ESNAFTAN PARK YASAĞINA TEPKİ…

Düzce Belediyesi tarafından Camikebir Mahallesi Alemdar sokağa getirilen araç park yasağına esnaflar tepki gösterdi. “Biz malımızı araçlara nasıl yükleyeceğiz?” diye soran sokak esnafları, Düzce Belediyesi’nin bu uygulamadan vaz geçmesini istedi.

ESNAFTAN PARK YASAĞINA TEPKİ…

Düzce Belediyesi tarafından Camikebir Mahallesi Alemdar sokağa getirilen araç park yasağına esnaflar tepki gösterdi. “Biz malımızı araçlara nasıl yükleyeceğiz?” diye soran sokak esnafları, Düzce Belediyesi’nin bu uygulamadan vaz geçmesini istedi.

17 Nisan 2021 Cumartesi 13:48
ESNAFTAN PARK YASAĞINA TEPKİ…

Düzce Belediyesi, Camikebir Mahallesi Alemdar sokak üzerinde araç park yasağı getirdi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, pandemi döneminde zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, Düzce Belediyesi tarafından alınan bu kararın kendilerini daha da zora sokacağını söylediler.

“Sokağa park yasağı getirilmesini istemiyoruz”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan esnaflardan Erol Kurt, “Yaklaşık 21 yıldır bu sokakta fırıncılık yapmaktayım. Burada üç dört sene önce yine bir park yasağı getirilmişti. Park yasağına Esnaflarımızdan kaşeli imzalı 85 kişinin imzasıyla park yasağını kaldırtmıştık. Geçen sene pandemi’ den dolayı tekrar yasak geldi. Hiçbir gerekçe göstermeden sokağı kapattılar. Burada ki esnaf mağdur, burada dolapçısı var, fırıncısı var, tostçusu var, berberi var hep gıda üzerine toptancı üzerine çalışan esnaflar buradakiler. Yarın bir gün sokak tamamen kapandığı zaman sokağın başına koyarsın bariyeri ara sokaklara giriş çıkışlar serbest olur. Bunun örnekleri Sakarya da var, İstanbul’da var, birçok yerde gördük. Sadece cadde kapatılıyor ara sokakları kapatmıyorlar. Bu konuyla ilgili emniyete mi, Valiliğe mi, Belediyeye mi gideceğiz bilemiyoruz. Kime sorup da karar alıp sokağımızı kapatıyorlar bunu öğrenmek istiyoruz. Bu sokakta yaklaşık 50-60 tane esnaf var ve hepsi mağdur. Biz Alemdar sokak esnafları olarak sokağın trafiğe ve parka kapatılmasını istemiyoruz. Bu sokakta park eden araçlar burada çalışan esnafımızın araçları. Bu sokaktan itfaiye geçiyor, ambulans geçiyor. Hiçbir sorun yokken sokağımızı kapatıyorlar. Sorun Belediyeden kaynaklıysa biz Valilik sokağındaki gibi otopark ücreti vermeye de razıyız. Bu konu hakkında acil bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Esnafı da düşünmeleri gerekiyor”

Fikret Sivil isimli bir başka esnafta, sokağa getirilen park yasağının esnafları zor durumda bırakacağını belirterek, “Alt yıldan beri bu sokakta esnafım. Geldiğimden beri bu sokakta Belediye park sorunu yaratıyor. Biz esnaflar olarak buna bir çözüm yolu bulamadık. Belediyeden yapılan açıklamada kararın Encümenler tarafından kararın verildiği söyleniyor. Biz Belediyeye de Encümenlere de saygılıyız ama burada esnafı’ da düşünmeleri gerekiyor. Biz araçlarımızı nereye çekeceğiz?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.