YATIRIMCILAR DÜZCE'Yİ NEDEN TERCİH ETMELİ?

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yakın plandan izlediği organize sanayi bölgeleri, istihdam ve üretim faktörleriyle ekonomiyi sıcak tutuyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık yeni haftanın gündem değerlendirmesinde, cari açığın düşürülmesi konusunda formül verdi. 2033'e ilerleyişte nüfusun 1 milyonu aşacağı vizyonuyla farklı illerdeki iş insanlarına seslenen Bıyık, 5 etkende Düzce'nin tercih gerekçelerini analiz etti.

YATIRIMCILAR DÜZCE'Yİ NEDEN TERCİH ETMELİ?

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yakın plandan izlediği organize sanayi bölgeleri, istihdam ve üretim faktörleriyle ekonomiyi sıcak tutuyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık yeni haftanın gündem değerlendirmesinde, cari açığın düşürülmesi konusunda formül verdi. 2033'e ilerleyişte nüfusun 1 milyonu aşacağı vizyonuyla farklı illerdeki iş insanlarına seslenen Bıyık, 5 etkende Düzce'nin tercih gerekçelerini analiz etti.

06 Mart 2023 Pazartesi 16:19
YATIRIMCILAR DÜZCE'Yİ NEDEN TERCİH ETMELİ?

Ekonomi çemberinde, ülkedeki cari açığa ilişkin formülü Öncü Haber'le paylaşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, " Türkiye’deki cari açığın düşürülmesinin temel taşı üretim yapılan malzemenin ham maddesinin Türkiye’den karşılanmasıdır. Bunun için de bu çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalar bizim için ve Türkiye için gerçekten önemli" dedi.

SANAYİLEŞME DÜZEYİYLE EKONOMİ BESLENECEK!

Döviz kurundaki son durumların etkisini de cari açık konusuyla bağdaştıran Başkan Bıyık, "Şu anda dolar kuruyla alakalı da stabil bir durum var. Bu da üretimi ve ihracatı etkiliyor. Bunu da söylemek isterim çünkü dolar kuruyla alakalı dışarıya mal satan sektörler; öncelikle tekstil sektörü biraz sıkıntılı olmaya başladı. Önümüzdeki dönemde de bunların çözüleceğini umuyorum. Özellikle Türkiye ve Düzce üretim ve az önce de planlamaya baktığımız gibi istihdam, fabrika konusunda iyi. Birinci ve ikinci organizemiz, birinci organizemizdeki geliştirme planı, Gümüşova ve Çilimli Organize’mizde görüldüğü üzere Düzce gerçekten sanayileşme anlamında büyük adımlar atıyor. Umarım bunun meyvesini de önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’de cari açıktaki etkiyle alacağız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

1 MİLYONUN ÜZERİNDE NÜFUS BEKLENİYOR!

Öncü Haber'in "2023'ten 2033'e ilerleyen 10 yıllık süreçte Düzce vizyonu" beklentisindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Bıyık, "Biz yaptığımız incelemelerde, Düzceli olduğumuz için Düzce’nin ekonomik durumunun öncesini, şu anını ve sonrasını düşünebiliyoruz. Baktığımız zaman beş yıl önce şu anki fabrikaların yarısı burada yoktu. Bu istihdamın yarısı da burada yoktu. Bugün de baktığımızda Çilimli Organize’deki ve Gümüşova Organize’deki dolacak parseller- şu anda %30’u dolu- Birinci organize’nin geliştirme planı, Çilimli'deki organizenin de yapılanmasıyla Düzce çok büyük bir sanayi şehrine dönüşmeye başlayacaktır. On yıl sonra, bugün yaklaşık 400 bin küsur olan Düzce’nin nüfusu 1,5 milyonlara gelecektir diye düşünüyorum. Tabi istihdamda sıkıntı olmayacaktır ama Düzce’de konut sıkıntısı var. Talep ve arza baktığınız zaman Düzce göç almak zorunda. Çünkü Düzce’nin kendi insanıyla 400 binin üzerinde çıkması mümkün değil. Büyük bir göç potansiyeli bekliyoruz. Bu alacağı göçle beraber nüfus da bir milyonun üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum. Tabi nüfusun bu kadar yoğun ve hızlı bir şekilde çoğalması da Düzce’nin yerel esnafına da büyük etki sağlayacaktır. Çünkü 400 bine ve 1 milyona ürün satmak farklı bir şey. Düzce’nin her şeyden önce insanların mutlu olabileceği ve mutlu yaşayabileceği, iş olanaklarının çok daha fazla genişleyebileceği, sosyal donatıların çok daha fazla olabileceği, Ankara ve İstanbul’un arasında yıldız ve marka bir şehir olacağına inanıyorum." diye konuştu.

YATIRIMCILARI DAVET ETTİ!

Düzce'yi "yıldız şehir" betimlemesiyle tarifleyen Başkan Bıyık, emekli vatandaşların da kenitimizden ikamet aldığını dikkat çekti.

Farklı illerdeki yatırımcılar ekseninde, "Düzce'yi neden tercih etmeliler?" sorusunu da "metropole yakınlık" içeriğinde cevaplayan Başkan Bıyık, 4 etken zemininde keydettiği  değerlendirmede, "Birincide, şehrimizde bir teşvik konusu da var. İkincide, ilimiz bir deprem bölgesi ve fay anlamında boşalmış ve rahatlamış bir bölge. Üçüncüde, Akçakoca ve Ereğli tarafında bir liman projesi var. Dördüncüsü, Ankara ile İstanbul arasında ulaşım anlamında önemli bir şehir. İnsanlar Düzce'ye sadece çalışmaya gelmeyecekler ve bir sosyal hayatları olacak. Düzce, Türkiye'nin en güzel şehri. Çünkü, denize gitmek istediğinizde yarım saat, yaylaya çıkmak istediğinizde yarım saat olan ve yeşil Düzce diye anılan önemli ve güzel bir şehir.

Bu sebeplerle yatırım yapılması anlamında, organizelerimiz donatılarıyla ve tüm tahsisleriyle hazır. Tahsisler bitmiş olduğundan, iş insanları Düzce'de iş yapabilmek için uğraşıyor. Hem sanayi hem de sosyal yaşamda Düzce önemli bir şehir. Görüştüğümüz insanların takdir ettiği bir şehirde yaşıyoruz. Düzce, herkesçe tercih edilebilir bir şehir. Emekli olanlar dahi tercih ediyor, bunlara şahit oluyoruz. Büyükşehirin hengamesinden yorulmuş insanımız, Düzce'den ev sahibi oluyor ve emekliliğini burada yaşamak istiyor. Vatandaş, kendini güvende hissediyor. Emniyetimiz her şekilde önlemini almış ve güvenli bir şehirdeyiz. Daha ne istenir ki bir yerde yaşamak veya çalışmak için. Öncelikte güven ister, sonra da sosyal hayatı yaşayabilmeyi ve sonrasında metropoldeki yakınlarına yakın olmayı ister insan. Fabrikacıysa, lojistik sevki için Tuzla 2 saat, Ereğli ve Zonguldak 1.5 saat. Üretim yapabileceği ve ürünün sevkinde kuruluş yeri seçimi de burada Düzce'yi ön plana çıkarıyor. Düzce,  yıldız bir şehir. Aday değildir, öyledir. Önümüzdeki süreçte Düzce'nin konumu ve görüntüsü farklı olacaktır." söyleminde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.