YALNIZ DEĞİLLER: SESLERİNİ DUYAN VAR

Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine kısa sürede dönüş yapan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergiliyor.

YALNIZ DEĞİLLER: SESLERİNİ DUYAN VAR

Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine kısa sürede dönüş yapan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergiliyor.

01 Haziran 2021 Salı 17:45
YALNIZ DEĞİLLER: SESLERİNİ DUYAN VAR

Düzce Belediyesi, maddi imkansızlıklarla boğuşan ya da engelli olduğu için yaşamı kısıtlanan vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendirerek çözüme kavuşturuyor. İstekleri bir plan dahilinde sıraya koyan ekipler, aynı günde birçok ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyor.

Belediyeden yapılan bilgilendirmede sosyal yardım ve çalışmalara ilişkin şunlar kaydedildi: “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, sosyal medya ve Beyaz Masa üzerinden kendilerine ulaşan vatandaşların taleplerini kısa sürede çözüme kavuşturuyor.

Müdürlüğe bağlı ekipler, geçtiğimiz günlerde Hamidiye Mahallesi’nden Beyaz Masa birimine ulaşan ve yürüme zorluğu çektiği için baston talebinde bulunan vatandaşın istediğini yerine getirdi.

Yaşlı bireyin talebini karşılamak üzere ev ziyareti gerçekleştiren ekipler, ailenin diğer ihtiyaçlarına yönelik de çalışma başlattı.

YÜZLERDE TEBESSÜM OLDULAR

Dereli Tütüncü Mahallesinden gelen bir diğer talep için de harekete geçen ekipler, annelerinin belediyenin sosyal medya hesaplarından ilettiği talebi değerlendirerek biri 7, diğeri 3 yaşında olan 2 kardeşe boyama kitabı, boya kalemleri ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulundu.

Sosyal Yardım İşleri ekiplerinin son durağı Çavuşlar Mahallesi oldu. TOKİ konutlarında ikamet eden engelli vatandaşın salıncak talebi de yine aynı gün içerisinde yerine getirildi.

Engelli vatandaşın evine giden ekipler, salıncağın kurulmasından evin durumuna kadar detaylı inceleme gerçekleştirerek, vatandaşın ihtiyaçlarına yönelik çalışma başlattı.”

Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri Beyaz Masa, sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından gelen taleplerin incelenmeye devam edildiğinin altını çizerek, belediyenin şefkat elinin vatandaşın üzerinde olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.