GSM'de Yeni Dönem

BTK tarafından kapatılan ya da kenara atılan ön ödemeli GSM hatlarına yönelik önemli bir karar alındı.

GSM'de Yeni Dönem

BTK tarafından kapatılan ya da kenara atılan ön ödemeli GSM hatlarına yönelik önemli bir karar alındı.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 11:00
GSM'de Yeni Dönem

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı ile artık, aboneler, 10 ₺ yüklemeleri hâlindeGSM hatlarını 6 ay boyunca gelen ve giden aramalar için aktif olarak kullanabilecek. Hâlihazırda ön ödemeli hatlarına 6 ay para yüklemeyen abonelerin giden aramaları kapatılıyor. Dokuz ay yükleme yapılmazsa gelen aramalar da devre dışı kalıyor. 12. ayın sonunda ise otomatik olarak fesih uygulanıyor. Bundan böyle abonelerin hatları 10 lira yüklemeleri hâlinde 6 ay gelen giden aramalara açık olacak. 

Kapanan Hatlardaki Bakiyeler İade Edilecek

Fesih olarak kesilen hatlarda kalan paralar operatörler tarafından vatandaşa iade edilecek. Uygulamada ön ödemeli hattın feshedilmesi hâlinde işletmecinin 15 gün içerisinde aboneye kalan parayı iade etmesi için SMS, mail ya da arama yoluyla bilgilendirme zorunluluğu bulunuyor. 2 yıl boyunca iadesi yapılmayan bakiyeler ise Evrensel Hizmet Geliri olarak Hazine’ye aktarılacak.

Son Güncelleme: 01.08.2018 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.