Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce’nin gündemini değerlendirdiği ‘Yorumluyorum’ programında, Düzce’nin menfaatlerini savunmaya devam ediyor. Son bölümde, Eski Sanayi Çarşısı’ndaki dönüşümün esnaf lehine sonuçlanması gerektiğine bir kez daha parmak basan Ünsal, rant peşinde koşanların esnafın derdini umursamadığını vurguladı.
“Kendi dümenlerini yürütmeye çalışıyorlar”
Düzce’nin geleceği için konuşurken, birilerinin her daim rahatsız olmasına sözü getiren Ünsal, “Gündemle ilgili bahsettiğimiz Yorumluyorum, Kitabın Ortasından, Gündem Özel gibi programlarla Düzce'deki gündeme değer katmaya veya gündeme katkı yapmaya çalışırken bizim programlardan, bizim yaklaşımlardan etkilenen birçok arkadaşımız da aynı kaliteyi yakalamak adına büyük bir mücadeleye girdi. Bu çok güzel bir şey Düzce adına. Biz burada konuşurken Düzce'nin menfaatlerini, Düzce'nin geleceğini, Düzce'nin hesabını yapıyoruz. Tabii Düzce'nin genel toplumdaki menfaatlerine yönelik konuştuğumuz zaman kişisel menfaat hesapları yapanların hedefi oluyoruz. Herkes canı istediği gibi konuşuyor. Biz toplumun menfaatlerini savunurken, Düzce'nin menfaatlerini savunurken bunlar kendi menfaatlerini, çıkarlarını, kendi dümenlerini yürütmeye çalışıyor. Örneğin; biz Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili mağdur olan 450 tane esnafın dilini, gönlünü, sözünü anlatmaya çalıştığımızda birilerinin bu işte hesabı bozuluyor. 450 esnafın ailesi, çalışanı üst üste, alt alta koy. Müşteriyle beraber 20 bin kişinin menfaati var. 20 bin kişinin hayatına dokunacak bir hizmet var. Peki bunu söylediğin zaman 3-5 tane menfaati olan insanların işleri bozulduğu zaman gerek kurumsal gerek kişisel olarak hedef tahtasına dönmüş oluyoruz. Beytülmalın hakkını savunmaya başladığında beytülmalı hovardaca israfçı veya istismar edenlerin hedefi haline geliyorsun.” dedi.
“Emekçilerin haklarının daha güzel şartlarda verilmesi lazım”
“Kültür Mahallesi’ndeki ruhsat müracaatları ile ilgili bir gelişme var.” diyen Ünsal, şöyle devam etti: “2013'te encümen kararı ile beraber burada kentsel dönüşüm yapılması için bir karar alınmış. Fakat bu karar ne Bakanlar Kurulu ne İçişleri Bakanlığı neyse bu prosedürler tamamlanmadan hayata geçmemiş. 2013'te alınan karardan sonra, 2018'den 2023 yılları arasında buraya ruhsatlar verilmiş. Sözlü, yazılı olarak bir şey yok. Belediyeden ‘Size ruhsat vermeyeceğiz bundan dolayı.’ diye bir yaklaşım var. İnsanlara yasal baskı yapmadan bu insanların, bu emekçilerin haklarının daha güzel şartlarda verilmesi lazım. 2013'teki alınan kararla 2024'te alınan karardaki iyi niyeti, belediye başkanlarının iyi niyetini kimse sorgulamıyor. İtiraz etmek de söz konusu olmaz çünkü hakikaten oranın kalkması lazım. Ama bu şekilde değil. Buradan menfaat elde edenler, yapılmayan dükkanları satanlar veya bu dükkanları 3 liradan alıp 5-6 liraya satmaya çalışanlar burada kaos oluşturuyor. Bu kaosu anlattığımız zaman da biz hedef oluyoruz. Ne yapalım, eksiğimiz fazlamızla, doğrumuz yanlışımızla hedef oluruz.”