yıl önce mahkeme tarafından mallarına konulan tedbire kayyum olarak itiraz ettiklerinin” söylendiği ifade edilmişse de bu söylem tamamen hatalı ve gerçek dışıdır. Müvekkil TMSF’ye devredilen varlıklar konusunda yapılan yetkilendirme kapsamında kamu adına

yürüttüğü ve toplumda kayyum olarak bilinen görevi sırasında ilgili firma ve kişiler hakkında mahkeme tarafından verilen tedbirin kaldırılmasına itiraz edilmesi konusunda yetkili kuruma görüş bildirilmiştir. Haber içeriğinde bu husus tedbir kararına itiraz etmiş gibi müvekkilin beyanına aykırı olacak şekilde yanlış ve yanıltıcı şekilde yer verilmiş olup bu durum müvekkilin kamu adına yürüttüğü görevinin gereklerini de yerine getirmediği şeklinde anlaşılmasına sebep olabilecektir.

Sonuç : Kamuoyuna yanlış yansıtılan ve yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek bilgilerin, yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesini ve yapılan açıklamaların 5817 sayılı yasanın 14. maddesine istinaden aynı sayfada aynı başlık altında yayınlanmasını, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla vekaleten talep ve rica ederiz.

Son Güncelleme: 02.10.2018 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84