Salona Sığmadılar

Yazar Şermin Yaşar, Düzce'de okuyucularıyla buluştu.

Salona Sığmadılar

Yazar Şermin Yaşar, Düzce'de okuyucularıyla buluştu.

25 Eylül 2018 Salı 10:23
Salona Sığmadılar

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yazar Yaşar, Düzcelilere çocuk gelişimi hakkındaki tecrübelerini aktardı.

Yaşar, konuşmasında her bireyin çocuklar üzerinde etkisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizler ebeveyn olarak, ebeveyn olmasak bile yetişkin olduğumuzda aslında onların yaratıcılıklarına çok enteresan dokunuşlarda bulunuyoruz ve çok fazla köreltiyoruz. Biz istiyoruz ki sanatçılarımız yetişsin, müzisyenlerimiz olsun, resim yapsınlar istiyoruz bunun için uğraşıyoruz. Artık bunun peşinde koşuluyor. Bütün çocuklar dünyaya inanılmaz yaratıcılık potansiyeliyle geliyor ve zaten çok yaratıcılar. Yaratıcı olmayan birisi varsa bizleriz"

Yapılması gerekeni "Hiçbir Şey" olarak nitelendiren Şermin: "Tek yapmamız gereken şey hep söylüyorum; lütfen dokunma, elleme, kendi halinde bırak. O senden çok daha donanımlı. Bütün çocuklar böyle bir potansiyelle geliyor dünyaya. Biz de öyleydik. Ama ebeveynleri yüzünden, toplumsal çevre yüzünden, okuldaki eğitim sistemi neticesinde bu yaratıcılık potansiyelinin neredeyse tamamını kullanmamak üzere yetiştiriliyorlar."

Ektinliğe, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84