“ALTIN FİYATLARI EN ÇOK ÇİFTLERİ ETKİLEDİ”

Altın fiyatları haftanın son gününe girilirken, rekordan rekora koşuyor. Dövizle birlikte yukarı yönlü hareketlilik yaşayan altın fiyatları cep yakıyor. Çeyrek altın fiyatı 833 lira olurken, gram altın fiyatı ise 515 lira seviyesinde seyrediyor. Düzce’deki kuyumcular fiyat artışının devam etmesini beklediklerini belirtirken, vatandaşların ise düğünlerde ve yatırım amaçlı gram altına yöneldiğini söyledi.

“ALTIN FİYATLARI EN ÇOK ÇİFTLERİ ETKİLEDİ”

Altın fiyatları haftanın son gününe girilirken, rekordan rekora koşuyor. Dövizle birlikte yukarı yönlü hareketlilik yaşayan altın fiyatları cep yakıyor. Çeyrek altın fiyatı 833 lira olurken, gram altın fiyatı ise 515 lira seviyesinde seyrediyor. Düzce’deki kuyumcular fiyat artışının devam etmesini beklediklerini belirtirken, vatandaşların ise düğünlerde ve yatırım amaçlı gram altına yöneldiğini söyledi.

11 Haziran 2021 Cuma 11:25
“ALTIN FİYATLARI EN ÇOK ÇİFTLERİ ETKİLEDİ”

Çeyrek altının 800 TL’yi geçmesi, kademeli normalleşme süreci ile birlikte düğün sezonu açılırken evlenecek çiftlerin kara kara düşünmesine neden oldu. Altın fiyatları hızlı yükselişini sürdürürken evlenecek çiftler de 515 lirayı bulan gram altına yöneldi. Kimi alacakları altın bilezik sayısını düşürdü, kimisi ise ‘bu yıl da bekar gezelim’ diyerek evlilik hayallerini erteledi.

“Altın fiyatları en çok evlenecek çiftleri etkiledi”

Öncü Haber Merkezi bu kez, altın fiyatları ile ilgili kuyumcuların yolunu tuttu. Kuyumculara göre, vatandaşlar, yakın akrabalarının ve dostlarının düğünleri için gram altına yöneldi. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesini beklediklerini söyleyen kuyumcular, “Yeni evlenecek çiftlere ‘Altınınızı düğün yapmadan aylar öncesinden alın’ uyarısında bulundu. ‘Artık düğülerde çeyrek yerine gram altın takılıyor. Altın fiyatlarının yükselmesi, en çokta evli çiftleri etkiledi’ diyen kuyumcular, altındaki son tabloyu Öncü Haber mikrofonuna değerlendirdiler.

“Çeyrek altın bizim için artık lüks oldu”

Gram altının daha çok tercih edildiğini kaydeden Kuyumcu Cahit Vuruş, “Altın fiyatları 525 civarlarındaydı bu sabah, yavaş yavaş düşmeye başladı. Şuan altın 515 civarında seyrediyor. Düğünlerde artık çeyrek altının yerini gram altın aldı. Gram altın daha çok tercih ediliyor. Uzak akrabaysa yarım grama döndü. Onun harici yakın akrabaysa 1 grama döndü. Artık çeyrek bizim için lüks oldu.  İki yıldan beri düzenli düğünler yapılamadı, o yüzden dolayı biraz altın fiyatları yükseldiği için, düğün yapacak olanlar biran önce altınlarını alıp kenara koymalarını tavsiye ederim” diye konuştu. 

“İnsanlar mecburen gram altına yöneldi…”

Yeni evlenecek çiftlere, evlenmeden bir an önce altınlarını almaları tavsiyesinde bulunan kuyumcu Mehmet Özden de, “Altın fiyatları bana göre haddinden pahalı, neden pahalı diye sorarsanız dünyada pahalı bize de yansıyor. Kimin ne ihtiyacı var ise İnşallah biran önce alır ihtiyacını görür diyoruz. Çeyrek altın 850 lirayı buldu, gram altın 500 lira civarında insanlar mecburen gram altına yöneldi. Başka türlü işin içinden çıkamıyorlar. Yeni evlenecek çiftler altın alacaklarsa biran önce alıp kaldırsınlar diyorum” şeklinde konuştu.

“Hemen altınınızı alın bir kenara koyun. Düğününüz ne zaman, o zaman kullanın”

Altın fiyatlarında ki yükselişi küresel krize bağlayan kuyumcu Yavuz Algün ise, yeni evlenecek çiftlere, “Evlenecek çiftlere tavsiyemiz, elinizde ne kadar nakit varsa, hemen altın alın kenara koyun. Düğününüz ne zamansa, o zaman kullanırsınız diyebilirim” uyarısında bulundu.   

“Fiyatlardaki yükseliş devam edecek…”

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin devam edeceğini dile getiren Yavuz, “Biliyorsunuz tüm dünyada bir kriz yükselmesi oldu. Kriz yükselmesi yavaş yavaş kendini toplamaya başladı. Bu koronavirüsün her alanda bir etkisi oldu. Kuyumculuk sektörüne de etkisi oldu. Malumunuz altın 2020 yılında 300’lerde seyrediyordu. Altına yönelme çok olunca, herkes yatırım aracı olarak kullanınca 500’lere çıkıp 300’lere geri döndü. 300’lerde seyrederken tekrardan 500’lere çıktı. Şuan en güvenli yatırım altın, tüm dünyada böyle. Altının bu hareketliliği devam edecek. Yatırım en avantajlı kısmı her zaman altındır maddiyatta. Altın senede en az %50 üstüne ekliyor. Bu seyrin devam edeceğini umuyorum. Bu yükseliş sadece kuyumcular ve altın için geçerli değil beyaz eşya ve mobilyada da her alanda bir artı olacak. Ben inanıyorum bu duran lokomotif yavaş yavaş hızlanarak eski haline geri dönecek. Evet insanlar şuanda gram altına yöneldiler. Anadolu yöresel kesimlerde çeyreğin yine bir ağırlığı var. Getirdiğini geri bekliyor insanlar. Çeyrek altın taktıysa çeyrek, yarım altın taktıysa yarım altın bekliyor. Ekonomi ne kadar dar boğazlıda olsa düğünlerde yine o takılanların geri takılması arzusunu yaşıyorlar. Bir borç veriliyor ve o borcun geri takılması zorunluluğu doğuyor. Çeyrekte bir azalma yok gram kendi halinde ihtiyacı olan kadar alınıyor. Fakat çeyrek yarım tam borç karşılığı takılmış olan gruplar arasında yer alıyor. Evlenecek çiftlere tavsiyemiz, elinizde ne kadar nakit varsa hemen altın alın kenara koyun düğününüz ne zamansa o zaman kullanırsınız diyebilirim.  Çok ani değişimler oluyor. Bir sene içinde 300’den 500’çıktı, 500’den 400’e indi 400’den de tekrardan 500’lere tekrar çıktı. Yatırım aracı olarak görüldüğü için belli bir kısımda gidip gelmeler oluyor. Altının her sene %50 artışı olduğu için hiçbir zaman o kaybı yaptırmadığından dolayı ben yine de bu yükselişin devam edeceğini 600’leri göreceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 11.06.2021 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.