TAM KAPANMA VATANDAŞI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Öncü Haber ekibi Düzce’de 17 günlük tam kapanma süreci sonrasında sokağa dökülen Düzceliler’e mikrofon uzattı. ‘Tam kapanma’ süreci sonrası psikolojilerinin bozulduğunu belirten vatandaşlar evlerinde çok sıkıldıklarını belirterek bir daha kapanmamak için kurallara uyulması çağrısında bulundu.

TAM KAPANMA VATANDAŞI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Öncü Haber ekibi Düzce’de 17 günlük tam kapanma süreci sonrasında sokağa dökülen Düzceliler’e mikrofon uzattı. ‘Tam kapanma’ süreci sonrası psikolojilerinin bozulduğunu belirten vatandaşlar evlerinde çok sıkıldıklarını belirterek bir daha kapanmamak için kurallara uyulması çağrısında bulundu.

20 Mayıs 2021 Perşembe 15:34
TAM KAPANMA VATANDAŞI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Düzce’de 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan “tam kapanma” süreci, vaka sayılarına yansıyan düşüşlerle meyvesini vermeye devam ediyor. Ancak vatandaşların kısıtlamalar biter bitmez kendilerini sokağa atarak insan seli oluşturması tedirginliğe neden oldu. Banka ve iş yerleri önlerinde oluşan uzun kuyruklarda zaman zaman sosyal mesafe kuralı da ihlal edilirdi.

Öncü Haber ekibi, Düzce sokaklarına inerek tam kapanma sürecinde 17 gün boyunca evlerinden çıkamayan vatandaşlara mikrofon uzattı. Evde kaldıkları süre zarfından canlarının çok sıkıldığını ve evde kalmanın psikolojilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Düzceliler, bir daha böyle bir sürecin yaşanmaması için kurallara tam uyum mesajı verdi.

“İNSANLAR MECBUREN DIŞARI ÇIKACAK”

Tam kapanma sürecinde evde vakit geçirmenin zor olduğunu söyleyen Murat Kürtay, “Evde çay, çorba gibi şeylerle vakit geçirdik. Psikolojimiz etkilendi. Bizim evde pek sıkıntımız olmadı ama insan ister istemez etkileniyor psikolojisi bozuluyor. Hiçbir yere kımıldayamıyorsun.   Tam kapanma süreci sonrası insanlar mecbur dışarı çıkacak. İnsanların ekonomisi de sıkıntıda mecbur çıkacaklar.  Banka ve postaneye gitmeden vatandaş işlerini halledemediği için mecbur çıkıyor. Vatandaş bu konuda haklı yani. Ben kendi adıma söyleyeyim kurallara hep uydum. Doğru dürüst pek dışarı çıkmadım.  İnsanlar dikkat etsin kurallara uysun.” dedi.

“İNSAN KENDİNİ DIŞARI ATMAK İSTİYOR”

Köyde oturduğu için bağ-bahçe işleriyle uğraştığını belirten Sinan Töngel, “Köy yerinde oturduğumdan fazla insan olmadığı için dışarı çıktık bağ-bahçeye gittik. Fazla sokağa çıkmamaya gayret gösterdim. Düzce’ye inemedik.  Allah’a şükür köy kalabalık olmadığı için böyle sıkıntılar olmuyor ama Allah Düzce merkezde yaşayanlara kolaylık versin. İnsan ne kadar da olsa evde bunalıyor, kendini dışarı atmak istiyor. İnsanın evde başı ağrıyor. Bu yüzden insanın psikolojisi bozluyor. Bu yüzden mecbur hastalığı durdurmak için kurallara uymak zorundayız” diye konuştu.

İNSANLARIN BİRDEN SOKAĞA ÇIKMASI İYİ BİR ŞEY DEĞİL”

Herkesin alınan tedbir ve kısıtlama kurallarına dikkat etmesi çağrısında bulunan Töngel, “İnsanların kendisini bilmesi lazım. Herkesin dikkat etmesi lazım ama insanların birden sokağa çıkması iyi bir şey değil.  Düzce bence kurallara mecburen uyamıyor. Çünkü bir bankaya gitsen kalabalık bir de ödemen varsa mecbursun orada durmaya. O yüzden bence insanların kademeli bir şekilde dışarı çıkması daha uygun olur” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN PSİKOLOJİLERİ DAHA DA BOZULMUŞTUR”

Kapanma sürecinde evinde ibadet ederek  ve çocuklarıyla zaman geçiridiğini Mustafa Polat, “Benim şu anda yürüyüş yapamadığım için dizlerimde ağrı var.  Başımda ve ellerimde ağrılar var. Muhakkak ki psikolojik olarak tabii insan bozulur. Ben bozulduğuma göre gençlerin psikolojileri daha da bozulmuştur.  Bana kalırsa 17 günlük kapanma az bile. Bence mayıs ayını komple kapatmaları lazımdı ki biz haziran ayında rahat edelim.  Şu anda benim de işim yoktu sıkıldığım için arkadaşlarımı özlediğim için geldim vatandaş da böyledir. Camiyi özlemiştir, caddeyi özlemiştir gelmiştir.” şeklinde konuştu.

EMEKLERİN BOŞA GİTMEMESİ LAZIM”

Deniz subaylığından emekli olduğu için sürekli aynı ortamda kalmaya alışkın olduğunu aktaran Ali Sevivli, “Ben merkeze bağlı bir köyde müstakil bir evde yaşıyorum. Evde bağ-bahçe işleriyle uğraştım. Bahçede çiçek böcekle, tavuklarla ve ibadetle zaman geçirdim. Ben deniz subaylığından emekli olduğum için kapanma sürecinden fazla bir rahatsızlık duymadım. Vatandaşların duyarlı olup kurallara uymaları lazım. Bu durum biraz da eğitime bağlı. Vatandaşta sen ben gibi düşüncelerin olmaması lazım. Devletin bizim için harcamış olduğu emeklerin boşa gitmemesi lazım. Düzce kurallara uymuyor. Orta yaşlılar bu kurallara biraz uyuyor ama geçler herhalde biraz sağlıklarına güveniyor. Bu kurallara uyup uymama eğitime bağlı.” sözleriyle Düzceliler’e çağrı yaptı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84