DÜZCE’DEKİ ODALAR SİZ SUSMAYA DEVAM EDİN!

Düzceli esnaf ve sanatkârlar 17 günlük tam kapanma sürecine denk gelen Anneler Günü’nde satış yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Diğer taraftan pazarcı esnafı ise sadece cumartesi günleri değil ellerindeki ürünlerin çürümemesi için semt pazarlarının kontrollü şekilde kendi günlerinde kurulmaya devam etmesi çağrısı yapıyor.

DÜZCE’DEKİ ODALAR SİZ SUSMAYA DEVAM EDİN!

Düzceli esnaf ve sanatkârlar 17 günlük tam kapanma sürecine denk gelen Anneler Günü’nde satış yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Diğer taraftan pazarcı esnafı ise sadece cumartesi günleri değil ellerindeki ürünlerin çürümemesi için semt pazarlarının kontrollü şekilde kendi günlerinde kurulmaya devam etmesi çağrısı yapıyor.

07 Mayıs 2021 Cuma 13:16
DÜZCE’DEKİ ODALAR SİZ SUSMAYA DEVAM EDİN!

DÜZCE’DEKİ ODALAR SUSKUN, FEDERASYON BASTIRIYOR

Esnaf ve sanatkârlar için en önemli günlerden biri olan Anneler Günü bu yıl tam kapanma dönemine denk geldi. Koronavirüs salgını yüzünden işleri yıldır kötü giden birçok sektörün artan kısıtlamalarla daha da sıkıntılı günler yaşamasına Düzce’deki odalar sessiz kalmaya devam ededursun, konfederasyon, tüm esnafların sesi olmaya devam ediyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkârlarımızın en fazla satış yaptığı ve yıl boyunca dört gözle beklediği Anneler Günü’nde bu yıl ne yazık ki kepenkler kapalı. Tam kapanma dönemine denk gelen Anneler Günü’nde kuyumcu, konfeksiyoncu, ayakkabıcı, zücaciye,  beyaz eşyacı, pastacı vb. gibi çok sayıda esnaf ve sanatkârımız kazanç sağlayamayacağı için mağdur durumda. Yalnızca mahalledeki çiçekçi esnafı 8-9 Mayıs günleri 10.00-17.00 arasında açık olacak” dedi.

“ESNAFIN BU YIL ANNELER GÜNÜ’NDEN BEKLENTİSİ YOK”

Tam kapanma nedeniyle Anneler Günü’nün esnaf ve sanatkârlar için buruk geçeceğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan ve yapılan alışverişlerle piyasaları canlandıran Anneler Günü bu yıl da korona virüs gölgesinde geçecek. 17 günlük tam kapanma dönemine denk gelen Anneler Günü’nde esnaf ve sanatkârlarımızın iş yerleri kapalı olduğu için ne yazık ki satış yapılamayacak. Ancak esnafımızın satamadığı ürünlerin neredeyse hepsi internet üzerinden satılıyor. Birçok büyük firma şimdiden Anneler Günü kampanyalarına başladı. Takıdan kıyafete, parfümden makyaj malzemelerine, elektronik eşyadan beyaz eşyaya, küçük ev aletlerinden el yapımı hediyelik ürünlere kadar tüm ürünlerin satışı tek mağaza üzerinden internetten gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız bu yılki Anneler Günü’nde internet üzerinden hediyelik almaya yöneldi. Dolayısıyla esnafın bu Anneler Günü’nden beklentisi yok.” diye konuştu.

“PAZARCI ESNAFIMIZ HEP TAM GÜNÜNDE AÇIK OLMALI”

Diğer yandan pazarcı esnafının 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde açık kalmasını olumlu bulan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pazarcı esnafımızın tam kapanma döneminde cumartesi günlerinde açık olacağı kararı hem ürünlerin zayi olmaması, hem de vatandaşın doğrudan taze meyve ve sebzeye daha ucuza ulaşması açısından çok sevindirici. Bununla birlikte tüm semt pazarlarının kontrollü olarak her zaman gününde açık olması, hem vatandaşın hem de pazarcı esnafımızın en önemli isteği” dedi.

“SEMT PAZARLARI HER ZAMAN GÜNÜNDE AÇIK OLMALI”

Birden fazla pazara giden pazarcılar olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin 8 Mayıs ve 15 Mayıs cumartesi günlerinde 10.00 ile 17.00 arasında açık olması kararı pazarcı esnafımızı sevindirdi. Üreticideki ürünler ziyan olmayacak, vatandaşımız direkt köylülerin ve üreticilerin ürünlerine ulaşabilecek. Böylelikle marketlere alternatif olacağı için fiyatlar da aşağı inebilecek. Çok sevindirici bulduğumuz bu karara ek olarak, semt pazarlarının tam kapanma boyunca her zaman gününde açık olmasını da talep ediyoruz. Çünkü pazarcı esnafımız yalnızca 1 pazara gitmiyor, birden fazla bölgeye gidiyor. Dolayısıyla aynı anda birden fazla yerde olma ihtimali yok. Yine elde kalan ürünün çöpe gitmemesi için haftada bir günlük satış günü yeterli değil. Denetimlerin sürdürülerek tüm semt pazarlarının açık kalmaları sağlanmalı. Üreticinin de pazarcı esnafın da vatandaşımızın da beklentileri bu yönde. Bununla birlikte pazarcı esnafının sattığı ürünlerin bir gün sonraya kalma ihtimali çok yüksek olduğu için satış süresi uzun tutulmalı. Açılış saatleri sabah 05.00 ile akşam saat 19.00 a kadar açık olması sağlanmalı.” şeklinde belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.