Kalıcı işyerlerine gençlik merkezi yapılıyor

Vali Zülkif Dağlı ve AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, kalıcı işyerlerinde yapılmakta olan Gençlik Merkezi çalışmalarında incelemelerde bulundular. Vali Dağlı merkezin haziran ayında hizmete açılacağını söylerken, Milletvekili Keşir ise, aynı binada semt polikliniği yapılacağını söyledi.

Kalıcı işyerlerine gençlik merkezi yapılıyor

Vali Zülkif Dağlı ve AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, kalıcı işyerlerinde yapılmakta olan Gençlik Merkezi çalışmalarında incelemelerde bulundular. Vali Dağlı merkezin haziran ayında hizmete açılacağını söylerken, Milletvekili Keşir ise, aynı binada semt polikliniği yapılacağını söyledi.

12 Şubat 2017 Pazar 15:57
Kalıcı işyerlerine gençlik merkezi yapılıyor

Bir bölümünün öğrenci yurduna çevrildiği kalıcı konutlardaki kalıcı işyerleri bir bir atıl durumdan kurtarılıyor. Vali Zülkif Dağlı ve Milletvekili Ayşe Keşir, Gençlik Merkezi inşaatı başlayan kalıcı işyerlerini ziyaret ederek çalışmaların son durumunu incelediler.
Vali Dağlı ve Milletvekili Keşir, hem Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci hem de ihaleyi alan firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Proje üzerinde incelemede bulundular.
Vali “Haziranda açılacak”
Vali Zülkif Dağlı, haziran ayı başında gençlik merkezinin teslim edileceğini bildirirken, mezbelelik halinde işyerlerinin gençlere kazandırıldığının belirterek “Kalıcı işyerlerinde inşaatına yeni başladığımız Gençlik Merkezimizi yerinde gördük. İhale edildi bildiğiniz gibi. 2 bin 700 metrekare alanı var. Haziran ayı başında müteahhit bize teslimini yapacak ve yaz kurslarımızı burada başlatacağız. Binanın eski hali biliniyor, tamamen mezbelelik, pislik yuvası halindeydi. 6 ayda burayı açtığımızda ne hale geldiğini ve öğrencilerimizin nasıl güzel bir şekilde yararlanacağını hep birlikte görmüş olacağız. İl Özel idaremizin bu berbat haldeki binasını da gençliğimize kazandırmış oluyoruz” dedi.
Semt polikliniği yapılacak
Vali Dağlı aynı iş merkezinin girişine bir semt polikliniği yapma düşüncesi olduğunu söylerken, devlet hastanesinde yığılmayı önlemek adına kalıcı konutlarda açılacak semt polikliniğinin Sağlık Bakanlığında takibinin yapıldığını belirtti.
Vali Dağlı, “Daha önce sözde kalmış ama bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Semt polikliniği kalıcı konutlar açısında çok önemli. Burada 30’bine yakın nüfus yaşıyor. Hastanemizin de durumu ortada çok fazla yığılma ve kalabalık var. Buradaki vatandaşlarımız Düzce merkeze gitmeden, temel branşları da getirmek suretiyle burada tedavilerini olabilecekler. Girişimlerimiz devam ediyor, Sağlık Bakanlığı nezdinde de takibini hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.
Keşir “Ankara’da takip edeceğiz”
Milletvekili Ayşe Keşir ise, seçim dönemi sözlerinden olan gençlik merkezinin ardından semt polikliniğinin hayata geçirilmesi için Ankara’da bürokratik işlemleri yapmaya çalıştıklarını söyledi, Vali Dağlı ile birlikte takip edecekleri dile getirdi.
Keşir, “Seçim kampanya süremizde kalıcı işyerleri gündem maddelerimizden biriydi. Yurtları KYK ile işbirliği yaparak açtık ama gençlik merkezi ve semt polikliniği söz verdiğimiz bir çalışmaydı. Burada yaşayan insanların özellikle temel branşlarda hava şartları uygun olmadığı zamanlarda şehre gelmekte zorluk yaşamasınlar diye böyle bir girişimimiz söz konusu. Tabi Ankara’da bürokrasi biraz farklı işliyor. Biz onlara meramımızı anlatmaya çalışıyoruz. Valimizle beraber onu da takip edeceğiz ama gençlik merkezi burada yaşayan gençlerin hem şehir merkezine gidip gelmeden kendi oturdukları muhitte etkinliklerini yapabilmesi çok önemsediğimiz bir çalışma. Valimiz denetim mekanizması ve iş takibi konusunda çok iyi. Sürekli irtibat halindeyiz” dedi.
Vali Dağlı ve Milletvekili Ayşe Keşir, kalıcı işyerlerine esnafları da ziyaret ederek, gençlik merkezinin açılmasının esnafların da daha hareketlenmesine vesile olacağını söylediler.

Son Güncelleme: 12.02.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.