KAYBEDEN ESKİ BAŞKANLAR ‘KÖŞENİZE ÇEKİLİN’

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi siyasi arenanın giderek ısındığı şu günlerde hem partiler hem de gönlünde başkanlık yatanlar, anketlerle nabız yoklamaya başladı. Son yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilip seçilemeyen eski başkanlar başta olmak üzere ilçelerde birçok aday adayının ismi kulislerde konuşulurken, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ‘Yorumlu-yorum’ programında, artık siyasetin hizmet değil ticari menfaat adresi olarak görüldüğüne parmak bastı. İlçelerdeki muhtemel aday adaylarını kendi üslubuyla değerlendiren Ünsal, seçimi kaybeden eski başkanlara ‘Artık köşenize çekilin’ tavsiyesinde bulundu.

KAYBEDEN ESKİ BAŞKANLAR ‘KÖŞENİZE ÇEKİLİN’

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi siyasi arenanın giderek ısındığı şu günlerde hem partiler hem de gönlünde başkanlık yatanlar, anketlerle nabız yoklamaya başladı. Son yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilip seçilemeyen eski başkanlar başta olmak üzere ilçelerde birçok aday adayının ismi kulislerde konuşulurken, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ‘Yorumlu-yorum’ programında, artık siyasetin hizmet değil ticari menfaat adresi olarak görüldüğüne parmak bastı. İlçelerdeki muhtemel aday adaylarını kendi üslubuyla değerlendiren Ünsal, seçimi kaybeden eski başkanlara ‘Artık köşenize çekilin’ tavsiyesinde bulundu.

20 Kasım 2023 Pazartesi 16:24
KAYBEDEN ESKİ BAŞKANLAR ‘KÖŞENİZE ÇEKİLİN’

   

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce ilçelerinin muhtemel belediye başkan aday adaylarını yorumladı. 
Partilerin seçim için anket yaptıklarını dile getiren Ünsal, “Tecrübeyi büyüklerden, hayatı yaşayanlardan öğreniyoruz. Diyorlar ki ‘Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı’. Çok güzel bir ifade yani ‘Eski camlar bardak oldu’ da derler. Bunu şundan söyledim, şimdi partiler seçim için anket çalışması yapıyor. Gümüşova'da eski belediye başkanı var. Ahmet Azap, hısımı, akrabası, kardeşi, çoluğu-çocuğu AK Parti ile beraber hangi belediye başkan adayını görmek istersiniz diye anket yapmışlar. Ahmet Azap kıyıdan, köşeden ben buradan bir daha nasıl aday olacağım diye uğraşıyor. Seçimi kaybetmiş bir arkadaşımız.” söylemlerinde bulundu.

“Hakkında bir dosya açıldı”

Sözlerine Cumayeri’nin muhtemel aday adayları ile devam eden Ünsal, “Cumayeri’nde Recep Tuna var. Mustafa Koloğlu'nun karşısında aday adayı. Eskiden AK Parti'den adaydı, seçimi kaybetti. Hakkında bir de dosya açıldı. Yapılmayan işin yapılmış gibi gösterilip, parası ödenmiş gibi gösterilmiş. Ağır cezada yargılanıyor. ‘Kasıt yok, kusur var.’ deniliyor. ‘Para oraya harcanmadan önce harcandı.’ deniliyor. Enteresan olan şu, -6 derecede 65 cm kar 16 kilometrelik bir hat döşeniyor. Yola hiçbir şey olmuyor. Karın altından döşemişler boruları ve hakkında ağır cezada soruşturma var. İnceleme var, araştırma var. Peki aday mı? Aday.” ifadelerine yer verdi. 

“MHP bu isimlerle görüşüyor”

Akçakoca’da başkanlık koltuğuna taliplinin fazla olduğundan bahseden Ünsal, “Akçakoca’da Ali Uzun var. Ziraat Mühendisi AK Parti'nin Antalya'da il başkanlığında görevli. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘Belediye başkanlığına aday adayıyım.’ dedi. Eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de yine AK Parti'den aday. Belediye başkanlığına aday ama prosedürde aday adayları. Aynı şekilde Esvet Sarıoğlu aday adayı. Mehmet Nazım Pazvant var orada. Yine MHP’den Dergah Akça'nın ismi geçiyor. Fatih Balcı'nın ismi geçiyor aday adaylığında. MHP bu isimlerle görüşüyor. Mehmet Topuz'un ismi geçiyor ama Okan Yanmaz'ın ismi geçmiyor. Oğuzhan Sevinç var, bir iş adamı kimliğiyle beraber.” açıklamalarında bulundu. 

“İkisi de kereste sektöründe”

Akçakoca’da MHP’den aday adayı olacağı gündeme gelen Oğuzhan Sevinç ile MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu arasında ticari bir ilişkinin olabileceğini dile getiren Ünsal, “Oğuzhan Sevinç ile bağlantısı olan bir yer yıkılmıştı. Kayabaşı dediğimiz Osmaniye Mahallesi'nde. Sonra konu MHP il yönetim kuruluna gelince, İl Başkanı İlhami Caboğlu, bu işi düzeltmek için AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu’nu devreye soktu. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden istekte bulundular. Bunlar göz önüne alındığında İlhami Caboğlu'nun ticari bir ilişkisi olabilir, Oğuzhan beyle. İkisi de kereste sektöründe. Oğuzhan Bey’in belediyeyle bir ticari ilişkisi olabilir.” ifadelerini kullandı.

“Siyasette başarılı olmanın bir sırrı var”

Siyasetin artık ticari menfaatler üzerine örüldüğünü vurgulayan Ünsal, “Şu anki yaşam şartlarında ‘Siyasete girelim, imkanları bulalım, oradan indirelim, buradan imtiyaz sağlayalım.’ modundalar. Kaynaşlı’da Erol Bayraktar aday adayı AK Parti'den. Osman Altınışık var. Çevre Bakanı sayın Öz Sakin'in basın danışmanı. Yerel Başkent Ankara Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni. Siyasette başarılı olmanın bir sırrı var. Rakibini sen belirleyeceksin. Kaynaşlı’da bir anket yapılmış. Erol Bayraktar öne çıkmış. Peki Birol Şahin, Erol Bayraktar gibi daha önceden de yendiği bir adayı, aday yapmak için anket çalışmalarında ‘Şunu aday gösterin’ diye bir tertip yapamaz mı? İhtimal dahilinde. Birol eski kurt.” açıklamalarına yer verdi. 

Gümüşova’da bu durumun benzerinin yaşanabileceğine değinen Ünsal, “Gümüşova'da da aynı şekilde kendi adını belirlemek adına Muharrem Tozan, Ahmet Azap’ı ezmiş, yenmiş. Bunu o yapamaz mı, yapabilir. Yığılca'da Selami Savaş, Fahri Altınkayık AK Parti'den aday adayı. Muzaffer Yiğit, Yeniden Refah da olsa ‘Bağımsız da olsa çıkacağım.’ diyor. İstisnalar kaideyi bozmaz.”

“O sabıka dosyasıyla nereye çıkacaksın?”

Akçakoca’da da taktik oyunlarının devrede olduğunu gündeme taşıyan Ünsal, “En çok konuşulan isimler arasında eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak var. Onun karşısında CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz oradan ben çıkacağım diyor. O sabıka dosyasıyla nereye çıkacaksın? Benim seçme seçilme gibi bir derdim olsa millet dünüme bakar. Başını öne eğecek, sabıka olmayacak. Sen o sabıka kaydıyla Tuğrul Abanoz, nereye çıkacaksın? Cüneyt Yemenici’yi ön plana çıkarmışlar, Fikret Albayrak'tan sonra. Bu da Okan Yanmaz’ın taktiği olabilir.” dedi.  

“AK Parti’den aday adayı olacaklara ben bir tavsiye vereyim”

AK Parti’den aday adayı olacaklara tavsiyelerde de bulunan Ünsal, “Kim kazanacaksa seçime o girecek. 3 dönem kuralı, 5 dönem kuralı, 2 dönem kuralı seçimin ve bölgenin şartlarına göre değişecek. Bunlar kulislerden aldığım kuvvetli bilgiler. Eskiler mümkün mertebe olağanüstü bir şey olmadığı sürece sahaya sürülmeyecek. Eski belediye başkan adayları, Düzce Belediyesi'nin farklı birimlerinde görev yaptılar. Netice itibariyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eskiler de çok fazla milleti meşgul etmesin, işi biten kenara çekilsin. ‘Mahkeme kadıya mülk değilmiş.’ Eski başkan adayları bitti. Eskiden başkanlık yapmış olanlar bitti. Seçim kaybedene ikinci bir şans yok.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
DÜZCE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.