Vali Dağlı'dan, Susuz Köy Açıklaması

Beyören Köyü'nün yaşadığı su sıkıntısını haberlerimize taşımıştık. Üzerinden çok geçmeden Düzce Valisi Zülkif Dağlı'dan konu ile ilgili açıklama geldi.

Vali Dağlı'dan, Susuz Köy Açıklaması

Beyören Köyü'nün yaşadığı su sıkıntısını haberlerimize taşımıştık. Üzerinden çok geçmeden Düzce Valisi Zülkif Dağlı'dan konu ile ilgili açıklama geldi.

19 Ağustos 2018 Pazar 12:46
Vali Dağlı'dan, Susuz Köy Açıklaması

Akçakoca İlçesinde bulunan Beyören Köyünde yaşayan vatandaşlar günde iki saat suya ulaşabildiği ve itfaiyeden su satın almak zorunda kaldıklarını daha önce dile getirmiştik. Köy halkının yaşadığı sorun ve gösterdiği tepkiye sessiz kalmayan Validen bir açıklama geldi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Beyören Köyü içme suyu; Beyören, Fakıllı, Dadalı-Döngelli, Balatlı ve Doğancılar Köylerinin grup olarak kullandıkları İsale hattından gelmektedir. Fındık toplama mevsimi geldiğinde mevsimlik işçi ve dışarıdan gelen vatandaşlar ile köy nüfusunun artması ve yağışların azalmasından dolayı kaynakta su azalması yaşanmaktadır. Bu nedeniyle su kontrollü olarak köye verilmektedir. Konu  ile ilgili Köy muhtarı ile yapılan görüşmede suyun  sabah saat 09.00'da kapatılarak deponun dolması sağlanmakta, akşam iş dönüşü olan saat 19.00 da ise sular köye tekrar verilmektedir.  Diğer grup köylerinde de benzer sıkıntı yaşanmaktadır. İçilebilir başka su kaynağı olmadığından köy halkı, bahçe sulaması yapılmaması yönünde muhtarlık tarafından  uyarılmıştır. İl Özel İdaresi tarafından yeni kaynak aranmakta olup suyun miktarı arttırılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köylü 2018-08-19 14:10:51

Sayın valim biz de merkeze bağlı Aybaşı köyü nde yaşıyoruz su nedense depoya yakın hanelere geliyor bu işe bi el atın su yok Konuralp ten parayla su alıp WC abdest ihtiyacımızı karşılıyoruz bayramda namaza nasıl gidicez bi gelin Aybaşa

banner86

banner84