Keşir’in hevesi kursağında kaldı

Ak Parti Genel Merkezinde görevliyken sandık itirazları il seçim sonuçlarını inceleme tecrübesi olan Ayşe Keşir, tecrübesini Düzce’de kullanma hevesini yaşayamadı. 

Keşir’in hevesi kursağında kaldı

Ak Parti Genel Merkezinde görevliyken sandık itirazları il seçim sonuçlarını inceleme tecrübesi olan Ayşe Keşir, tecrübesini Düzce’de kullanma hevesini yaşayamadı. 

26 Haziran 2018 Salı 11:54
Keşir’in hevesi kursağında kaldı

Düzce’de 24 Haziran seçim sonuçlarına itiraz ederek kamuoyunda tepki çeken Ak Parti Düzce İl Teşkilatının ve CHP’nin bazı sandıklara itiraz etmesi ile oylar yeniden sayılmaya başlandı. Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in sonuçlara yeniden itiraz edeceği iddia edildi. 
Düzce’de resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti’den 2, MHP’den 1 Vekil çıkmıştı. Düzceliler sandıklara girerek Düzce’nin vekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz olsun demişlerdi. 24 Haziran seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına yapılan itirazlardan dolayı oyların yeniden sayılmaya başlaması Düzce’de siyasi arenanın kızışmasına neden oldu.


Seçim propagandası döneminde Ak Parti Düzce Milletvekili Adayı olarak çalışan Ayşe Keşir katıldığı bir programda; “ Recep Tayyip Erdoğan’a oy verip Milletvekilliğinde Ak Parti’ye oy vermeyenler FETÖ’cü ağzıyla konuşuyor”  demesi Düzce kamuoyu tarafından ciddi tepkilere yol açmış ve Ak Parti’nin oylarının düşmesinde bu açıklamanın etkisinin olduğu yorumlarının gelmesine neden olmuştu. 


Ak Parti’de İl Başkan Yardımcılığı ve Seçim İşleri Başkanı görevindeyken FETÖ’cülerin Avukatlığını yaptığı iddiası ile görevinden istifa eden Sedat Özdemir seçim kurulu çevresinde Keşir ile birlikte sayım çalışmalarını takip etmesi dikkatlerden kaçmadı.
Keşir’in kulislerde konuşanlara göre seçimleri tekrarlatma ihtimalinin olması Düzceli seçmenlere saygısızlık olarak değerlendirilirken, Keşir’e tepkilerin giderek artacağı öngörülüyor.


Seçim Kurulu Başkanının Ayşe Keşir ve diğer ak partililer olmak üzere yaşanan gelişmelerden sonra yetkili olmayanların sayım alanına girmemesine Karar verdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre partinin yetkili üyelerinin haricinde hiç kimse sayım alanına ve bölgesine sokulmadığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 26.06.2018 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.