KAYIKÇI, KAVGADA, DÖVÜŞTE SÖYLENMEYECEK SÖZLER SARF ETTİ

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ‘Yorumlu-yorum’ programında Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı’nın “Oda başkanları gaflet uykusunda” açıklamasının ardından DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın 27 oda başkanını birden toplayarak Caboğlu’na sarf ettiği ağır ithamları masaya yatırdı. Kayıkçı’nın ‘kavgada, düşmanlıkta söylenmeyecek’ şeyler söylediğini belirten Ünsal, “Kayıkçı dedi ki ‘Ülkücülük edeptir. Ülkücülük hayadır. Ülkücülük terbiyedir’. Yani, İlhami Caboğlu edepsiz mi, hayasız mı, terbiyesiz mi ya da böyle bir ifade mi kullandı?” diye sordu. Kayıkçı’nın ‘Oturarak il başkanlığı yapılmaz’ çıkışına da değinen Ünsal, “Caboğlu oturduğu yerden mi 1 vekil, 5 başkan kazandı? Sayın Kayıkçı siz oturarak değil de koşturarak mı oda başkanlığı yapıyorsunuz?” dedi.

KAYIKÇI, KAVGADA, DÖVÜŞTE SÖYLENMEYECEK SÖZLER SARF ETTİ

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ‘Yorumlu-yorum’ programında Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı’nın “Oda başkanları gaflet uykusunda” açıklamasının ardından DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın 27 oda başkanını birden toplayarak Caboğlu’na sarf ettiği ağır ithamları masaya yatırdı. Kayıkçı’nın ‘kavgada, düşmanlıkta söylenmeyecek’ şeyler söylediğini belirten Ünsal, “Kayıkçı dedi ki ‘Ülkücülük edeptir. Ülkücülük hayadır. Ülkücülük terbiyedir’. Yani, İlhami Caboğlu edepsiz mi, hayasız mı, terbiyesiz mi ya da böyle bir ifade mi kullandı?” diye sordu. Kayıkçı’nın ‘Oturarak il başkanlığı yapılmaz’ çıkışına da değinen Ünsal, “Caboğlu oturduğu yerden mi 1 vekil, 5 başkan kazandı? Sayın Kayıkçı siz oturarak değil de koşturarak mı oda başkanlığı yapıyorsunuz?” dedi.

25 Mart 2021 Perşembe 13:18
KAYIKÇI, KAVGADA, DÖVÜŞTE SÖYLENMEYECEK SÖZLER SARF ETTİ

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cumartesi günü Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında çarpıcı tespit ve yorumlarıyla gündeme ışık tutmaya devam ediyor.

Ünsal, yeni saati olan 18.00’da izleyiciyle buluşmaya başlayan programın son bölümünde Düzce gündeminin en sıcak maddesi olan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun esnafın dertlerine çare aramadığını belirttiği ve ‘gaflet uykusundalar’ diyerek eleştirdiği esnaf odaları ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın Caboğlu’na yaptığı ‘Oturarak il başkanlığı yapılmaz’ çıkışını değerlendirdi.

Caboğlu’nun yaptığı açıklamanın ortalığı karıştırdığınıu belirten Ünsal, “Caboğlu dedi ki, ‘düğün yok bayram yok eniştem beni niye öptü’ derler ya, hiçbir şey yok ortada kongre değerlendirmesi yaparken “Düzce Esnaf Odaları gaflet uykusunda istişare eksikliği var.” dedi. Bundan sonra hareket başladı. Birçok yerden sesler gelmeye başladı” dedi.

‘İSTİŞARE YOK’ DENDİKTEN SONRA 27 ODA BAŞKANI TOPLANDI

Caboğlu’nun eleştirisinin hemen ardından oda başkanlarının toplandığına dikkat çeken Ünsal, “Hemen Düzce Esnaf Odaları Birliği (DESOB) salonunda 27 tane oda başkanı toplandı. Hani istişare yok denildi ya, hepsi birden toplandı. Bir basın açıklaması yapılacakken basının sorduğu soru üzere bu İlhami Caboğlu’nun yaptığı açıklama gündem maddesi oldu. Şöyle bir habere, açıklamaya göz attım. Herkesin kendine göre haklı olduğu nokta var ama İlhami Caboğlu “Esnaf Odaları gaflet uykusunda, niye istişare yok?” dedikten sonra bu esnaf odaları istişaremiz var deyip toplanıp, 27’si birden bir araya geldi. Mustafa Kayıkçı bu açıklamayı yaparken kavgada, düşmanlıkta, dövüşte söylenmeyecek sözü söyledi” ifadelerini kullandı.

İLHAMİ CABOĞLU EDEPSİZ Mİ?

Kayıkçı’nının açıklamalarına değinen Ünsal, “Kayıkçı dedi ki: “Ülkücülük edeptir. Ülkücülük hayadır. Ülkücülük terbiyedir. Aslan gibi durmaktır.” Biliyorsunuz Kayıkçı Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski İl Başkanı, kendini de ülkücü olarak tarif etti, ‘ben de ülkücüyüm’ diye beyan etti. Peki, İlhami Caboğlu hangi edebe, hangi terbiyeye, hangi hayâya aykırı bir ifadede bulundu, ben bunu aradım ama bulamadım, göremedim. Yani, İlhami Caboğlu edepsiz mi, hayasız mı, terbiyesiz mi ya da böyle bir ifade mi kullandı? Ben onu göremedim varsa gören, insanlar yorumunu buradan paylaşabilir” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE 27 ODA BAŞKANINI BİR ARADA GÖREMEDİK

DESOB Başkanı Kayıkçı’nın ‘Oturduğun yerden İl Başkanlığı yapılmaz;’ çıkışıyla ilgili de konuşan Ünsal,  “E siz koştuğunuz yerden mi yapıyorsunuz Sayın Kayıkçı, oda başkanlığını ne yapıyorsunuz? Yayından biraz önce Sayın Kayıkçı’yı aradım dedim ki, bu 27 oda başkanı toplandınız; peki bu başkanlar ne kadar zamanda bir toplanıyor? Ne kadar istişare ediyorsunuz? Pandemi sürecinde, ondan önceki süreçlerde, biz bu 27 başkanı bir arada görmedik. İlhami Caboğlu’nun bir ifadesinden sonra, bir istişaremiz var deyip toplandınız. ‘Senede en az 4 sefer olmak üzere toplanıyoruz, önemli günlerde toplanıyoruz’ falan dedi ama bir musibet bir nasihatten evladır diyor ya, Caboğlu’nun bir açıklaması bu 27 oda başkanını bir araya getirmeye yetti” cümlelerini kullandı.

CABOĞLU OTURDUĞU YERDEN Mİ 1 VEKİL, 5 BAŞKAN KAZANDI?

MHP’nin son iki seçimde Düzce’deki başarısına dikkat çeken Ünsal, “Fakat ben bu edebi, hayayı, terbiyeyi anlamadım. Kim nasıl anladı bilmiyorum. Şimdi, oturmakla il başkanlığı, siyaset olmaz deniyor ya, 2 tane buradan yol ayrımına gidelim. Bu adam, İlhami Caboğlu oturduğu yerden siyaset yapıyor, İl Başkanlığı yapıyor tamam; Mustafa Kayıkçı’nın beyanıyla… Ya bu adam oturduğu yerde 1 milletvekili, 5 tane belediye başkanlığı kazandı ya! Değil mi? Hani bir kalksa o zaman ne olacak? Bu, o deyime itibar edersek, sahaya inersek ne olacak?” diye sordu.

ÜLKÜCÜYÜM DİYEN KAYIKÇI SEÇİMDE NEREDEYDİ?

Kayıkçı’nın ‘ülkücüyüm’ ifadesini de mercek altına alan Ünsal, “İkinci boyutta şu, bir tabir var; ‘ben milliyetçiyim, ülkücüyüm’ diyor Sayın Kayıkçı. Seçim döneminde ya da diğer konularda yerelde, genelde ülkücülerle beraber miydi? Görmedik biz onu pek! O sahada görmedik İl Başkanlığı yapmış bir insan olarak, oda başkanı olarak… Söylediklerinde kendine göre doğruları vardır. Buradaki sıkıntının özü şu, bir açıklama yaptı Caboğlu. Herkes ‘benim koltuğum gider mi gitmez mi, sıkıntı var mı yok mu’ diye bir endişeye düştü. Herkes bir telaşeye düştü. Sayın Kayıkçı diyor ki, ‘benim bütün oda başkanlarımdan ben memnunum’. Oda başkanları ondan memnun mu?” diyerek topu oda başkanlarına attı.

ODA BAŞKANLARI KAYIKÇI’DAN MEMNUN MU?

Vizontele filmine atıfta bulunan Ünsal, “Vatandaş bilmiyor ya televizyonu, Zeki Müren’de bizi görecek mi? Oda başkanları da memnun mu? Tabi memnun olanlar vardır. Bu camianın içinde, esnaf odalarının içinde dediğiniz gibi siyasi görüşe sahip insanlar vardır. Doğru olan bir tane şey var, İlhami Caboğlu’nun söylediğine göre toplanmışsa (çok güzel, muhteşem bir tablo) daha önce niye toplanmamış? Görmedik onu biz, böyle bir heyecan görmedik. Demek ki, istişare eksikliği varmış. Eksikliği yoksa eğer niye toplanıldı?” diyerek Caboğlu’nun açıklamalarının oda başkanlarını harekete geçirdiğini belirtti.

CABOĞLU, KEDİ GİBİ Mİ DURDU, HANGİ EDEPSİZ İFADEYİ KULLANDI?

Bu toplantıların söylemler üzerinde değil esnafın dertlerine derman olmak amacıyla belirli aralıklarla yapılması gerektiğinin altının çizen Ünsal, “Tabiri caizse bu toplantıların zaman zaman ‘dolmuş dolduğu zaman adrese gider’ mantığıyla değil de mutlaka bir mutat toplantısı olmalı basına da, bu verilmeli ve kamuoyunda da esnafın beklentisi, ortak kanaatler sunulmalı. Ben burada, 27 oda başkanını toplayan Sayın Mustafa Kayıkçı’yı da tebrik ediyorum. ‘İstişare yoktur’ çıkışıyla beraber 27 oda başkanının toplanmasına sebep olan İlhami Caboğlu’nu da tebrik ediyorum. Hani, doğru adına her şey söylenir. Doğru bir tanedir, on tane değildir. Özellikle üzerinde durduğum şey şu, Sayın Kayıkçı da açıklama yapabilir. Ülkücülük, diyor ya edeptir, hayadır, terbiyedir, aslan gibi durmaktır. İlhami Caboğlu, kedi gibi mi durdu, hangi edepsiz ifadeyi kullandı, hangi edepsizliği yaptı? Burası, bu hamur daha çok su getirecek” diyerek konunun önümüzdeki günlerde de Düzce gündeminde yer bulacağını ifade etti.

DÜZCELİLER BU SEFER KONGRE’DE GÜZEL TEMSİL ETTİLER

Konuşmasının devamında 19 yıllık kesintisiz iktidar dönemiyle ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 7. Olan Büyük Kongresi’nde partinin Düzce teşkilatının, Vekil Keşir’in genel başkan olduğu kongreye nazaran güzel temsil ettiğini belirtti. Ünsal, “Gaziler diyarı Konuralp Gazi diyarı, Düzce’ye selam söyledi Sayın Cumhurbaşkanı ve 2023 manifestosunu da açıkladı. Buradan Düzce’den MKYK’na değil de işte bir Ayşe Hanım, milletvekilimiz Kadın Kolları Genel Başkanı oldu, Düzceliler bu sefer gittiler. Hakikaten orada bizi güzel temsil ettiler. İnşallah, bu kongre, bu millete, bu devlete, bu ümmete, bu insanlığa, medeniyet hareketine hayırlara vesile olur” dedi.

MEMLEKETE HİZMET EDENLER BUNUNLA ANILIR

“Siz doğru olun, doğrular sizi bulur” atasözüne gönderme yapan Ünsal, “Memlekette doğru olan, doğru olmaya çalışan memlekete faydalı olmaya çalışan oda başkanları, siyasi parti il başkanları ve tüm memlekete hizmet eden insanlar inşallah doğrularıyla hizmetleriyle anılır bilinir. Cuma günü akşamı İlhami Caboğlu Kitabın Ortasından programında bizim konuğumuz olacak. Bunları soracağız. ‘Bir musibet bin nasihatten evladır’ atasözünün ne kadar güzel olduğunu bugün gördük. Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olur.” diye konuştu.  

KAYIKÇI O KOLTUKTA 15-20 SENE DAHA OTURUR

Programda son söz olarak Kayıkçı2nın kendisine yönelik bir düşmanlık güdüldüğü ifadelerine de değinen Ünsal, “Diyor ki Sayın Kayıkçı, düşmanlıktan bahsediyor. İşte burada önümüzdeki dönemde kendisine karşı yapılmış ya da yapılacak olan bir operasyondan şüphelenmiş, işkillenmiş; öyle bir şey ihtimalini ben vermiyorum. 15 – 20 seneden beri oturduğu koltuklarda, bir 15 – 20 sene daha oturur. Ondan sonra bilgisinden, tecrübesinden, engin ve zengin birikimlerinden Düzce’ye fayda sağlar. Düzce’ye faydalı olmak ne güzel” dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2021 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84