Çekirdekten Yetiştirilen Yerli Karpuz

5 Yıldır ektiği fidelerden vazgeçip, bu sene üretim için organik çekirdek kullanan Ufuk Yalçın, verimden memnun.

Çekirdekten Yetiştirilen Yerli Karpuz

5 Yıldır ektiği fidelerden vazgeçip, bu sene üretim için organik çekirdek kullanan Ufuk Yalçın, verimden memnun.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 16:23
Çekirdekten Yetiştirilen Yerli Karpuz

İhsaniye köyündeki 2 dönümlük mısır bahçesini karpuz tarlasına çeviren 36 yaşındaki Ufuk Yalçın 5 yıldır Karpuz fidesi kullanıyordu. Bu yıl ki üretimi için karpuz çekirdeklerini kullanan Yalçın aldığı verimin mutluluğunu yaşıyor. 

20 Kiloya Varan Karpuzlar Üretti

Kuruttuğu çekirdekleri tarlasına eken Yalçın, her biri 7 ile 20 kilogram arasında değişen karpuzların hasadını yapmanın sevincini yaşıyor. 

Aldığı verimden memnuniuyetini belirten Ufuk Yalçın: "5 yıldan bu yana karpuz fidesi ekiyorduk. Bu yıl organik karpuz çekirdeği ektik. Bu yıl verimimiz iyi. Havalar biraz daha sıcak giderse çok daha güzel olacak." dedi. 

Karpuz üretiminin zor olduğunu kaydeden Yalçın: "Şu an içerisinde bulunduğumuz tarla önceden mısır tarlasıydı. Mısır tarlasından verim alamadık, karpuza döndük. 5 yıldan bu yana karpuz fidesi ekiyorduk. Bu yıl organik karpuz çekirdeği ektik. Bu yıl verimimiz iyi. Havalar biraz daha sıcak giderse çok daha güzel olacak." diye konuştu.

Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur

Çekirdekten karpuz üretiminin kendisi için büyük bir ekonomik kazanç olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Şu an yediğiniz karpuzu kesin, içerisindeki çekirdeği kuru olarak bahçeye serpin, yaklaşık 1-1,5 ay sonra organik olarak karpuz verecektir. Çekirdek organik olduğu için yetişmesinde bir problem olmaz. Aşılanmamış, organik çekirdek karpuzunu D-100 karayolu üzerinde satıyoruz. Fiyatı 1-1,5 lira. Zahmetli iş. Karpuz bebek gibidir. 'Bakarsan bağ, bakmazsan dağ' olur misali bunun da yanına her gün gideceksin, bakacaksın." 

Yalçın, her çekirdeğin kendileri için altın değerinde olduğunu ifade ederek, "Biz bu üretimden çok memnunuz, çok da verim alıyoruz. Bir çekirdekten ortalama 20 kilograma kadar karpuz alıyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 30.07.2018 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.