“TEKLİFLER DEVAM EDİYOR”

MHP’den ihraç edilmesinin ardından yoluna bağımsız devam eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, bağımsız Belediye Başkanı olmanın avantajlarını yaşadığını belirtti. Kendisine diğer partilerden tekliflerin gelmeye devam ettiğini ifade eden Şahin, “Arkanızda güçlü bir teşkilatın olması, seçimlere girerken de bir avantaj olabilir” diyerek kendisine teklif götüren siyasi partilere kapıyı aralık bıraktı.

“TEKLİFLER DEVAM EDİYOR”

MHP’den ihraç edilmesinin ardından yoluna bağımsız devam eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, bağımsız Belediye Başkanı olmanın avantajlarını yaşadığını belirtti. Kendisine diğer partilerden tekliflerin gelmeye devam ettiğini ifade eden Şahin, “Arkanızda güçlü bir teşkilatın olması, seçimlere girerken de bir avantaj olabilir” diyerek kendisine teklif götüren siyasi partilere kapıyı aralık bıraktı.

06 Ocak 2022 Perşembe 18:14
“TEKLİFLER DEVAM EDİYOR”

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile ilgili sosyal medya paylaşımından dolayı MHP’den ihraç edilen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtladı. Bağımsız Belediye Başkanı olmanın birçok avantajının olduğunu söyleyen Şahin, Ankara’da bakanlıklarla ve Düzce’de de bürokrasi ile iyi ilişkilerinin olduğunu dile getirdi.

“3. Etap TOKİ Projesini başlatacağız”

Kaynaşlı ilçesinde devam eden yatırım ve gerçekleştirilecek projeler ile ilgili bilgi veren Şahin, Vid Birol Şahin Makam “Bizim tabii 27 ay gibi bir süremiz kaldı Belediye Başkanlığında. Allah nasip ederse, 27 ay daha görevimizin başındayız. Ondan sonraki süreç ne olur, onu bilemiyoruz. Biz tabii Kaynaşlı İlçesi ile alakalı, yaptığımız çalışmaları zaten halkımız ile paylaşıyoruz. Bizim eski Kaynaşlı Belediye Meydanı olarak tabir ettiğimiz, eski karakolun bulunduğu alanda bir iş merkezi projesi bitti. Yakında burasını ihaleye çıkartacağız. Yine modern bir pazaryeri ile ilgili bu yıl bir mesafe almış olacağız. TOKİ konut projemiz vardı biliyorsunuz. Bu 2. Etap TOKİ konutlarını bitirmiştik, şu anda 3. Etap TOKİ konutları ile ilgili çalışma başlattık. Bu kapsamda Ankara’da yine TOKİ ile ilgili görüşmelerimiz vardı. İnşallah Kaynaşlımız’a en az 200 – 250 konutun daha kazandırmak için şu anda bir çalışma içerisine girdik. Yine su projesi vardı biliyorsunuz; biz göreve geldiğimiz günden bu yana halkımız su ile ilgili sıkıntı yaşamasın, su problemi olmasın diye bir iyileştirme çalışması yaptık, yine ilave kaynaklar bulduk. Gelecekte, Kaynaşlı’da 50 yıl, 60 yıl, 70 yıl su problemi yaşanmasın diye, İller Bankası’na projeler şu anda yaptırıldı ve saha çalışması bitti. İnşallah ihale aşamasına gelmek üzereyiz. Kaynaşlı’da su ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma yapılacak. 50 – 60 kilometrelik su hatlarının yenilenmesi, ilave depolar yapılacak. Biliyorsunuz geçmişte yanı başımızdaki Düzce’de birçok kez su problemi yaşandı, ama Kaynaşlı’da biz hiçbir problem yaşamadık, aldığımız tedbirlerle. Tabii biz bunları yeterli görmediğimiz için bu çalışmaları yapıyoruz. 70 yıl inşallah Kaynaşlı su problemi yaşamayacak. Tabii bunlar maliyet gerektiren işler. Belki hani 25 – 30 milyon bir maliyettir. Ama biz kesinlikle halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için, bunun parasına, puluna bakmıyoruz. Sonuçta biz bu kaynağı bulmak zorundayız, yani bu hizmeti yapmak durumundayız. Çünkü bu önemli bir hizmettir bizim için, çünkü su olmadan yaşam olmaz” dedi.

“Üniversiteye devredilen hazine arazisine okul yapacağız”

12 yıl önce Düzce Üniversitesine devredilen hazine arazisini geri alarak, üzerine okul inşa edeceklerini aktaran Şahin, “Dere ıslahları konusunda da Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda bir köprü çalışması bitmek üzere, biz de ona katkı sağlıyoruz. Derelerin, yan derelerin ıslah edilmesi gibi birçok çalışmamız olacak. Bu yıl içerisinde yine asfalt ve kilitli parke çalışmaları, yine çocuk parkları ve aile parkları gibi birçok çalışmamız devam edecek. Yine geçen sene bir spor tesisi düzenlemiştik, bunun da inşallah etrafını ve çevresini düzenleteceğiz ve aydınlatmasını sağlayacağız. Kaynaşlılı gençlerimize çok güzel bir spor tesisi kazandırmış olacağız. Bu spor branşlarına da güreş gibi birkaç branş daha eklemek istiyoruz. Bunun yanında Kaynaşlımız’da 50 dönümlük bir hazine arazisi vardı. Bu 10-12 yıl önce üniversiteye tahsil edilmişti, ama tabii rektörlük ilçelere yatırım yapmadığı için biz bununla alakalı da bir iş insanından, bir yatırımcıdan ve bir hayırseverden kapsamlı bir okul yapılsın diye şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah onunla ilgili de bir sonuç çıkartacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  

“Bağımsız olmaktan dolayı bir şikâyetim yok”

Diğer siyasi partilerden kendisine tekliflerin gelmeye devam ettiğini açıklayan Şahin, 11:31 – “Şu anda bağımsız olmaktan dolayı her hangi bir şikayetim yok. Halkımızın da yok, benim de yok, yani şu anda zaten Ankara ile ilişkilerimiz güzel ilerliyor. Düzce ile ilişkilerimiz güzel, kamu kurumları ile ilişkilerimiz güzel. Her hangi bir problem yaşamadık, gittiğimiz her yerde güzel karşılanıyoruz. Tabii biz bağımsız olmanın avantajlarını görüyoruz. Tabii ki bir partinin olması bir avantajdır. Arkanızda güçlü bir teşkilatın olması, seçimlere girerken de bir avantaj olabilir. Bununla alakalı bu zamana kadar bazı partili arkadaşlarımız geldiler bize bizi partilerine davet ettiler. Ben hepsine teşekkür ettim. Ama şu anda öyle bir düşüncem olmadığını, zaman içerisinde olabileceğini, onu da zamanın göstereceğini kendilerine ilettim. Siyasette biliyorsunuz 1 saat bile çok uzun bir zaman. Artık gelecek ne gösterecek, bunu bilemiyoruz. Ama şu anda biz görevimizin başındayız. Bağımsız olmaktan dolayı da bir eksiklik, bir sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

“Alkolün Türkiye’de üretilmesi kanuna göre yasak"

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gençleri ve vatandaşları kumar ve alkolden uzak tutmakla hükümlü olduğunu savunan Şahin,   “Şimdi şu var; tabii ki hepimiz öleceğiz, hepimiz Allah’a hesap vereceğiz. Mevki ve makamlar gelip geçicidir, dünya bir imtihan yeridir. Benim mesela yapmış olduğum paylaşımlarda bir hakaret yok. Mesela ben ne dedim; Spor Toto, Loto, İddia, Ganyan kumar. Bunu Diyanet teşkilatı da söylüyor, bunu bu ülkeyi yönetenlerde biliyor. Biz de biliyoruz, halk da biliyor. Biz bunu paylaşıyoruz, bunu paylaştığımız zaman da çok ses geliyor. Her hangi bir makam sahibi olmasam bu kadar ses gelmez. Şimdi, içki, alkol haram mı? Haram.  Mesela ana yasının 58. Maddesi Türkiye’de alkolün üretilmesine engel. Kanun var, ben de bunu paylaştım. Sonuçta ben bunu burada söylediğim zaman, belki alkol alanlar, belki kumar oynayanlar, bize karşı biraz empati duyabilir, ama ben burada kesinlikle hakarette bulunmuyorum. Yani zaten kanunen de yasak, Allah’ta yasak etmiş yeni” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.