MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Düzce İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü. Programda konuşan İl Müftüsü Osman Aydın, iftara katılanlara teşekkür etti.

MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Düzce İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü. Programda konuşan İl Müftüsü Osman Aydın, iftara katılanlara teşekkür etti.

01 Nisan 2023 Cumartesi 14:26
MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Düzce İl Müftülüğü tarafından dün akşam kurum binasında gerçekleştirilen iftar programına Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Osman Şener, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, SGK İl Müdürü Ferhat Acar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

3-25

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması ile başlayan iftar programının ardından konuşan Düzce İl Müftüsü Osman Aydın,  “Bu akşam esnaflarımızın da katkısıyla, sizlerin de katılımıyla güzel bir akşamı birlikte yaşıyoruz. Rabb’im hamdolsun şükür olsun, bize emretmiş olduğu oruç ibadetini yerine getirdik. Duayla oruçlarımızı açtık. Rabb’im Ramazan’ın başından sonuna kadar bu güzellikleri görmemizi nasip eylesin. İnşallah Ramazan Ayı’nın farklılığını biz fert olarak, aile olarak, toplum olarak bugüne kadar gördük, bundan sonra da göreceğiz. Bu meseleyle benim duam odur ki; Rabb’im bu Ay’ı hepimiz hakkında hayırlı, uğurlu bereketli eylesin. Değerlendirmemizi nasip eylesin. Milletimizi, memleketimizi tehlikelerden, kaza beladan korusun. Rabb’im yediğimiz yemeği helallikten yemeyi güzel işlerde bulunmayı insanlara faydalı olmayı nasip eylesin.” dedi.

1-35

Zekâtın öneminden bahsetti

İftar programına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Osman Şener ise, zekâtın öneminden bahsetti. Zekâtın fakir ile zengin arasındaki köprü olduğuna dikkat çeken Şener, “Konumuz zekât olacak. Zekât nedir önce niye zekât seçildi? Zekâtın belli bazı özellikleri var. Birincisi Allah’ın direkt emridir ve farzdır. Namaz kıl zekât ver, der. Bir bedenle yaptığımız ibadetler vardır, bir de mal ile yaptığımız ibadetler; bu da zekattır. Aslında Diyanet İşleri Başkanlığının Zekât Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu. Kuruluşuna da vesile olan başka bir kuruluş Zekât Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurmaya kalkışmış sonra uyarıldığında bu ibadet ve Diyanet İşleri Başkanlığının işi demiş. Ve Diyanet İşleri Başkanlığı da daireyi kurdu. Buradaki amaç şu; Kurban konusunda halkımız bilinçlendirilmiş. Kurban Bayramı geldiğinde sen de kurban kes demeye gerek yok herkes kesiyor. Hac konusunda sana da hac farz git yazıl demeye gerek yok, Hac’ca gitmek isteyen yazılıyor. Bu konuklarda bilinçlendirme bilgilendirme yapılmış ama zekât konusunda neden, ne kadar, nereye zekât verecek, bu konuda bilgi yetersizliği olduğu tespit edildi. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için bu daire kuruldu. Zekât önce Allah’ın emri bir farzdır. Ondan sonra şükür vesilesidir. Çünkü her nimetin şükrü kendi cinsinden olur. Zekât aynı zamanda zenginle fakir arasında bir köprüdür. Elimizde varken vermemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

10

İftar programı edilen duaların ardından sona erdi.

8

HABER: Savaş ARI

6-5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.