SAHTE FATURA İLE ÖDEME YAPMIŞLAR.
Kooperatif Ortakları Arsa alımı için toplanan 7000 lira parayı 148 ortak olarak toplayıp bir milyonun üzerinde bir tutar oluşunca arsanın da 590 bin liraya alınmasından sonra yönetime hesap sorunca kurumlarında adeta tecrit edildiler.
2008 yılında Organize sanayi bölgesinde Düzce Kamyon ve Tır TAŞ. Şirketine tahsis edilen alanda hafriyat kum ve dolgu malzemesi için Özder LTD ŞTİ ile anlaşma yapılarak alanın tamamı bu şirket tarafından doldurulup üzerine mucur dökülerek kooperatif yetkililerine teslim edildiği bunun karşılığı 9000 TL lik mazot alındığı başka bir para ödenmediği müfettiş raporlarında tespit edildi. 2014 yılında yapılan incelemede piyasaya sahte fatura temin ettiği müfettiş raporları ile tespit edilen Mensur İnşaattan Özder LTD şirketinin yaptığı işin karşılığında Mensur Ltd ye Kum, Mıcır, Toprak, Dolgu Malzemesi, harfiyat ve makine çalışması olarak 348.100.00 lira yapılan ödemeyi Cumhuriyet Savcılığına şikayet eden Hüseyin Kubal darp edilirken İhsan Ataseven ise ortaklıktan çıkarıldı.
Gümrük ve Ticaret Başmüfettişinin Savcılığa hazırladığı raporda kooperatifin kar elde ettiği ve bu kazançları piyasadan komisyon karşılığı temin edilen ve sahte düzenlenen faturalarla kooperatifin zarar gösterildiği tespitine yer verildi. Cumhuriyet Başsavcılığının şikayetle ilgili bilirkişi incelemesinde ise kooperatifin 1.2 milyon geliri olduğu ancak kasada para olmadığı karın sadece kağıt üzerinde gösterildiği yapılan incelemede o gün itibariyle 157 bin lira açık olduğu tespit edildi. Bilirkişi raporunda” Kooperatif yönteminin ve muhasebenin yapılmayan masrafları yapılmış gibi gösterten veya yapılmış olsa dahi miktarının çok üzerinde sahte ve içeriği yanıltıcı naylon faturalar kullanılarak kooperatif gidenlerinin şişirilerek kooperatifin zararda veya olması gerekenden daha az kar ettikleri” yönünde 2014 yılında Cumhuriyet başsavcılığına beyanda bulunarak Orhan Yılmaz ve yönetimi hakkında müfettiş raporlarında iddia edilen Zimmet Suçlaması ile haklarında dava açılması görüşüne yer verildi.
ÖZMEN” BEN İŞİ BEN YAPTIM FATURA YI BAŞKASI KESTİ”
Özder LTD Şirketinin o dönemde Ortağı olan İş adamı Ümit Özmen” ben 2008 yılında Organize sanayi bölgesindeki Kamyon ve Tır Nakliyeciler Kooperatifine tahsis edilen alanda dolgu hafriyat işini yaptım. En son mucur döküp alanı teslim ettim. Bana 9000 TL gibi bir mazot verdiler. Ben o gün yaptığım her iş için faturalarımı kesip tahsilatımı yapıyordum. Tesadüf eseri benim dolgu yaptığım alanın başka bir şirket yapmış gibi gösterilip fatura keserek ödendiğini öğrendim. Bunu şikâyet konusu olduğu için müfettişe ve savcılığa ifade verdim. Kooperatif yetkilileri benim fatura kesemediğim için böyle bir uygulama yaptıklarını ifade ettiklerini öğrendim. Ben o zaman Düzce Belediyesine dahi fatura keserken kooperatife neden kesmeyeyim. Peki benim yaptığım işin faturası başka şirkete üzerinden kesildiyse bana neden hak ettiğim para bize değilse kime ödendi” dedi.
İDDİALARIN HEPSİ YALAN HARFİYATIN HEPSİNİ ÖZMEN YAPMADI.
Hakkında Cumhuriyet başsavcılığında soruşturma yürütülen Müfettiş roplarında Zimmet Suçlaması ile dava açılması istenen ve dört yıldır süren soruşturmada takipsizlik veya iddianame kararı verilmeyen Orhan Yılmaz “ İddiaların hepsi yalan. Ümit Özmen’in ne yapmak istediğini anlamış değilim. Zaten alanın hepsini Ümit Özmen’in firması yapmadı. Kooperatifi’n araçları da ücret mukabilinde dolgu ve hafriyat çalışması yaptı. Yığılca’dan bile buraya malzeme getirttik. Bu olay 2009 da oldu. Bugün gündeme gelmesinin sebebi benim Ertan Taşlının ekibiyle birlikte Ticaret ve sanayi odası yönetimine aday olmam dan kaynaklı bir gündemdir. Bununla ilgili kimse devreye girmedi. O azman Metin Kaşıkoğlunun bu konuyu takip ettiğini iddia ettiler. Kaşıkoğlunun haberi bile olmadı. Eğer ben aday olmasam bu gündeme gelmezdi. Bu alan çok bozuk alandı. O dönemde Metin Büyük yaptığımız işle ilgili beni tebrik etti. Amaçları bu kooperatif yıkılmalı. Ama kimsenin gücü yetmeyecek. Ticaret sanayi odası seçimlerinde kendi gurubumdan 106 garanti oyum var. Bunada güçleri yetmez “dedi. Organize sanayi bölgesinde tahsis edilen o yeri kızdım 200 bin liraya sattım diyerek iddiaların yalan olduğunu söyledi.
HÜSEYİN KUBALA TEK TOKAT ATTIM ATASEVENİN K1 BELGESİ YOKTU.
Ortaklardan Hüseyin Kubalın darp edilmesini değerlendiren Orhan Yılmaz” Ben onu dövmedim. Sadece bir tokat attım. “dedi. Hüseyin Kubal ise” Arkadaş burada korku imparatorluğu kurdular. Ben burada darp edildim. Savcılığa şikayet te bulundum. Kooperatif yönetiminin yaptığı usulsüz ve sahte fatura işlemini şikayette bulundum diye başıma gelmeyen kalmadı. Baskı üzerine şikâyetimden vazgeçtim. Sonra yeniden şikâyetçi oldum. Aldığım darp ile kendi köşeme çekildim. Bunlar çok güçlüler. Benim mücadele gücüm tükenmek üzere. Biz şikâyetimizi siyasilere de söyledik Hiçbir yerden netice alamadık. Kooperatifi yönetimini şikâyet ettik diye dünyamız karardı” dedi.
ÜYELİKTEN ATTILAR MAHKEME KARAI İLE GERİYE DÖNDÜ.
Kooperatifte yapılan usulsüzlük ve sahte fatura iddialarını savcılığa şikayet edince dünyası karardı. Ataseven “ Ben kooperatifin sahte 348 bin liralık hafriyat faturasını, yönetiminin komisyon karşılığı aldığı 100 bin liralık faturayı ve üyelerden çevre düzenlemesi ile ilgili toplanan paranın tüzük ve kuruluş amacına aykırı yapılan bağışları cumhuriyet savcılığına şikayet ettim. Bu arada yer almak için üyelerden 7000 TL para toplandı. 148 üye den bir milyonun üzerinde paraya tekabül ediyor. Yer için ödenen para 590 bin lira. Bu da üye başı 4000 Tl ye tekabül ediyor. Buna itiraz edince beni üyelikten attılar. Ben 45 ay işsiz kaldım. Mahkeme kanalı ile ortaklığa geri döndüm. Süleyman Ocak, Hüseyin Kubal ve beni vebalı hale gelmiş gibi ortaklar arasında tecrit ettiler. Ben adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.
Orhan Yavuzda bu konuda” Biz yanlış tebligat yaptık.4925 sayılı yasa gereği İhsan Ataseven’in K1 belgesi olmadığı için ortaklıktan ayırdık. Kendisine sıra verdik gelip çalışmadı. Şikayetle ilişiği yok” dedi.
BİR AYLIK KAZANCI İKİYÜZLİRA GÖSTERDİLER.
Mahkeme kararı ile Düzce Nakliyeciler Kooperatifine dönüp işe başlayan Ataseven haklarının iadesi için kooperatif yönetimi ne menfi tespit davası açtı.45 ay iş verilmediğinden kayıplarının tazmini yönünde açılan davada çok dikkat çekici gelir beyanları mahkemeye sunuldu. Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi Düzce Şoförler Odası ve cevre illere aylık kazancın ne kadar olduğu yönünde bir yazı yazdı. Zonguldak Şoförler Odası Aylık 2000. Tl, Bolu Şoförler Odası 3500.00 TL ile 4000.00 Tle arasında, Kocaeli Şoförler Odası 2700 TL ile 3000 Tl arasında, Sakarya Şoförler Odası ise 4800 ile 5800 TL arasında kazanç beyan etti. Düzce Şoförler Odası Başkanlığı ise aylık 200 Tl kazanç beyan etti. İhsan Ataseven bunu komik olduğunu belirterek” Ertan Taşlı Orhan Yılmaz ve Düzce Şoförler odası başkanı Yavuz Yılmaz aynı ekipte çalışıyor. Kendi sininde aracı var. Allah aşkına ikiyüzlira gelir yazarken bunu vergi kayıtlarına göre yazdıklarını söylüyorlar. Burada harcama değil gelirden bahsediliyor. Hala bu ekip üzerimizdeki oyunu bitirmedi.” Diyerek yazılan ikiyüzlira gelirin Orhan Yılmaz ve Ertan Taşlının bilgisi dahilinde yazıldığına emin olduğunu söyledi.
TAŞLI HEDEF TİCARET SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ.
Müfettiş incelemesinde üyeler yapılacak iş karşılığı avans verildiği Ertan Taşlı nında bu kapsamda avans aldığı iddialarını Cevaplayan Taşlı” Ben kooperatifin ortağıyım. Bu kapsamda taşımacılıkla ilgili bir iş için 20 binlira avans aldım. Ben yılda kooperatife 300 bin liranın üzerinde fatura kesiyorum. Adlığım avansı başka şekilde yorumlamışlar. Ticaret odasına borcu olanların borcu ödeniyor. Bu para ile oy satın alma anlamına geliyor. Bu beldeler Düzce’de her basına verilmiş. Amaç Orhan Yılmaz seçilirse Ertan Taşlıyı destekler. Amaç Ertan taşlının önünü kesmek. Kamuoyu ve TSO nun üyelerinin desteği arkamızda. Ben tek guruptan giriyorum. Seçilebilirliği en güçlü aday benim. Hedef benim sen bu haberi bir nisandan sonra yap. Ben Ticaret Odası Meclis Başkanı olarak istediğim işi alırım. Bugüne kadar benim araçlarım her kooperatif ortağı gibi sıraya girip iş alır. Bu çirkinliği ben hazmetmiyorum” diyerek haber konusunun bugünlerde gelmesinin manidar olduğunu ifade etti. Kendisinin konu ile ilgisinin ve ilişiğinin olmadığına bu konuda hiçbir şekilde kamu kudretini kullanmadığını söyledi.
Müfettiş raporlarında sahte fatura yaptığı vergi dairesi tarafından tescil edilen şirkete 348 binlira,Düzceden bir şirketten sahte olduğu müfettiş raporlarında 234 binlira hırdavat faturası ve Düzcespora yapılan 100 binliralık kooperatif tüzüğüne aykırı olarak ödenen para olmak üzere toplamda 2014 yıllarında toplam 683 binliranın usulsüz harcanmasına ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma dosyasının devam ettiği öğrenildi. Başta Orhan Yılmaz ve yönetiminin zimmet suçlamasıyla soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
İşte Müfettiş raporunda yer alan o belgeler.