BAŞKANLIK SİSTEMİ DOKUZ IŞIK KİTABINDA VAR

Adalet bakanı Bekir Bozdağ" Cumhurbaşkanlığı sitemi Merhum Alparslan Türkeşin Dokuz ışık kitabında, Rahmetli Erbakan Hocanın parti tüzüğünde vardır. Güçlü iktidar istikrarı getiriyor. Atatürk dönemi,Menderes Dönemi, Özal Dönemi, Tayyib Beyin dönemi birileri için yol kazası olarak görülüyor" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ DOKUZ IŞIK KİTABINDA VAR

Adalet bakanı Bekir Bozdağ" Cumhurbaşkanlığı sitemi Merhum Alparslan Türkeşin Dokuz ışık kitabında, Rahmetli Erbakan Hocanın parti tüzüğünde vardır. Güçlü iktidar istikrarı getiriyor. Atatürk dönemi,Menderes Dönemi, Özal Dönemi, Tayyib Beyin dönemi birileri için yol kazası olarak görülüyor" dedi.

12 Mart 2017 Pazar 22:43
BAŞKANLIK SİSTEMİ DOKUZ IŞIK KİTABINDA VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akçakoca Otel'de sivil toplum kuruluşu üyeleri, muhtarlar, STK ve AK Parti Yönetimin yanı sıra Farklı parti mensupları ile  bir araya geldiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut yönetim sisteminin askerin iştahını kabarttığını söyledi. 

Askerlerin hukuk dışı, ahlak dışı yöntemlerle, milletin vermediği iktidarları almak için harekete geçebildiğini belirten Bozdağ, "Onun için Türkiye'de yeni darbeler, yeni hukuk dışı gayrimeşru yol ve yöntemlerle  bu milletin iradesine ipotek konulmasın diye Türkiye'nin bu sistem değişikliğini yapması şarttır. Onun için bizim bu bölgede milletimizin ve devletimizin var ve bir olarak yaşaması, kıyamete kadar güçlü olması için, devletimizin ve milletimizin yönetim sisteminin daima istikrar, daima güçlü iktidarlar kuran yapıda olması şarttır. Anadolu'da biz bin yıldır varız, ama bin yıldır da Anadolu'da bizim kökümüz kazımak için yeminli olanlar ve bunun için çalışanlar var." diye konuştu. 

Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanları ile başbakan ve hükümetler arasında sıkıntılar yaşandığını anımsatan Bozdağ, "Çok net söylüyorum. Her cumhurbaşkanı ile başbakan ve hükümet arasında  bizim dönemler dahil her dönemde gizli veya aşikar kavgalar tartışmalar krizler hep olmuştur. Peki bunun bedelini kim ödedi? Biz ödedik. Özal kavga etti, bedelini biz ödedik. Demirel, Tansu Hanım kavga etti, bedelini biz ödedik. Sezer ile Ecevit kavga etti, bedelini biz ödedik. Bütün kavgaların faturası millete çıkıyor. Biz diyoruz ki, başbakan ile cumhurbaşkanının kavga etmeyeceği bir sistem kuralım, bir düzen kuralım. Bu anayasa kavga ettiriyor. Neden çünkü başbakanı hem siyasi sorumlu kabul ediyor hem ona yetki veriyor öte yandan da tokmağı cumhurbaşkanına veriyor, onun siyasi sorumluluğu da yok." değerlendirmesinde bulundu. 

Bozdağ, AK Parti, MHP ve BBP'nin halk oylamasında 'evet' dediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Saadet Partisinin yönetim merkezinde olan bazı yöneticiler hariç bence tabanı tamamen 'evet' diyor. Şimdi bir kısım da hayır diyor.  Cumhuriyet Halk Partisi 'hayır' diyor, HDP 'hayır' diyor. Bir de siyasal partilerin dışında evet veya hayır cephesinde pozisyon alanlar var. Şimdi Almanya 'hayır' çıksın diye uğraşıyor. Hollanda ve Avusturya öyle. Almanya'nın resmi devlet televizyonu ARD, Türkçe 'hayır' propagandaları yapıyor. Sana ne? Biz bunun kararını vereceğiz, Almanlar bunun kararını vermeyecek. Şimdi PKK hayır diyor, 'MHP ile AK Parti anlaştı bizi imha edecek' diyor. FETÖ hayır diyor. DEAŞ hayır diyor, DHKPC hayır diyor. O zaman vicdan terazimizde biz hayır diyenlerle evet diyenleri tartacağız. Herkes kendi kararını kendi verecek. Hangi taraftan yana oy kullanacağınıza siz karar vereceksiniz. Bunları hatırlatmak milletin dikkatine getirmek, millete saygısızlık değil bizim vazifemizdir."

Konuşmasının ardından Bozdağ'a Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tablo hediye etti. 

Bozdağ, proğram öncesi Yukarı Mahalle Tarihi pazarını gezerek, buradaki esnaf ile sohbet etti.

Bakan ve beraberindekiler pazar yerinde alış-veriş yaparak yöresel ürünler ile pazardan ayrıldı.

Son Güncelleme: 12.03.2017 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.