“BU YOLLA HEM DEVLET, HEM DE YATIRIMCI KÂRA GEÇMİŞ OLUYOR”

Vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım aracı olan altın hakkında Düzceli kuyumcu Cahit Vuruş’tan bilgi aldık. Altında en iyi yatırımın külçe olduğunu belirten Vuruş, “Külçe altında şu an da makas aralığımız 10 lira civarında. O yüzden de en mantıklısı külçe” ifadelerine yer verdi.

“BU YOLLA HEM DEVLET, HEM DE YATIRIMCI KÂRA GEÇMİŞ OLUYOR”

Vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım aracı olan altın hakkında Düzceli kuyumcu Cahit Vuruş’tan bilgi aldık. Altında en iyi yatırımın külçe olduğunu belirten Vuruş, “Külçe altında şu an da makas aralığımız 10 lira civarında. O yüzden de en mantıklısı külçe” ifadelerine yer verdi.

06 Nisan 2023 Perşembe 18:09
“BU YOLLA HEM DEVLET, HEM DE YATIRIMCI KÂRA GEÇMİŞ OLUYOR”

Altının her zaman değerini koruduğunu, yatırımcısına kazandırdığını ifade eden Vuruş, Öncü Haber Ekibi’nin sorularını yanıtlayarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Altının gramının bin 500 lira seviyelerine kadar çıkabileceği öngörüsünde bulunan kuyumcu Cahit Vuruş, “Müşteriler bizim aracılığımızla direkt banka hesaplarına, altın hesaplarına gönderebiliyor ve kur korumalı şekilde yatırım yapabiliyor.” dedi.

Altının şu anda alınabilecek seviyelerde olduğunu belirten Vuruş,  “Altın şu an yükselişte, zaten geride kalmıştı. İki yıldan beri altın beklenilen yükselişi göstermemişti. Altın şu anda alınabilecek seviyelerde. Önümüzde malum seçimlerde var. Seçimlerden sonra bin 500’lü rakamlar bekliyoruz.

Altın ben sektöre girdiğimden bu yana hiç düşüş göstermedi. Her sene yaklaşık yüzde 40 civarında üstüne koydu. Geçtiğimiz iki yıldan beri öyle afaki bir yükseliş olmadı. Yatırımcılara her zaman en güvenilir liman altındır. Altına yapmalarında fayda var yatırımlarını. Hiç kuşkuda kalmasınlar. Belki 10 lira, 20 lira gibi geri gelmeler olabilir ama şu anda altının yönü yukarıya doğru gidiyor” diye konuştu.

Altınını evinde saklamak istemeyen yatırımcılara önerilerde bulunan Vuruş, şu ifadeleri kullandı; “Şu anda en işçiliksiz ürünlerimiz külçe altınlar. Külçe altınlarda şu anda Nadir’in bayiliğini aldık. Müşteriler bizim aracılığımızla direkt banka hesaplarına, altın hesaplarına gönderebiliyor ve kur korumalı şekilde yapabiliyorlar. Düşüşte de zarar etmiyorlar, ayrıyeten de devletin vermiş olduğu yüzde 4 kar payı var. Onu da direkt peşin hesabına yatırıyor. Müşterilerin bunları değerlendirmesi lazım. Bu şekilde olduğunda düşüşte zarar etmiyor. Bizde merkez bankası yetkilendirilmiş kuyumcuyuz. Şu anda yastık altındaki altınları, devletin bünyesine kazandırmak var. Burada hem devlet, hem de yatırımcı kara geçmiş oluyor.”

En az değer kaybı yaşanan bilezik türlerinin altını çizen Vuruş, “Şu ana kadar en çok tercih edilen yatırım aracımız külçe. Önceden ziynet altınlar tercih ediliyordu, çeyrek altın, tam altın, yarım altın gibi. Tabi onlarda al, sat arasında 20 lira, 30 lira gibi fiyatlar oynuyordu. Külçe altında şu an da makas aralığımız 10 lira civarında. O yüzden de en mantıklısı külçe. ‘Ben yastık altında saklayamıyorum, yanımda taşımam’ diyen müşterilerimiz içinde burma bilezik ve ajda bileziklerimiz var. Bunlarında al, sat yaparken 10 lira, 15 lira gibi bir makas aralığımız var. 10 gram bir bilezikte 150 lira gibi bir kaybı oluyor. Ondan dolayı da şu anda en çok ajda bilezik ve burma bileziğe talep var. Külçe, ajda, burma şu anda en iyi yatırım aracı diyebiliriz. Elinde nakit olan bütün müşterilerimizin bir an önce altına dönmesini istiyoruz, kendileri için de bizim için de. Külçe altınlarını daha sonra takı ürünlerine de çevirebilirler, böylece altın yükselişinden zarar etmemiş olurlar. Biz şu an müşterilerimize birçok üründe çeyiz paketi gibi paketler yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.