Ramazan çekleri kolilerin yerini alıyor

Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte Ramazan kolileri, market ve perakendeciler tarafından satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin fiyatları içeriğine göre değişirken, Ramazan çekleri bu yıl daha fazla rağbet görecek gibi görünüyor.

Ramazan çekleri kolilerin yerini alıyor

Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte Ramazan kolileri, market ve perakendeciler tarafından satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin fiyatları içeriğine göre değişirken, Ramazan çekleri bu yıl daha fazla rağbet görecek gibi görünüyor.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 12:33
Ramazan çekleri kolilerin yerini alıyor

Ramazan kolisine karşı alternatif olarak ramazan çekleri artık Düzce’de de tercih ediliyor. Hem Ramazan kolilerinin fiyatları hem de Ramazan çekleri hakkında Market Sahibi Rasim Uçar’dan bilgiler aldık. Uçar, Ramazan kolileri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ramazan ayına hazırız. Ekibimiz olarak marketimizde ramazan kolisi olarak çeşitlerimiz var. Süper koli ve mega koli olarak. 2 çeşit paket hazırladık. Bunların içinde küçük gold serisi ürünlerimiz var. Küçük paket 75 büyük paketimiz ise 125 lira olarak fark gösteriyor. Hurmasından pirincine makarnasında yağına bir evin ihtiyacı olabilecek çoğu şeyi içine koyuyoruz. Bu zaten genelde devamlı insanların sürekli ihtiyacı olduğu ürünler. Onları içine koyarak bu şekilde koliler hazırlıyoruz.”

Geçen seneye oranla marketteki fiyatlarda nasıl bir değişiklik oldu sorumuza ise şu yanıtı verdi:

“Tabi fiyatlar her sene olduğu gibi geçen seneye oranla biraz daha yüksek. Ama biz karımızdan minimalize ederek hareket ettik. Normalde şuan 90 lira olan koliyi 75 liraya veriyoruz. 150 lira olan koliyi de 125 liraya veriyoruz. Çünkü fiyatlar enflasyonunda etkisiyle yükseldiği için vatandaşların mağdur olmaması için biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Kendimizden feragat ediyoruz. Mevcut durumda herkes bundan faydalansın istiyoruz.”

Artık ramazan çekleri tercih ediliyor

Ramazan kolilerinin yanı sıra ramazan çekleri de bu yıl rağbet gördü. Bu alternatifi de müşterilerimize sunuyoruz diyen Uçar sözlerine şöyle devam etti:“ Bizim birde çok önem verdiğimiz ramazan çekimiz var. Hediye çekleri hazırladık. Bunları firmalara veriyoruz. Kaç liralık isterlerse bunları vatandaşlara veriyorlar. Vatandaşlar bunlarla gelip bizden kaç liralık istiyorlarsa alabilirler. Bunun en güzel yanı da şu insanları ramazan kolileriyle kısıtlamak değil de neye ihtiyaçları varsa ona yönlendirmek. Bizim tavsiyemiz bu yönde de daha çok oluyor. Çünkü biliyorsunuz ramazanda da en çok tercih edilen kırmızı et ve beyaz eti bu kolilerin içine koyamadığımız için böyle ramazan çeklerini oluşturuyoruz. Firmalara bunları sunuyoruz.  Bu şekilde de bir alternatifimiz var yani.”

“Vatandaş ramazan kolisinden uzaklaştı”

Fitre vermek isteyen vatandaşlar için fırsat olan Ramazan çekleri de kimi şirketler ve hayırseverler tarafından tercih ediliyor. Kişiye istediğini alma özgürlüğü veren çekler hakkında da konuşan Uçar, ‘ Vatandaş gelip bunu paraya çeviremiyor. Ama gerçekten ihtiyacı olanı alma şansı veriyor. Bu bakımdan Ramazan kolisinde artık uzaklaşılmaya başlandı.”

Son Güncelleme: 08.05.2019 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.