Müsiad toplantısına Sevinç damgasını vurdu

MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Mobilya imalat sektörü panelinde Akçakoca Sevinç Ticaret Genel Müdürü Oğuzhan Sevinç deneyim ve tecrübelerini davetliler ile paylaştı.

Müsiad toplantısına Sevinç damgasını vurdu

MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Mobilya imalat sektörü panelinde Akçakoca Sevinç Ticaret Genel Müdürü Oğuzhan Sevinç deneyim ve tecrübelerini davetliler ile paylaştı.

08 Mart 2017 Çarşamba 08:57
Müsiad toplantısına Sevinç damgasını vurdu

Bölgede faaliyette bulunan firmaların sorunlarının değerlendirilerek, çözüm önerilerinin geliştirilmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen panelin açılış konuşmasını MÜSİAD KDZ.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer yaparken, Sevinç gibi önemli panalistlerde vardı.

Mobilya sektörünün iştirakçileri Oğuzhan Sevinçe oldukça fazla ilgi gösterdiler. Pannele katılanlara sektör ve imalat la ilgili açıklamalarda bulunan Salih Sevinç şirketin faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada"

Ticari hayatıma ticaret yapan bir aile içinde tanışarak başladım. Tabiri caizse” sonradan olma değil anadan doğma” imalatın ve ticaretin içinde yetiştim.

Bir makas, bir metre ve bir dikiş makinesiyle rahmetli babam Salih Sevinç tarafından 1968 yılında kurulan Sevinç Ticaret, Al sat mantığını, bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak adına yap sata dönüştürerek 2000 yılında bir masa üretimiyle mobilya üretimine başladık. Bu başlangıcın ilk kıvılcımı masa üretmekle oldu.

Önce size sonra bize anlayışını hizmetin temel gayesi olarak gören Sevinç Ticaret, samimiyetinin semeresini o günlerden bu günlere yaşayarak gördü.

Dolaylı ve direk olarak 100 kişilik bir istihdama katkı sağlayan firmamız, 300 kalem ürün üreterek marka olma yolunda adım adım ilerleyip bölgemizin uluslararası platformda markası olma heyecanını yaşamaktadır. Uzun ama ince yolda kararlı adımlarla yürümektedir.

Amatör ruhla profesyonel iştiraki gerçekleştiren işletmemiz 6000 m2 kapalı toplam 24000 m2 alanda imalat ve ticaret merkezinde piyasa şartlarında imalatçı olmanın haklı kazanımını yaşamaktadır. Bunu yaşarken de kayıplarını tecrübe hanesine yazıp kazanımlarını da dostlarıyla paylaşmayı ilke edinmiştir" dedi.

MÜŞTERİ İLE BİREBİR İLETŞİM TİCARETİN OLMAZSA OLAMAZI

İmalat ile sunum arasındaki iletişimin sektörün olmazsa olamlarından olduğuna dikkat çeken Oğuzhan Sevinç"

İmal ettiğimiz ürünlerin her bütçeye, her zevke hitap edebilmesi için mağazada sergilemek çok önemli.

Müşteri kendi ihtiyaçlarına ve zevkine uygun ürünü birden fazla seçenek arasından beğenebilmeli. Bunun neticesinde hem zaman maliyeti hemde müşteri memnuniyeti açısından oldukça avantajlı bir konum elde edebiliyoruz.

Satış noktasında da elimizi oldukça kuvvetlendiriyor. Tahminimce satış mağazası olan bir mobilya imalatçısının olmayana göre %40 daha fazla büyüme yakalayacağını düşünüyorum. Hani derler ya yiğit yiğidi sözünde arif arifi gözünden tanır diye. İmal ettiğiniz ürünü sergilerken yiğidi de arifi de tanımak mümkün hale geliyor." diyerek teşhirde arzın önemine vurgu yaptı.

BÖLGEDEN GENELE MARKA OLMANIN PÜF NOKTASI KENDİNE İNANMAKTIR.

Akçakocadan ülje genelindeki satış noktalarına ve ihracata yönelik hedefler geçekleitirildiğine dikkat çeken Sevinç" Başarmak için önce inanmak lazım.

İlk önce hangi alanda daha uzman olduğumuzu, bölge dışına hangi ürünlerle daha rahat girebileceğimizi tespit etmemiz gerekir. Yine bölge dışına ürün gönderirken izleyeceğimiz yolları ve maliyetlerini iyi hesaplamamız gerekli.

Teknolojinin ileri seviyede olduğu bu dönemde web sitemizin olması, imal ettiğimiz ürünlerin burada sergilenmesi çok önemli. Yine internet yoluyla veya danışman firmalar aracılığıyla hangi ülkelerin hangi ürünlere ihtiyacı olduğunu tespit edebiliriz.

Ayrıca sektörle ilgili fuarlara devlet teşvikleriyle standlar açılması hem ülke içinde hemde uluslar arası pazarda yer alabilmenin anahtarı olarak düşünüyorum.

Burdaki arkadaşlarımız arasında daha önce üretilmemiş, farklı ve yeni bir ürün tasarımı olanlar varsa mağazamızda ve bölge dışına satışa açmayı düşünebiliriz. Niyet hayır olunca akıbet hayır olur derler. Hayır niyetle atılan her adımın neticesini birlikte paylaşmak bize ayrı bir huzur verecektir." dedi.

Panelde konuşmacı olarak, Akçakoca Sevinç Ticaret Genel Müdürü Oğuzhan Sevinç sektörde yaptığı faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verirken, konuşması dinleyicilerden tam not aldı.

Son Güncelleme: 08.03.2017 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.