ÖZLÜ İLE VATANDAŞIN DİYALOĞU KAMERALARA YANSIDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, katıldığı sevilen iş insanı Orhan Aydın’ın cenaze töreni öncesinde Salih isimli bir gençle sohbet etti. Çalışmalarını anlattığı genç ile Başkan Özlü’nün bu diyaloğu, “Salih sana anlatıyorum, Düzce sen dinle” yorumlarına neden oldu.

ÖZLÜ İLE VATANDAŞIN DİYALOĞU KAMERALARA YANSIDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, katıldığı sevilen iş insanı Orhan Aydın’ın cenaze töreni öncesinde Salih isimli bir gençle sohbet etti. Çalışmalarını anlattığı genç ile Başkan Özlü’nün bu diyaloğu, “Salih sana anlatıyorum, Düzce sen dinle” yorumlarına neden oldu.

22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:34
ÖZLÜ İLE VATANDAŞIN DİYALOĞU KAMERALARA YANSIDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hayatını kaybeden Düzce’nin sevilen iş insanı Orhan Aydın’ın cenaze törenine katılmak için bugün Aziziye mahallesine gitti. Cenaze töreni öncesinde, yine Düzce’nin tanınan simalarından olan Salih isimli genç Başkan Özlü’nün yanına yaklaşarak kendisini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“Su hattına bir Selahattin Olcar dokunmuş, bir de ben dokunuyorum”

Bunun üzerine Salih isimli genç ile sohbete koyulan Başkan Özlü, kendisine Düzce’nin bugüne kadar süre gelen başlıca sorunlarını çözdüğünü anlattı. Özlü, “Yıllardır Özel İdarenin yolları merkezden daha iyidir, çünkü Özel İdare yıllardır asfalt döküyor. Düzce’nin merkezine bir gram asfalt dökülmemiş, yıllardır Düzce’nin merkezine bir metre su şebekesi döşenmemiş, bütün su şebekesini değiştiriyorum. Bende biliyorum, kimse buna cesaret edemez ama bu bir günde olmuyor. Düzce’nin bütün beldelerinde doğalgaz var, bunu ben getirdim. İstanbul’dan sonra bırak merkezi, şimdi köyler doğalgaz istiyor. Düzce’de 25 bin tane abone var, doğalgaz kapısına geldiği halde abone olmamış. Sen kapına doğalgaz istiyorsun, adam bana abone olmadı diyor. Yeni bir arıtma tesisi yapıyorum, sıkıntıyı Osman Kılıç Başkan çekiyor. Beyköy’de 130 bin metre küp su, yaklaşık 7 kilometre sel hattını değiştiriyorum, bunu kimse yapamaz. Selahattin Olcar içme suyu hattına dokunmuş, birde ben dokunuyorum.  Arada bir şey yok, hiç kimse altyapıya girmez herkes çiçek, böcek, bahçe yapar.  Bak örnek verirler Kayseri çok güzel derler, Eskişehir çok güzel derler, Eskişehir Belediye Başkanı 20 yıldır görevde, 20 yılda bu hale geldi. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 20 yıl görev yaptı, bunlar ilk yılda olmuyor. Bir projeyi yaparken, bütçesini buluyorsun sonra mimarlar ile görüşüp proje yapıyorsun, o projeyi onaylatıyorsun.  Sonra inşaat yapıyorsun, öyle sanma ki bir günde inşaat yapıyorsun.” diye konuştu.

“Düzce Belediyesi Türkiye’nin en borçsuz belediyelerinden bir tanesi”

Düzce Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçsuz belediyelerinden birisi olduğunun altını çizen Özlü, “ “Düzce Belediyesinin Belediyeye başladığımda uçan kuşa borcu vardı.  4 sene önce, Belediyenin önünde adamlar bekliyordu, bütün malında mülkünde haciz vardı, hepsini temizledim. Sen şimdi duydun mu şimdiye kadar Düzce Belediyesi maaşları ödeyemiyor? diye.  Geçen gün iki üç kişi saygısızlık yaptı.  EYT’den emekli olmuşlar, bana mı sordun emekli olurken? 104 kişi 35 milyon tutuyor, dedim ki bunlara paranızı bir peşin iki taksitle ödeyeceğim.  Öncü medyaya gittiler, sağa sola gittiler. Bir peşin iki taksitle ödedim. Ankara Belediyesi bir kuruş para ödemedi, İstanbul Belediyesi bir kuruş para ödemedi, ben ödedim. Taksitleri bitti 12 Ağustosta bitti ödüyorum.” ifadelerini kullandı.

Özlü ile Salih isimli genci arasında geçen bu diyalog, “Salih sana anlatıyorum, Düzce sen dinle” yorumlarına neden oldu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.