“DOĞRU VE BİLİNÇLİ MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR”

İl Emniyet Müdürlüğü Personellerine “Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.

“DOĞRU VE BİLİNÇLİ MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR”

İl Emniyet Müdürlüğü Personellerine “Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.

27 Aralık 2022 Salı 17:50
“DOĞRU VE BİLİNÇLİ MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR”

İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen ‘Temel İlk Yardım Eğitimi’nde ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Eğitim sonrasında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hayatın her döneminde, her ortamda kaza, yaralanma ve ilkyardım gerektiren hastalık riskinin bulunmakta olduğunu belirtti.  Trafik kazaları, iş kazaları, yaralanmalar ve hayatı tehdit eden diğer beklenmedik durumlarda ilk 3-5 dakika içerisinde yapılacak doğru ve bilinçli müdahalelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Zamanında ve doğru müdahale yapılmadığı için her yıl çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalabilmektedir.  Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için, ortamda bulunan kişilerin ilkyardım eğitimini almış olmaları kendilerine veya başkalarına yapacakları bilinçli ilkyardım uygulaması ile kazazedenin yaşamının devam edebilmesinde, sakatlıkların önlenebilmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılabilmesinde belirleyici rol oynamaktadır” dedi.

Söz konusu eğitimde ayrıca teorik bilgilendirmelerin ardından maketler üzerinde pratik uygulamalar gerçekleştirildi.
HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.