VALİ MAKAS: “ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE KAZINAN BİR DESTANDIR”

Düzce’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşma yapan Düzce Valisi Mehmet Makas, “Çanakkale Türk milletinin kırılmayacağını, bayrağının indirilemeyeceğini, ezanının dinmeyeceğini ve vatanının asla teslim alınamayacağını tarihe kazıyan bir destandır” dedi.

VALİ MAKAS: “ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE KAZINAN BİR DESTANDIR”

Düzce’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşma yapan Düzce Valisi Mehmet Makas, “Çanakkale Türk milletinin kırılmayacağını, bayrağının indirilemeyeceğini, ezanının dinmeyeceğini ve vatanının asla teslim alınamayacağını tarihe kazıyan bir destandır” dedi.

18 Mart 2026 Çarşamba 15:49
VALİ MAKAS: “ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE KAZINAN BİR DESTANDIR”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de büyük bir gururla kutlanıyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111 yıldönümü nedeniyle ilk tören Düzce Şehitliği’nde düzenlendi.

Törene Düzce Valisi Mehmet Makas, Düzce İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Tetik, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, şehit aileleri, gaziler, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende Düzce Valisi Mehmet Makas, şehitlikteki anıta çelenk sundu.

Törende konuşma yapan Düzce Valisi Mehmet Makas, Türk Milletinin Çanakkale Zaferi ile birlikte esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğinin altını çizerek, “Aziz şehitlerimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde vatanımızın bağımsızlığı, bayrağımızın hürriyeti, milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve gururla anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de imanla cesaretle ve sarsılmaz bir vatan aşkıyla mücadele eden kahraman ecdadımız Türk milletinin esareti asla kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Çanakkale Türk milletinin kırılmayacağını, bayrağının indirilemeyeceğini, ezanının dinmeyeceğini ve vatanının asla teslim alınamayacağını tarihe kazıyan bir destandır. Sizler canlarınızla bu toprakları ebedi vatan kıldınız. Bizler de aynı ruh ve kararlılıkla bu mukaddes emaneti sonsuza kadar koruyacak ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet göklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Ruhlarınız şad makamlarınız cennet olsun.” diye konuştu.

Şehitlikteki tören Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve saygı atışının ardından son buldu.

Şehitlikteki törenin ardından Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda anma töreni düzenlendi. Anma töreninde, duygusal anlar yaşandı.

HABER: Savaş ARI

KAMERA: Selçuk AKYOL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.