3 Proje ödüle layık görüldü

SEDAŞ’ın gelenekselleşen SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nda Düzce Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 3 proje ödüle layık görüldü.

3 Proje ödüle layık görüldü

SEDAŞ’ın gelenekselleşen SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nda Düzce Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 3 proje ödüle layık görüldü.

09 Mayıs 2019 Perşembe 12:05
3 Proje ödüle layık görüldü

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce bölgesinde 3,5 milyon nüfusa ve 1,7 milyon elektrik kullanıcısına hizmet veren SEDAŞ’ın dört yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiği SEDAŞ 4. Proje Fikri Yarışması’na Düzce Üniversitesi damga vurdu.

Toplam 60 başvuru yapıldı

Toplamda 60 başvurunun yapıldığı yarışmada ön değerlendirmeyi geçerek finale kalan 10 proje, Düzce Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri ve SEDAŞ yöneticilerinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Kocaeli Üniversitesi’nden Burhan Arslan birinci olduğu yarışmada, Düzce Üniversitesi ilk ona 3 proje ile girmeyi başardı. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ahmet Emre Cangür ve Muhammet Demirkıran’ın birlikte hazırladıkları proje 2. olma başarısını gösterdi. İlk üç dereceye giremeyen 7 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Üç proje ile finale kalmayı başaran öğrenciler, finalde; bir ikincilik ve iki mansiyon ödülünü sahibi olarak önemli bir başarı elde etti.

Ödül alan projeler

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ahmet Emre Cangür ve Muhammet Demirkıran; “Özel Tasarım Rüzgar Yönlendirme Sistemi İle Dikey Rüzgar Türbinlerinde Verimliliğin Arttırılması” başlıklı proje 2. olurken, Ümit Yavuzarslan, Mesut Arslan ve Senem Demir’in geliştirdiği “SEDAŞ Cep Analiz” adlı proje ile Ali Cenik ve Emrullah Aşan’ın hazırladığı “Akıllı İkaz Küresi” başlıklı proje mansiyon ödülünün sahibi oldu.

“Özel Tasarım Rüzgar Yönlendirme Sistemi İle Dikey Rüzgar Türbinlerinde Verimliliğin Arttırılması”

İkincilik ödülünü alan “Özel Tasarım Rüzgar Yönlendirme Sistemi İle Dikey Rüzgar Türbinlerinde Verimliliğin Arttırılması” projesi; oluşturdukları rüzgâr türbininin etrafına yerleştirdikleri yönlendirme sistemi sayesinde türbinin dönüş hızı artırılarak daha güçlü tork elde ediliyor. Rüzgâr potansiyelinin düşük olduğu bölgelerde dahi bu özel tasarım sayesinde rüzgâr yönlendirerek türbinin verimi arttırılıyor.

“SEDAŞ Cep Analiz”

Ümit Yavuzarslan, Mesut Arslan ve Senem Demir’in hazırladığı “SEDAŞ Cep Analiz” başlıklı proje; gelen faturalar üzerindeki bilgiler, QR kod teknolojisi ile akıllı telefonlara çekilebilecek. İstenildiğinde tüm fatura bilgilerine ulaşılabilecek ve önceki dönemlerle tüketim, fiyat gibi bilgiler karşılaştırılabilecek. Kullanılan yazılım ile gelecek dönem faturası / tüketimi tahmini yapılırken, tarife önerisi ve bazı uyarı sistemleri de uygulamada yer alacak.

“Akıllı İkaz Küresi”

Ali Cenik ve Emrullah Aşan’ın “Akıllı İkaz Küresi” başlıklı projesi ise; iletim hatları üzerinde bulunan ikaz kürelerinin akıllı bir ölçüm istasyonuna dönüşmesi için uğraş verdi. Kürelerin bulunduğu konum itibari ile sadece iletim hattının görünürlülüğünü sağlamak için değil başka verilerin de toplanabileceği bir istasyon olabileceği fikri için çaba gösterdi. Havanın sıcaklık, nem, rüzgar, buz yükü, partikül içeriği gibi bir çok bilginin elde edilmesi için kuleler dikilmesi yerine bu kürelerin kullanılabileceği tezini savundu.

Yavuzarslan: Yarışmanın birçok avantajı var

Final için Sakarya’ya giden ekip adına konuşan Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ümit Yavuzarslan; yarışmanın başladığı ilk yıldan itibaren Düzce Üniversitesi’nin yarışmaya büyük katkı sağladığını, birçok proje fikri sunduğunu ve mutlaka finale her yıl öğrenci gönderdiğini söyledi. Yarışmaya şartları sağlayan tüm öğrencilerin katılması gerektiğini ifade eden Yavuzarslan, yarışmanın birçok avantajının olduğunu dile getirdi. Bölgesel olması, birçok kişiyi ödüllendirerek motive etmeleri ve en önemlisi ise somut bir ürün olmadan sadece fikir ile de katılabilmesinin öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.