Düzce Batı Karadeniz’in Jeopolitik konum olarak en güçlü İl’lerinden birtanesi..

Türk siyasi hareketinin stratejik şehri..

Bünyesinden siyasi güçlü karakterler çıkaran bir şehir..

Merhum Avni AKYOL,1977 Süleyman Demirel Hükümetinde Kültür Bakanı olarak başlayıp, sırasıyla Turgut Özal, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz Hükümetlerin de Milli Eğitim Bakanlığı yaptı..

Yaşar YAKIŞ,AK Parti Kurucuları arasında başladığı siyasi yaşamını AK Parti’nin kurduğu ilk kabine olan Abdullah GÜL Hükümetin de Dışişleri Bakanı olarak taçlandırdı..

Günümüzde ise son Binali YILDIRIM Hükümetin de icracı bir bakanlık olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın da Düzce’ li bir isim Dr. Faruk ÖZLÜ oturuyor..

İşte Düzce için BEREKET burada başlıyor.

Özlü daha çok bürokrasiye hakim bir birikime sahip gözükse de, siyasi hareket için de hamle yapma kapasitesi oldukça yüksek bir isim.

Darbe girişimi sonrası sıkışan ekonomik daralmanın çözümü noktasın da, KOSGEB kredilerinin kullanıma açılmasını sağlayarak piyasaları ciddi oranda rahatlattı..

Sanayicilerin sorunlarının aşımında geliştirdiği reform paketleri ,TUBITAK, TSE,TURK PATENT gibi kurumlarda oluşturduğu düzenlemeler, YERLİ OTOMOBİL’ de evrensel normlarda dünya ile yarışabilecek YENİ İŞ MODELİ ile ülkemize katkıları saymakla bitmez..

Gelelim Özlü’ nün Düzce için önemine..

Özlü, Düzce’nin Türkiye içindeki yerine ve geleceğine ilişkin özgün katkılar üreten bir bakan..

Düzce ve ilçeleri bugün Yeni Türkiye oluşturulurken, birikmiş sorunlarını, bekleyen atıl kalmış projelerini Sayın Özlü’ nün çabası ve ismi ile çözüyor. Özlü’ nün ismi Düzce için bir katma değer oluşturuyor..

Düzce hızlı ve etkin kalkınma hamleleri yapmaya devam ediyor. Sayısız proje Düzce için ekonomi paketinin içinde yer almış durumda.

Naif kişiliği, proje üreten yapısı, insan odaklı fikirleri ön plan da olan kendi evladına Düzce sahip çıkmalı..

Düzce siyasi çekişmelerden, rant devşirmeye çalışılan kaotik ortamlardan ÖZLÜ ismini uzak tutmalı. Taraflı tarafsız her kesimin saygı duyduğu ismini kirletmemeli..

Bugün siyaseti bilenlerin bir tespitini size aktarmak isterim. Maalesef Sayın özlünün Düzce tabanında vizyonuna idrak edecek anlatacak kişi sayısında eksiklik görülüyor.

Ekip ve kadrosuna Saim Tut la Burçin Sarıcanı dahil eden bakanımızın profesyonel değil gönül ve dava insanı isimlere ihtiyacı var. İktidar olmanın nimeti ile muktedir olmanın idraki burada kesişiyor.

En büyük kirlilik bilgi kirliliği.

Ağzı olan konuşur fikri olan söyler. Buradaki ölçü konuşanlar işkembesinden mi yüreğinden mi konuşur. Bunu filtre edecek analiz edecek akil kişiler çok önemli.

Fikrini söyleyenler imanı vicdanı davası için mi söyler yoksa; Cüzdanı ikbali ve nefreti için mi söyler bu hepsinden önemli.

Büyük ve gelişen Düzce için, Özlü ve benzeri isimlerin çoğalması, bu isimlere saygı duyulup kollanması gerekiyor..

Düzce’de siyasi hesaplar bugünde bitmez yarında bitmez.

Önemli olan hesapları davanın ve Düzce’nin ikbaline hizmet edecek boyutta yapabilmek.

Kimse inandığını ve yaptığını vahiy yoluyla yapmıyor. İktidar olanda da muhalefet olanda da doğrular vardır.

Hz Mevlana’ya sormuşlar her şeyi bilirsiniz siz en çok neyi bilirsiniz diye.

Ben haddimi bilirim demiş mübarek.

Herkes haddini bilir aldığı kararların ortaya koyduğu duruşların vahiy yoluyla gelmediğine inanırsa bunun idrakinde olursa kavgaya gürültüye harcanan enerji hizmete ve ikbale harcanırkı bu hepimize kazandırır.

Ufak hesaplar ve kavgalar Düzce’ye çok şey kaybettirdi..

Şimdi Düzce en BEREKETLİ çağını yaşıyor..

Etkili kişi yetkisiz yetkili kişi etkisiz olursa berekette kaçar huzurda.

Unutmayalım başka Düzce ve başka Türkiye yok..

Ne güzel söylemiş düşünür. İçimizdeki huzursuzluğun ve mutsuzluğun iki sebebi var. Gurur ve kibir. Sizi bilmem ama benim öyle. Diye.

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.