SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Düzce Valiliği, Aluform Pekintaş fabrikasında 3 işçinin işten çıkartılmasının ardından Devlet Karayolunun kenarında başlayan sendikal eyleme katılan işçiler ile çalışan işçiler arasında gerilimin önlenmesi ve karayolları trafik güvenliğinin sağlanması için bazı tedbirler aldı. Bu tedbirler sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Düzce Valiliği, Aluform Pekintaş fabrikasında 3 işçinin işten çıkartılmasının ardından Devlet Karayolunun kenarında başlayan sendikal eyleme katılan işçiler ile çalışan işçiler arasında gerilimin önlenmesi ve karayolları trafik güvenliğinin sağlanması için bazı tedbirler aldı. Bu tedbirler sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

03 Aralık 2023 Pazar 18:24
SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

İstilli Köyü D-100 Karayolu üzerinde bulunan Alufrom Pekintaş fabrikasından, 3 işçinin işten çıkartılmasının ardında, fabrika önünde sendikal eylem başlatılmıştı. Eylem yapan işçiler ve çalışan işçiler arasında zaman zaman yaşanan tartışmalar ile D-100 Karayolu üzerinde trafik güvenliğini göz önünde bulunduran Düzce Valiliği de, eylem ile ilgili bir dizi güvenlik önlemleri aldı.

Düzce Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

“İlimizde faaliyet gösteren Aluform Pekintaş isimli işyerinde 3 kişinin işten çıkartılmasından dolayı 21.03.2023 tarihinde iş akitleri sonlandırılan işçiler tarafından, işyeri önünde devlet karayolu kenarında protesto eylemi başlatılmıştır.

Protestonun devam ettiği süre içerisinde tehdit, hakaret, mala zarar verme vb.  ithamlar/eylemler nedeniyle taraflar hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem yapılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından eylem yapan işçilere (2) kez süreli uzaklaştırma kararı verilmiştir.

Gelinen noktada tarafların birbiri ile ilgili tehdit/hakaret/mala zarar verme ve benzeri ithamlarla ardı kesilmeyen şikayetleri, can güvenliği nedeniyle ya doğrudan koruma talebi ya da silah ruhsatı talep etmeye kadar varmıştır.

Eylem alanı dışına taşan alanları da kapsayacak riskleri ihtiva eden başvurular karşısında gerilimin tırmandığının bariz şekilde gözlemlenmesi; ayrıca eylem yeri ve kullanılan döviz vb. materyallerin Karayolları Trafik Kanununun 16 ve 17. maddelerine aykırı olarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürmesi nedeni ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda;

Kamu düzeninin devamı, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korunması, eylemci vatandaşlarımızın anayasal haklarını kullanmalarına devam edebilmeleri için aşağıdaki tedbirlerin alınması mecburiyeti doğmuştur.

Bu minvalde;

Eylemciler tarafından eylem yapılan 100-11 K.K.Nu.lu (Sakarya-Düzce-Bolu) yolunun 16+200 ve 17-300 km’leri arasında bulunan noktalarında devam eden eylemin sonlandırılması,

Benzer şekilde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu aykırı yerlerde eyleme müsaade edilmemesi,

2911 sayılı Toplantı Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu 6. maddesi kapsamında önceden belirlenen ve ilan edilen toplantı ve gösteri için ayrılmış özel alanlarda Toplantı ve Gösteri Yapma Hakkının kullanılması,

İşveren ve işveren temsilcilerinin ise eğlencelerin anayasal haklarını kullanacakları alanlarda gerginliğin arttırılmaması ve müessif olaylara sebebiyet verilmemesi maksadı ile bu alanlara ses ve göz teması kurulabilecek mesafede yaklaşmaması

Sosyal Medya ikiye bölündü

Öte yandan, Düzce Valiliğinin aldığı güvenlik önlemleri sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı sosyal medya kullanıcıları, alınan tedbirleri güvenlik açısından doğru bulurken, bazıları ise karara tepki gösterdi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.