DÜZCE’DE SALGIN YENİDEN ALARM VERİYOR

Günlük vaka sayısı 70’in üzerine çıkan Düzce, kırmızı kategorideki yerini alırken, salgının yeniden tehlikeli boyutlara ulaşması halkı ve esnafı tedirgin ediyor. Peki korona virüsün 1.5 ay gibi kısa bir zamanda kentte hızla yayılmasının arkasında neler yatıyor? Öncü Haber, bu hayati konuyla ilgili sokağın nabzını tuttu… İşte Düzceliler ’in vaka artışı hakkındaki görüşleri…

DÜZCE’DE SALGIN YENİDEN ALARM VERİYOR

Günlük vaka sayısı 70’in üzerine çıkan Düzce, kırmızı kategorideki yerini alırken, salgının yeniden tehlikeli boyutlara ulaşması halkı ve esnafı tedirgin ediyor. Peki korona virüsün 1.5 ay gibi kısa bir zamanda kentte hızla yayılmasının arkasında neler yatıyor? Öncü Haber, bu hayati konuyla ilgili sokağın nabzını tuttu… İşte Düzceliler ’in vaka artışı hakkındaki görüşleri…

31 Mart 2021 Çarşamba 16:03
DÜZCE’DE SALGIN YENİDEN ALARM VERİYOR

Son 1 yıldır yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de salgına karşı büyük mücadele veriliyor. Alınan tedbir ve kurallara uyulmaması nedeniyle, artan vaka sayılarının önüne bir türlü geçilemiyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından koronavirüs haritasındaki rengi turuncudan kırmızıya dönen Düzce’de, 1.5 ay önce 20 olan günlük vaka sayısı bugün 70 ila 75 arasında değişir oldu. Bu hızlı yükseliş kısıtlamaların tekrar hayatımıza girmesine neden olurken, toplumun psikolojisini de olumsuz yönde etkiledi.

Düzce’de salgının tekrar hareketlenmesi hakkında Öncü Haber mikrofonuna konuşan esnaf ve vatandaşların görüşleri şu şekilde:

“DAHA FAZLA TEDBİR ALINABİLİR”

Hamdi Erer: Olacağı oydu zaten. Daha fazla tedbir alınabilir. Ekonomiyi sıkıntıya soktuğu için sorun olabilir ama yeterli şuan. Çalışanlar için iyi olmadı. Biraz hava alıyorlardı, yeterli değil bence. Mantıklı çünkü bulaşı olan yerler oralar. Kurallara uyamadığımız için yasaklanmasında bir sakıncası yok, uygun.

“YETERLİ OLSA BU DURUMA DÜŞMEZDİK”

Hayri Coşkun: Alınan tedbirler yeterli değil. Yeterli olsa bu duruma düşmezdik. Daha da kısıtlanması lazım aslına bakarsan haftada 1 hafta 15 gün daha kısıtlanması lazım ama yapılamıyor. Ramazan’da da zaten her yer kapalı, millet oruçlu. Allah yardımcımız olsun.

“DÜZCE’DE TEDBİRLER YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL”

Tedbirlerin yeterli olmadığını savunan İsmail Akar, şunları kaydetti: “Düzce Kızılay Meydanı’nda Özen Giyim firmasında çalışıyorum. Tedbirler konusunda zaten direkt mağdur olan bizleriz alınan tedbirler sonucunda. Tedbirler yeterli mi diye sorarsanız yeterli. Şuan da bile sokağa baktığımda insanlar havanın ve iklimin şartlarına göre dışarı çıkıyor veya çıkmıyor. Daha nasıl tedbir alınabilir bilmiyorum. Cumartesi günleri açılınca esnaf olarak çok sevinmiştik. Ayda 4 gün yapar buda bizim için çok büyük maddi anlamda kazanç anlamına geliyordu. Şimdi o da kalktı. Zaten sınırdaydık Düzceli olarak tedbirler yeterli mi diye sorarsan herhalde bu tedbirler sadece Kızılay Meydanı’nda uygulanıyor diye düşünüyorum ben. Çünkü daha düne kadar sokağımız kapalıydı. Diğer taraflarda yeterince bir tedbir görmüyorduk. Kafeterya ve restoranlar sadece paket servisi yapacak. Bu sene de iftarlar yok. Ramazan boyunca biz kafeterya ve lokantalardan ziyade onların da sektörü var. Biz giyim sektörü olarak şuna inanıyoruz kafeterya kapalı ise lokanta kapalı ise giyim sektörünün bir anlamı kalmıyor. Oralar kapalıysa biz zaten yüzde 50 -70’lere düşüyoruz. Ramazan boyunca cumartesi ve pazar da kapalı olacağı için bu da biz esnaf için yeniden bir bayramın boş geçmesi anlamına geliyor. Keşke kırmızıya geçmeseydik de açık kalsaydık diyoruz. Havaların 15-20 gün iyi gitmesinden dolayı çabuk havaya girdi diye düşünüyorum. İnsanlar artık ufak bir gribal enfeksiyondan bile hastaneye gidemez duruma geldi hemen Kovid olacak endişesi var. Biz bu ramazan ayında da beklentimizin dışında kaldık. Allah yardımcımız olsun.

“ESNAFLARIN İŞİ GERÇEKTEN ÇOK ZOR”

Özlem Sesli: Ereğli’den geliyorum. Tedbirler konusunda yeterliliğini bilemiyorum ama biz bugün Düzce’ye alışveriş için geldik. Birkaç mağazada bazı çalışanların maskesiz olduğunu gördüm. İkaz etmek zorunda kaldım, ‘Maskenizi takar mısınız?’ dedim. Korona geçirip geçirmediklerini sordum. Onlar da ‘Hayır geçirmedik ama korkmuyoruz’ dediler. İkaz etmek zorunda kaldım, ‘Ben korkuyorum çünkü’ dedim. Muhtemelen tedbirlerde sıkıntı var. Bence daha fazla kısıtlamaların gelmesi gerekiyor. Ramazan ayı boyunca da Allah kolaylık versin o tür esnaflara diyorum. Esnafların işi gerçekten çok zor. Ama tedbir amaçlı da olması gerekiyor diye düşünüyorum. 

“VAKA SAYILARI ARTMAYA BAŞLADI”

Merve Sesli: Ben Ereğli’den geliyorum öğrenciyim. Buraya alışveriş için gelmiştik. Bence tedbirler yeterli değil ama burada en büyük faktör insanlar diye düşünüyorum insanlar sorumsuz. Hafta sonu kısıtlamasında ilk başta cumartesi günleri de yasaktı. Daha sonrasında cumartesi günleri olan yasağı kaldırdılar ve vaka sayıları artmaya başladı. Bence cumartesi günü sokağa çıkma yasağının olması bir şey ifade etmiyor, çünkü insanlar yine sorumsuz olarak hareket ediyor ve etmeye de devam edecek gibi gözüküyor. İnsan sokakta telefonla konuşuyor tek başına sanıyor kendini ama etrafında başka insanlar da var bunun bilincinde değiller. Kendilerine ve çevredekilere dikkat etmiyorlar. Ramazan ayı boyunca da kafeterya, lokanta gibi yerler kapalı olacak, bu durum esnaf için çok zor bir durum. Bu süreçte esnaf olmak çok zor, onları da anlamak gerekiyor. İnsanlar kısıtlama nedeniyle evde olduğu için onlarında satışlarında bir düşüş olacaktır. Ülke olarak ekonomimiz zor durumda.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84