PANELE YOĞUN KATILIM

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi desteğiyle Süt Hijyeni, Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Paneli düzenledi.

PANELE YOĞUN KATILIM

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi desteğiyle Süt Hijyeni, Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Paneli düzenledi.

20 Ekim 2023 Cuma 10:58
PANELE YOĞUN KATILIM

Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen panele Düzce Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Alt Yapı Daire Başkanı Ahmet Özden, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından proje sorumlusu Selahattin Dal, Ankara Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Baştan, Sütaş Anonim Şirketinden Teknik Uzman Aran Aydın, Birlik ve Oda Başkanları, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri ile teknik personelleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Düzce'nin hayvan varlığı ve işletme sayısından bahseden İl Müdürü Esra Uzun panelin açılışında 2022 tarımsal desteklemeleri kapsamında üreticilere 1 Milyon 953 bin TL çiğ süt desteklemesi olmak üzere toplamda 12 Milyon 278 bin TL hayvansal üretim destekleme ödemesi yapıldığını, temizlik ve hijyenin sütün temiz, sağlıklı bir insan gıdası olarak kullanılması için çok önemli olduğunu, teknik personelince, insan sağlığı ve beslenmesinde önemli bir protein kaynağı olan sütün, üretilmesinden depolanmasına kadar geçen evrelerde süt hijyenin sağlanması, gıda güvenilirliğinin artırılması amacıyla çiftçi eğitimleri verildiğini söyledi.

İl Müdürü Uzun üreticilerin bin bir emekle ürettiği sütün kalitesinin korunması ve süt miktarının artırılması sağım hijyen kurallarına uyulmasıyla sağlanabildiğini sözlerine ekledi.

Proje Geliştirme ve Alt Yapı Daire Başkanı Ahmet Özden de konuşmasında “Dünya genelinde yaşanan gelişmeler bize, gıda ve hayvansal ürünlerden elde edilen ürünlerin insan yaşamındaki hayati önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Ülkemizin coğrafi yapısı, iklimi, sulanabilir arazi yapısı, mera alanları, doğal floramız ve hayvan varlığımız göz önüne alındığında, hayvancılık en önemli gelir kaynaklarımız arasında olduğu görülmektedir. Yaşanan pandemi süreci ile günümüzde insanların beslenme konusunda daha bilinçli bir noktaya gelmesi, hayvansal protein kaynaklarının beslenme düzeyindeki önemi konusunda farkındalığın artması ve hayvancılık faaliyetlerinin ekonomik anlamda cazip hale gelmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayvancılığı önemli bir konuma getirmiştir. Bakanlığımız politikaları ile hayvancılık sektörünü her geçen gün daha da ilerleyecektir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi desteğiyle gerçekleşen panelde konuşan Proje sorumlusu Selahattin Dal, “Projenin 2016 yılından günümüze kadar devam ediyor. Projenin amacı sağım hijyenini çiftçiye öğretebilmek ve yapılan hatalardan vazgeçmelerini sağlamaktır. Şu ana kadar 494 kurs düzenlendiğini ve bu kurslardan 10 bin 752 çiftçiye katılım belgesi düzenlenmiştir” dedi.

Panel Daire Başkanı Ahmet Özden'in Bakanlığın hayvancılık desteklemeleri, Prof. Dr. Ayhan Baştan'ın ineklerde sağım hijyeni ve sağım hijyeni mastitis ilişkisi ve Teknik Uzman Aran Aydın'ın süt hijyeni konusunda yapılan sunumların ardından plaket töreni, katılım belgesi ve hediyelerin takdimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
DÜZCE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.