ÜNSAL’DAN YENİ LOGO YORUMU

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, bu hafta gerçekleştirilen lansmanla kamuoyuna tanıtılan Düzce Belediyesi’nin yeni logosunu ve gelen tepkileri değerlendirdi. Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi şahsiyeti Konur Alp Gazi’nin yeni logoda yer almasının Düzce‘nin tarihiyle ilgili yapılmış en büyük iş olduğunu kaydeden Ünsal, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün Türk milletinin asaletinin logoda hayat bulmasını sağladığını söyledi. Logoya yönelik eleştirilerle ilgili de karışık bir görüntü çizen eski logoya atıfta bulunarak, “Bir ördek ve ağacı Konur Alp Gazi’ye tercih mi ediyorsunuz?” diye sordu. Ünsal, olumsuz eleştirilerin sebebinin milletle kavgalı olanların ideolojik tavrı olduğunu söyleyerek, “Bazı kesimler iktidarı bu logo üzerinden hedef almaya kalkıyor” dedi.

ÜNSAL’DAN YENİ LOGO YORUMU

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, bu hafta gerçekleştirilen lansmanla kamuoyuna tanıtılan Düzce Belediyesi’nin yeni logosunu ve gelen tepkileri değerlendirdi. Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi şahsiyeti Konur Alp Gazi’nin yeni logoda yer almasının Düzce‘nin tarihiyle ilgili yapılmış en büyük iş olduğunu kaydeden Ünsal, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün Türk milletinin asaletinin logoda hayat bulmasını sağladığını söyledi. Logoya yönelik eleştirilerle ilgili de karışık bir görüntü çizen eski logoya atıfta bulunarak, “Bir ördek ve ağacı Konur Alp Gazi’ye tercih mi ediyorsunuz?” diye sordu. Ünsal, olumsuz eleştirilerin sebebinin milletle kavgalı olanların ideolojik tavrı olduğunu söyleyerek, “Bazı kesimler iktidarı bu logo üzerinden hedef almaya kalkıyor” dedi.

30 Mayıs 2021 Pazar 14:15
ÜNSAL’DAN YENİ LOGO YORUMU

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü’de pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ‘Yorumlu-yorum’ programında Düzce ve Türkiye gündemiyle ilgili önemli tespitlerde bulunmaya devam ediyor. Programın çarşamba günü yayınlanan bölümünde Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi şahsiyeti Konur Alp Gazi’nin şaha kalkmış bir at üzerinde tasvir edildiği Düzce Belediyesi’nin yeni logosu ve buna gelen tepkileri değerlendirdi.

“KÜLTÜR VE ECDADINA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETLER İLERLEYEMEZ”

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ndeki lansmanı takip ettiğini belirten Ünsal, “Herkes bir şeyler söyledi, herkesin söylediği kendince doğru ve önemli. Bununla ilgili birçok yorumlar yapılıyor. ‘Gerekli miydi? Kaç liraya mal oldu? Ne oldu ne bitti?’ şeklinde sorular soruluyor. Herkes düşüncesini söyleyecek tabii. Ama biliyorsunuz Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye nasihat ederken ‘Ananı atanı say, bereket büyüklerle beraberdir’ der. Ecdadına, büyüklerine, geçmişine asaletine sahip çıkmayan hiç kimse, hiçbir millet dünyada hiçbir yere gelmemiştir ve hiçbir anlamda da gelemez. Kültürü olmayan, özündeki değerlerle değerlenmeyen hiçbir millet dünyada ekonomik, sosyal, içtimai, teknolojik olarak ilerleyemez çünkü kültür ve değer size hayata bakışta, dünyaya bakışta yaşama sevincinde bir ana tema temel teşkil eder.” dedi.

“KONUR ALP GAZİ, BU GÜZEL BİR COĞRAFYAYI BİZLERE HEDİYE ETMİŞ”

Yeni logoyu değerlendiren Ünsal, “Logoda atın üzerinde şahlanan bir Konur Alp Gazi var. Araçlarınız ile seyahat ettiğiniz zaman şu coğrafyaya baktığınız zaman, binlerce kilometre uzaktan at sırtında, elektrik yok, su yok, teknoloji yok okla kılıçla bu coğrafyaya kadar gelmişler ve dünyada en güzel coğrafyalarda biri olan bu bölgeyi bizlere hediye etmişler. Asalet aslına rücu etmektir. Şimdi 700-800 yıl önce Konur Alp Gazi ve silah arkadaşları buraya gelerek bu memlekette torunlarının yaşaması için mücadele vermişler. Gerekirse gazi olmuşlar, şehit olmuşlar.” sözleriyle Düzce’nin tarihi geçmişine ve Konur Alp Gazi’nin önemine dikkat çekti.

“BOYACIYI MI BEĞENMEMİŞLER, YOKSA TERCİH ETTİĞİ RENGİ Mİ?”

Bir temsili hikâyeyle devam eden Ünsal, “Kısa bir örnek verecek olursak hac döneminde Türk hacılar oturmuşlar sohbet ederken yanlarına siyahi bir Müslüman gelmiş. Siyahi vatandaş Arapça konuşurken müftüyle bizim hacılar tepki vermişler. ‘Ya bırak gitsin şu, rengi şekli şemaili pek hoş değil’ diye. O da hissetmiş. Demişler ki müftüye gönder bunu, dönmüş o siyahi Müslüman, müftüye demiş ki, “Allah rızası için Türk hacı kardeşlerime sorar mısın? Bana ne diyorlar söyler misin?’. Müftü evirmiş çevirmiş o Müslüman en son demiş ki, ‘Bunlar benim rengimden mi rahatsız oldular? Peki, bu hacı arkadaşlarıma sorar mısın bunlar boyacıyı mı beğenmemişler yoksa boyacının tercih ettiği rengi mi beğenmemişler? Bunlar neyi beğenmemişler?’” sözleriyle ‘Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek’ prensibine atıfta bulundu.

“YENİ LOGO ÇOK İSABETLİ”

“Konuralp bölgesinin tarihi Düzce’den 600-700 yıl öncesine dayanıyor.” diyen Ünsal, “Burada Bizans’ın yaşadığı bölüm bu Kemerkasım Köyü’nün olduğu yer ve su kemerlerinin olduğu yerde Bizans burada yaşamış. Düzce ovasını da tarımsal faaliyette kullanmışlar. En güzel hava da yine Konuralp’te biliyorsunuz. Düzce kuytuda kalıyor ve havası da bozuk. Bu Türk asaleti, 700 yıllık bu memleketin sahibinin asaleti, 700 yıl sonra hayat bulmuş da bir ördekten bir ağaçtan kavga konusu olmuş. Konuralp Gazi’nin figürü bu logoda kullanılması gayet yerinde ve bu memleketin sahiplerinin asaletinin ortaya çıkması anlamında çok isabetli buldum.” diyerek yeni logodaki tarih vurgusundaki inceliğin önemli olduğunu kaydetti.

“BİR ÖRDEK VE AĞACI KONUR ALP GAZİ’YE TERCİH Mİ EDİYORSUNUZ?”

Düzce’nin tarihi kökenlerinin yeniden canlandırılarak yaşatılması anlamında büyük önem taşıyan yeni logodaki Konur Alp detayını eleştirenlere seslenen Ünsal, “Herkes farklı düşünebilir fakat bu mahallenin daha sonra kenarından köşesinden bu mahalleye taşınanlar bunu uygun bulamayabilirler. Nesinden rahatsızsınız, nesini eleştiriyorsunuz? Tarih noktasında ve yapı noktasında Bizans’tan gelen tarih Konur Alp’le başlayan fetih noktasında, Konuralp’in ön plana çıkmasından ve Konur Alp Gazi’nin figür olmasından, onun bir asaletinin olmasından neden rahatsız oluyoruz? Oradaki bir tane ördek ve bir tane ağacın figürün değişmesi sade öz bir medeniyetin, bir kültürün sembolünün ve bu topraklara mührünü vuran, bu toprakları bize hediye eden atamızın, ecdadımızın anılması bilinmesi Düzce’ye ivme kazandıracak. Bunu küçük hesaplarla yok saymak doğru mu? Yok sekiz burada mı olacakmış, yok şu şurada mı olacakmış, yok bu kaç liraya olmuş, niye yapılmamış?” diye konuştu.

Özlü’nün 2019 yerel seçimlerinde milletten aldığı beş yıllık yetkinin altını çizen Ünsal, “Millet iradeyi vermiş. 5 yıl boyunca idare edin bu memleketi demiş.  Şimdi bunu kime soracaklar? Anket olsaymış, yarışma olsaymış. Olabilirdi ama olmamış böyle olmuş kötü mü olmuş?” dedi.

OLUMSUZ ELEŞTİRİLER MİLLETLE KAVGALI OLANLARIN İDEOLOJİK TAVRI!

Tepkilerin ardından iki büyük sebebin yattığı tespitinde bulunan Ünsal, “Birincisi bu milletin asaletiyle, milliyetiyle ve yüzyıllar önceki hâkimiyetiyle kavgalı olan bunları benimsemeyen ve işin özünde Osmanlı ve tebaasına gerici, yobaz ve değişik ifadelerle karşı olan kesimin ideolojik olarak ortaya koyduğu bir tavır. Çünkü bunlar bizim mahallenin çocukları değil. Eleştirenlere bakın. Hani Hz. Mevlana diyor ya ‘Her lafa söyleyecek sözümüz var ama lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye’. Söyleyenlere iyi bakalım. Kim niye söylüyor, derdi ne?” diye konuştu.

“İKTİDARI LOGO ÜZERİNDEN VURMAYA KALKIYORLAR”

İkinci sebebin ise iktidar düşmanlığıyla gerçekleşen hedef alma isteği olduğunu söyleyen Ünsal, “İkincisi de tabii iktidar partisini hedef alma isteği ve isminin önünde ‘Dr.’ ifadesi olan bakanlık, milletvekilliği yapmış bir belediye başkanı üzerinden bunu eleştirmekle güç devşirmeye çalışmak. İktidarı logo üzerinden ya da başka bir şey üzerinden farklı noktalara çekmek için bunları eleştirmek yerel siyasette ve genel siyasette bir ekmek kapısı olarak görülse de buradan pek ekmek çıkacağını sanmıyorum. Faruk Özlü’nün Düzce’ye yapmış olduğu hizmetler vardır bundan sonra da olacaktır. Ama logo için şu asaleti şu ecdadı, şu maneviyatı, şu milletin ne kadar büyük bir millet olduğu ifadesindeki yapılmış en büyük eser olarak söylediler. Katılıyor muyum? Evet katılıyorum. Çünkü ecdadı ve tarihiyle övünerek onlara güvenerek, onlara sahip çıkarak, onların manevi huzurunda saygıyla ve minnetle eğilerek bu millete faydalı işler kendiliğinden gelir.” diyerek tarih bilincinin önemine değindi.

“DR. ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye olan nasihatinden bir alıntı yapan Ünsal, “Tabii Şeyh Edebali dediğiniz zaman sevmeyen çok. Kim? Şarap kadehlerinde, rakı kadehlerinde oralarda Şeyh Edebali’yi sevemezsiniz. İkinci kadehten sonra bu memleketin milli manevi ve mütedeyyin insanları varsa bir taraflarından girip eleştirmek gibi keyfi olanlar Şeyh Edebali’yi sevmezler. Dinlemezler de, itibar etmezler de. Onlara demiyorum zaten. Osman Gazi’nin manevi lideri olan ona mihmandarlık yapan önünü açan hocası Şeyh Edebali diyor ki, “Evlat, ananı atanı say. Bereket büyüklerle beraberdir.’. Büyük olan, gücü olan ama bir o kadar da yeryüzünde insanlık tarihinde olmadığı zaman tarih yazamayan büyük milletin yani Türk milletinin asaletinin Düzce Belediyesi’nin logosunda hayat bulmasında büyük sebep olan sayın Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. İnşallah şu eylemle bu adımla bu memlekete bundan sonraki hizmetlerinde çok şey katacağını biliyoruz.” Sözleriyle de Başkan Özlü’nün bir yandan Düzce’nin dört bir yanında yürüttüğü çalışmalarla kenti ayağa kaldırma çabasına bir yandan ise kültürel kimlikte tarihi esas alarak yaptığı atılımın Düzce’ye çok şey katacağını söyledi                              

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84