Vatandaşlar pazarda pahalılıktan yakındı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kurulan semt pazarında vatandaşlar sebze ve meyvenin pahalı olduğunu söylediler.

Vatandaşlar pazarda pahalılıktan yakındı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kurulan semt pazarında vatandaşlar sebze ve meyvenin pahalı olduğunu söylediler.

08 Şubat 2017 Çarşamba 20:17
Vatandaşlar pazarda pahalılıktan yakındı

Akçakoca Hüseyin Yanmaz Kapalı Pazar yerinde alış veriş yapan vatandaşlar meyve sebze fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçiyken, satışların düşmesinden yakınan pazar esnafı da işlerin durgunluğundan şikayetçi oluyor. Semt pazarında alışverişe çıkan vatandaşlar son haftalarda fiyatların çok yüksek olduğunu, bir pazar filesinin 150 liraya bile dolmadığını iddia ettiler. Pazarda satış yapan esnaf ise, son dönemde don ve yağışların özellikle seracılık sektörünü vurduğunu belirterek, fiyatların buna bağlı olarak yükseldiğini ve havaların ısınmasıyla birlikte fiyatlarda bir gerilemenin olacağını ifade ettiler.
Pazarın doğal ve organik ürünleri bölümü olan Kadınlar Pazarı bölümünde de işler beklendiği gibi gitmiyor. Kendi bahçelerinden topladıkları kaldırek, ıhlamur ve çeşitli sebzeler ile süt ve yoğurtlarını satarak geçimlerini sağlayan kadınlar, her zamanki müşterilerinin fiyatları yüksek bulmasından ve satışların azalmasından yakınıyorlar. Köylü pazarında süt satan bir bayan sütün 2,5 lira olduğunu belirterek ’’Hayvana bakmak artık çok pahalı ve yorucu, bizi müşteriler bir türlü anlamıyorlar’’ dedi. Ihlamur satıcısı ise, soğuk havalarda kilosu 60 TL olan Ihlamurun, fiyatının 45 TL’ye kadar düşürdüklerini ancak buna rağmen gram gram satış yaptıklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.