İTTİFAKLARIN UYUMUNU VE UYUMSUZLUĞUNU GÖSTERİYOR

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için siyasi partiler ittifaklar kurarak güçlerini birleştirdiler.

İTTİFAKLARIN UYUMUNU VE UYUMSUZLUĞUNU GÖSTERİYOR

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için siyasi partiler ittifaklar kurarak güçlerini birleştirdiler.

16 Haziran 2018 Cumartesi 09:54
İTTİFAKLARIN UYUMUNU VE UYUMSUZLUĞUNU GÖSTERİYOR

Yapılacak olan seçimlerde Ak Parti ile MHP Cumhur İttifakını CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ile Millet İttifakını kurdular. Siyasi partilerin kurdukları bu ittifaklara tabandan destek geldiği kadar partilerinin ideolojilerine aykırı olduğu gerekçesi ile karşı çıkanlar olmuştu.

İttifakların uyumunu gösteren güzel bir örnek Çilimli’nin Yeni Vakıf Köyünde karşımıza çıktı. Uyumsuzluğunu gösteren örnekleri ise Düzce’nin hemen hemen her köşesinde karşımıza çıkıyor.

Çilimli’nin Vakıf Köyünde Cumhur İttifakının iki cephesinin parti bayrakları meydan kahvesinde yan yana asılması uyumun bir göstergesi olduğunu gösteriyor. MHP Vekil Adayları seçim çalışmaları kapsamında her fırsatta “ Cumhur İttifakının” seçim ittifakı olmadığını, 15 Temmuz itibariyle oluşmaya başlayan milli ve yerli bir ittifak olduğunu ifade ediyorlar.

Milli ve yerli temelleri üzerine kurulan Cumhur İttifakının halk tarafından karşılığının oluştuğunu gösteren görüntüler seçim çalışmalarında bu ittifakının başarıya ulaşacağı yorumlarını beraberinde getirdi.

İttifakların diğer cephesi olan CHP, Saadet Parti ve İyi Partinin oluşturduğu Millet ittifakı olarak seçimlerde karşımıza çıktı. Düzce’nin hiçbir sokağında, mahallesinde, köyünde, ilçesinde üç siyasi partinin parti bayrakları yan yana asılmadığı görünüyor. Bu durum da oluşturulan ittifakın halk katında amacına ulaşmadığının göstergesi olduğu dile getiriliyor.

Seçim döneminde apar topar oluşturulan, Cumhurbaşkanı Adaylığı konusunda bir aday üzerinde birleşemeyen Millet İttifakı üyeleri seçim dönemlerinde sadece kendi vekillikleri için çalıştığı da biliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.