“ADİL BİR YARGI İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda nöbet başlattı. Nöbete katılan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, “Adil bir yargı istiyoruz” dedi.

“ADİL BİR YARGI İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda nöbet başlattı. Nöbete katılan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, “Adil bir yargı istiyoruz” dedi.

13 Kasım 2023 Pazartesi 21:46
“ADİL BİR YARGI İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla CHP Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’nda AYM kararları ile ilgili ‘Adalet Nöbeti’ başlattı.  10 milletvekili ile nöbete katılan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, ilk değerlendirmesini Öncü Haber Merkezine yaptı. 
“Anayasamızın bizi koruması gerekirken biz onu koruyoruz!”
Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında bir çatışmanın olduğunu savunan Özcan, “Biliyorsunuz anayasayla ilgili Yargıtay 3. Dairesinin almış olduğu bir karar var. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında görev dağılımında çatışma var. Bizde bundan dolayı Anayasa Mahkemesini daha doğrusu anayasamızın korunmasını istiyoruz. Anayasamızın bizi koruması gerekirken şuan biz anayasamızı korumaya çalışıyoruz. Bu durumu protesto etmek için  grup olarak 10 kişi mecliste nöbet tutuyoruz” diye konuştu. 
Yapılan usulsüzlüğe dur demek istiyoruz!
“Anayasa Mahkemesinin sadece Can Atalay ve diğer tutuklu milletvekilleri hakkında aldığı kararlar değil, aldığı diğer tüm kararlarında  uygulanmasının önü kapatılıyor” diyen Özcan, “Anayasa mahkemesinin kararları uygulanmadığı için bu durumu protesto ediyoruz, yapılan usulsüzlüğün daha fazla ilerlemesini engellemeye çalışıyoruz. Biz bu duruma dur demek istiyoruz “ şeklinde konuştu. 

“Anayasa bizim temelimizdir!”
Atılan adımların anayasaya ve hukuka uygun biçimde olması gerektiğini söyleyen Özcan, “Bizim tek talebimiz anayasa mahkemesinin aldığı kararlarının uygulanmasıdır. Yargıtay’ın bu kararlara müdahalede bulunmaması gerekir. Yargıtay’ın kararları da bizim için geçerlidir, ancak anayasa bizim temelimizdir, kitabımızdır, düsturumuzdur. Anayasa mahkemesine ve aldığı kararlara siyasi müdahaleler yapılıyor demek için henüz erken, ancak yaşanılan bu gelişmelerin altında başka bir kılıf olmasını engellemek, geleceğe yönelik yeni bir anayasa için zemin hazırlama planlarına karışı durmak için mecliste nöbetimize devam ediyoruz. Eğer böyle bir planlama varsa bir oturum yapılmalıdır, herkesin fikri alınmalıdır. Atılacak her adım hukuka ve yasalarımıza uygun bir biçimde olmalıdır” açıklamalarında bulundu. 
HABER: Savaş ARI

Anahtar Kelimeler:
DÜZCECHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.