“SUÇ VAR! SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK…”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, konuk olduğu Öncü TV ekranlarındaki “Kitabın Ortasından” programında, Düzce iş dünyasının yakından takip ettiği, TSO eski Başkanı Tuncay Şahin, TSO Meclis Üyeleri Bilal Türkan ve Bülent Sivrikaya’nın isimlerinin geçtiği odanın iştiraki şirketteki usulsüzlük ile ilgili gelinen süreci anlattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişin şirkette usulsüzlük tespit ettiğini belirten Bıyık, hazırlanan raporun ise savcılığa gönderildiğini belirtti. “Suçlu cezasını çekecek, kim olursa olsun bu net” diyen Bıyık, davanın sonuna kadar arkasında olacağını kaydetti.

“SUÇ VAR! SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK…”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, konuk olduğu Öncü TV ekranlarındaki “Kitabın Ortasından” programında, Düzce iş dünyasının yakından takip ettiği, TSO eski Başkanı Tuncay Şahin, TSO Meclis Üyeleri Bilal Türkan ve Bülent Sivrikaya’nın isimlerinin geçtiği odanın iştiraki şirketteki usulsüzlük ile ilgili gelinen süreci anlattı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişin şirkette usulsüzlük tespit ettiğini belirten Bıyık, hazırlanan raporun ise savcılığa gönderildiğini belirtti. “Suçlu cezasını çekecek, kim olursa olsun bu net” diyen Bıyık, davanın sonuna kadar arkasında olacağını kaydetti.

15 Ekim 2023 Pazar 11:22
“SUÇ VAR! SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK…”

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Öncü TV Ekranları, 100.2 ve Öncü Medya Sosyal Medya ağları üzerinden geniş kitlelere ulaşan “Kitabın Ortasından” programının konuğu, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık oldu.

Programda Bıyık, TSO eski Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin ortaya çıkarttığı ve Düzce kamuoyu ile iş dünyasının yakından takip ettiği odaya bağlı şirketin zarar uğratılarak zarar ettirilmesi ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gönderilen müfettişin hazırladığı raporda, yolsuzluk tespit edildiğini belirtti. Hazırlanan raporun Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Düzce Valiliği’ne ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderildiğinin altını çizen Bıyık, usulsüzlükte adları geçen TSO eski Başkanı Tuncay Şahin’in, Meclis Üyesi Bilal Türkan’ın, yine Meclis Üyesi ve Şirket Yöneticisi Bülent Sivrikaya hakkındaki son kararı mahkemenin vereceğini ifade etti.

“1 Liraya tamah edenden Allah hesabını sorsun”

Usulsüzlüğü ortaya çıkartan TSO eski Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin ilk başta yanlış yol izlediğini dile getiren Bıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“O anki Meclis Başkanımızın böyle bir şikayeti var mahkemede, fakat bazı endişeleri olduğu için böyle yapmış durup durukken, böyle bir şey yapmaz. Bazı endişelerinin de açık söylemek gerekirse, haklı olduğunu da görüyoruz. Artık iş bittiği için konuşabilirim, daha önce de siz bana kızmıştınız neden açıklama yapmıyorsunuz diye. Ahmet Dertli bir suç duyurusunda bulunmuş ama endişeleri varmış ama tabi yanlış yoldan gitmiş, bunun yolu bu değilmiş. Bizde bunu böyle bilmiyorduk tabii, bunun yolu Ticaret Bakanlığından müfettiş istemekmiş. Biz ilk önce bir şey söyleyemiyoruz, basın soruyor siz soruyorsunuz. Benim öyle bir tarzım yok açık, söyleyeyim çünkü bilmediğim şeyi söyleyemem yani, her zaman söyledim şimdi de söyleyeyim. Tuncay Şahin benim 40 senelik komşum, benim düşmanım değil. Ama şunu da söylüyorum, bu milletin, bu devletin 1 lirasına tamah edenden Allah sorsun hesabını, mahkemeler de sorsun.

“Suçlu cezasını çekecek”

Müfettiş raporu ile belgelenen usulsüzlüğün kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin üzerine gittiğini söyleyen Bıyık, “Suçlu cezasını çekecek, kim olursa olsun bu net. Şimdi diyorsunuz ya; ‘Erdoğan Bıyık ve ekibi bu olayı kapatmaya çalışıyor’ diye. Bu mümkün değil,  ben hayatımda daha önce de yöneticilik yaptım biliyorsunuz, ben şike ile alakalı burada bir kulübü Futbol Federasyonuna şikayet etmiş bir adamım. ‘Bu adam şike yaptı, ispatı da bu diye.’ Öyle şeylere en ufak bir imtiyazım olmaz benim, ama kimseye düşman değilim.  Çünkü herkesin çoluk çocuğu var. Bilmediğim şey için konuşamam, konuşmam. Bununla alakalı da müfettiş konuşmamızda teşekkür etti. Bana niye ‘’Başkanım  bu kadar süreçte en ufak bir açıklaman yok, basında en ufak bir söylemin yok, senin yerinde başka biri olsaydı, neler söylerdi’’ gibi konuştu.  Neticede rakiptik,   bu yönetim kazandı, biz kazandık. Biz ve arkadaşlarımda sağ olsun Allah razı olsun, hiç kimse en ufak bir şeyde bulunmadık. Daha önce müşavir çağırdık, denetleme için,  bağımsız denetleme çağırdık. Bağımsız denetleme raporlarından bir takım şeyler çıktı” ifadelerine yer verdi.  

“Müfettişin raporunu okudum, usulsüzlük var!”

Müfettişin oda iştiraki şirketteki usulsüzlük ile ilgili raporu kendisinin okuduğunu söyleyen Bıyık, “Ahmet Dertlinin söylemek istediği şikayete konu olan olaylardan bir tane çıkınca, baktık ki evet böyle bir şey var ve süreci ilerletti. Bunu orada burada kahvede konuşmadık, süreci ilerlettik ve Ticaret Bakanlığına müfettiş istedik. Söylemek istediği, şikayete konu olan olaylardan bir tane çıkınca baktık ki evet böyle bir şey var ve süreci ilerletti. Bunu orada burada kahvede konuşmadık, sadece süreci ilerlettik ve Ticaret Bakanlığından müfettiş burada geldi, hakikaten müfettiş bey de tam bir devlet adamı yani. Ben bir 10 dakika konuşabildim, ama böyle hakikaten devlet olduğunu hissediyorsunuz. Biz müfettiş istedik, savcılık bununla alakalı hiçbir şey yapmıyor. Şu anlamda üstünü kapatmak için prosedür yani. Bizim ne yapmamız lazımmış? Aslında biz Ticaret Bakanlığı’ndan müfettiş isteyeceğiz. Müfettiş alacak inceleyecek ve rapor hazırlayacak. Bu raporu şu andaki olduğu gibi savcılığa götürdükten sonra, süreç başlıyor muş. Hani ilk önce savcılığa gidiyorsun ya; sen bu anlamda benim muhatabım değilsin. Bu müfettiş bir rapor yazdı, bunu savcılığa gönderdi, bize gönderdi işte Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderdi, valiliğe gönderdi. Hatta büyük bir kısmını bende okudum. Tabii bu işle alakalı, şirketin sorumlusu iki arkadaşımız var bu işleri yürüten. Onlara da teşekkür ediyorum gerçekten niye oradan buradan baskıya rağmen şirketin sağ olsun İl Disiplin Kurulu Başkanımıza Recai Sözmez’e teşekkür ediyorum. Hakikaten bu işe büyük vakit ayırdılar, ilgilendiler ve gereğini yaptılar.   Şu anda savcılıkta bir suç unsuru var mı, hakim değilim savcı değilim, ama okuduğumuz raporlar çerçevesinde tabii ki bir şeyler var, onları da tabii ki savcı ve mahkemeler çözer. Şu anda mahkeme açılacak ve adaletin vereceği karar doğrultusunda hareket edilecek. Şuan kimse buna müdahale edemez, mümkün değil böyle bir şey rapor gayet net bunun üzerinden, hakimler ve savcılar inceleyecekler, gerekli cezayı verecekler. Ben hakim savcı değilim, ama raporlar içinde müfettiş beyin yazdığı raporu, ben bir ticaret erbabı olarak okuduğum zaman, usulsüzlük var” ifadelerini kullandı.

“Fahri Çakır’dan milletvekilliği döneminde yeteri kadar yararlanamadık”

AK Parti geçmiş dönem Milletvekili ve Düzce TSO eski Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır’dan kısır TSO’da ki kısır çekişmeler nedeniyle vekilliği döneminde yararlanamadıklarını belirten Bıyık,  “Fahri Çakır TSO Başkanı seçildiği zaman açık söylüyorum Fahri abiyi de ben hakikaten çok da severim saygı duyarım. Fahri Çakır hatta o zaman da çalışmasına çok büyük destek oldum.  İki grup vardı, Fahri Abiye bir tane önergeyle çalıştık. Fahri abiye bir tane önerge götürürdüm ben, imzaladım okusana derdim. O da ‘Sen getirdin,  neden okuyacağım? ‘ derdi. Fahri abi, ben seçildikten sonra Meclise geldi sağ olsun ayaklarına sağlık. Her şeyden önce Düzcemiz’in vekili, her şeyden önce eski TSO başkanımız. Kürsüden bir şey söyledi, bunu da çok enteresan ‘’Ben Erdoğan’a kefilim’’ dedi. Allah razı olsun  Ragıp Abiden de duydum, sağ olsun Allah 1000 kere razı olsun. Büyüklerimiz onlar, bizim yol göstericilerimiz. Onların bu kelimeleri kullanması, benim için çok çok önemli, Allah bin kere razı olsun. Onlar bizi iyi tanıyan insanlar, yani çocukluğumuzdan beri tanıyan insanlar. Fahri abi şöyle bir şey söyledi, ‘Erdoğan yanlış iş yapmaz, yanlış işe müsaade etmez, yanlış bir iş yapıyorsa da ben altına imza atarım, mutlaka sonucunda bir doğru vardır’ dedi. Buda benim için çok önemliydi. Fahri Çakır o zaman vekildi, TSO başkanı oldu, en iyi çalışabileceği zamanda, Fahri Çakır vekildi. Bakanla oturup, kalkıyordu.  TSO’nun bütün işlerini bakanlıkta, iktidarda en üst derecede görebilecek bir kişilikti ve biz Fahri Çakırı kullanamadık. ’Yok sen aldın, yok arabayla gezdin, yok 5 lira. Bugün Fahri Çakır, 3 kilo tavuğa ihtiyacı olan bir adam mı? Böyle saçma sapan bir iş olabilir m?” şeklinde konuştu.

“Fahri Çakır’ı kısır çekişmeler nedeniyle çalıştırmadılar”

Fahri Çakır’ın TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Tuncay Şahin ve muhalif grubun kısır çekişmeleri nedeniyle çalıştırılmadığını sözlerine ekleyen Bıyık, “Fahri Çakırdan bahsediyorsunuz; Meclisi o duruma düşüreni, siz de biliyorsunuz, Düzce’deki herkes de biliyor. Hatta benim bir konuşmamda sağ olsun Fahri Çakır parça nezaketinden kendini de hiç bozmadan bu işi bitirdi. TSO başkanıyım, ama bak ben Fahri Çakır değilim. Ben şuna inanıyorum; Fahri Çakır bu Ticaret ve Sanayi Odası’na çok büyük katkısı olabilecek bir insandı. Ama bu kısır çekişmelerle adamı çalıştırmadılar, bezdirdiler ikrah ettirdiler. Onun için o dönemde öyle olarak gitti.  O dönem iki grup vardı mecliste. Fahri Çakır’ın karşısındaki grupta olmama rağmen, ben önerdiğine imza atıyorum. Benim önerdiğime bakmadan imza atıyor Fahri Çakır. Ben Fahri Çakır’ı istemeyen grupta olmama rağmen onlarla kavga ediyorduk. ‘Sen bana nasıl konuşuyorsun’ diye. Benle öyle kimse konuşamaz. Fahri abiye de teşekkür ederim. Yani Fahri abi de çok büyük sabır varmış. Sabretti, sabretti ama olmayacak işler. Yani burası bunun yeri de değil” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.