“AİDAT ÖDÜYORUZ; DESOB, ODALAR VE TSO NEDEN VAR?”

Düzceli seyyar pazarcılarının, Düzcespor yararına Anıt Park Meydanı ve Kalıcı Konutlara kurulan sosyete pazarları ile başı dertte. Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Kayapınar, kurulan sosyete ve bitpazarlarının Düzce esnafına büyük zarar verdiğini savunarak, “Odalar bir şey yapamıyorsa, DESOB neden var, TSO neden var? Vergi levhalarımızda kapatabiliriz. Odalardan da ismimizi silelim o zaman. Neden oda parası ödüyoruz ki?” dedi.

“AİDAT ÖDÜYORUZ; DESOB, ODALAR VE TSO NEDEN VAR?”

Düzceli seyyar pazarcılarının, Düzcespor yararına Anıt Park Meydanı ve Kalıcı Konutlara kurulan sosyete pazarları ile başı dertte. Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Kayapınar, kurulan sosyete ve bitpazarlarının Düzce esnafına büyük zarar verdiğini savunarak, “Odalar bir şey yapamıyorsa, DESOB neden var, TSO neden var? Vergi levhalarımızda kapatabiliriz. Odalardan da ismimizi silelim o zaman. Neden oda parası ödüyoruz ki?” dedi.

12 Mart 2023 Pazar 17:51
“AİDAT ÖDÜYORUZ; DESOB, ODALAR VE TSO NEDEN VAR?”

Düzce Anıt Park Meydanı ve Kalıcı Konutlar bölgesinde kurulan sosyete ile bitpazarları Düzceli Seyyar Pazarcıların tepkisini çekti. Bugün toplanan Seyyar Pazarcılar Derneği Üyeleri, durumu protesto etti.  Düzce Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Yusuf Kayapınar Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, kendilerinin vergi ve oda aidatları ödemelerine rağmen, dışarıdan gelen esnafların kayıtlarının olup olmadıklarını bilmediklerini belirtti.

Düzcespor yararına açılan bu pazarların, Düzce’nin yerli esnafına zarar verdiğini öne süren Kayapınar, “Bize o imkanı versinler, bizlerde elimizden geldiği kadar Düzcespor’a yardımcı oluruz” ifadesini kullandı.

“Esnafın yüzde 80’i Adapazarı’ndan geliyor."

Kayapınar, “Diğer dernek üyeleriyle aldığımız bir kararla, 330 üyenin Seyyar Pazarcılar Odası olarak mağdur olduğumuzdan dolayı burada toplandık. Sosyete pazarı altında 2 tane Pazar kuruldu. Bir tanesinde tuhafiyeciler var, bitpazarı adı altında. Kalıcı konutlara kurulan pazar içinde o yetkiyi kim verdi? Gidip soracağız eğer resmi bir belgeleri varsa yapacak bir şey yok. Ama eğer resmi değilse kim kurdu? Çöp parası falan derken bir sürü para topluyorlar. Bunu açıklığa kavuşturmak için toplanmış bulunmaktayız. 330 kişi derneğin üyesi. Bunların aileleri de var. Nüfusa vurduğumuzda ise 5 bin kişi demektir bu. Haftanın her günü pazar var. Düzce’de pazarda senin yerin varsa ister tezgâh aç ister açma. Belediyeye işgal yeri ödüyorsun. Ama dışardan gelen vatandaş bir gün pazar kuruyor aldığı verdiği her neyse biz bilemiyoruz onu. Malını satıp gidiyor, herkes mağdur burada. Şehir merkezinde ki mağaza sahipleri de mağdur. Böyle bir şey yok. 17 gün çadır kurdurlar orada her şey satılıyor. Adam çalıp da mı getirdi, nerden getirdi onu biz bilemiyoruz. Denetim yapılıyor mu? Onu da bilmiyoruz o bizim dışımızda.  Cuma günleri lisenin karşısına kurulan bir pazar var. Düzcespor adına dediler, tamam. Ama şimdi ikinci bir pazar kurdular, bitpazarı adı altında. Orada da aynı şeyler satılıyor. Esnafın yüzde 80’i Adapazarı’ndan geliyor. Vergi mükellefi benim esnafım Düzce’de. Tabela parasını ödeyen benim, su parasını ödeyen benim. Bunların Düzce’ye ne getirisi var ne götürüsü var? Bunu çok merak ediyoruz. Neden mağdur oluyoruz?  Odalara söylüyoruz biz bunları. Odalarda başkalarına suç atıyor. Kalıcı Konutlarda kurulan bit pazarı için yetkiyi kimden, nereden aldılar?” diye konuştu.

“Biz neden odalara aidat ödüyoruz?”

Düzcespor yararına kurulan pazarlardan Düzce’nin esnafının mağdur olduğunu kaydeden Kayapınar, “Vergi levhalarımızda kapatabiliriz. Odalardan da ismimizi silelim o zaman. Neden oda parası ödüyoruz ki? Bir mağduriyet varsa gerçekten Düzce’nin esnafı mağdurdur burada. Eğer belediye olarak bu izni vermişlerse, valilik olarak izin almışlarsa o zaman bizde şunu söyleyelim; biz neden esnafız burada? Kendileri şunu düşünsünler 15-20 bin TL kira veren şehir merkezindeki bir esnaf, adam getirmiş çadırını kamyon kamyon mal satıyor. Belki vatandaşın işine geliyordur ama buradaki de vatandaş. Vergi mükellefi iki tane işçi çalıştırdığını düşünürseniz adamın 40 bin TL aylık gideri var demektir. Nasıl karşılayacak bunları? 17 gün çadır mı kurulur? Cumhurbaşkanlığına kadar götüreceğiz bu olayı.  Orada kurulan çadırlarda da hiçbir şey hijyenik değil. Her şey ulu orta. Bunlara kim izin vermişse, kim kimin üzerine atıyorsa biz nereye gidecekse götüreceğiz bunu. Oda başkanlarına dedik ki; DSOB’a yazı yazın dedik, yazmadılar. Burada da bizi yalnız bıraktılar. Bizim burada asıl toplanmamızın sebebi, oda başkanları görevini zaten yapmış olsa biz neden burada olalım ki? Odalar görevini yapmıyor, hepsi birbirine topu atıyor. Biz Düzcespor’a herkesten çok yardım edelim. Koskoca Düzcespor’a Anıtpark Meydanında kurulan çadırlardan yardım gidiyorsa, biz de yardım edelim. Düzce Belediyesi’nden de valilikten de yardım istiyoruz. Pazarlarda siftah edemez duruma geldi vatandaş. Odalar bir şey yapamıyorsa, DESOB neden var, odalar neden var, TSO neden var?” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84