İŞİN RENGİ DEĞİŞİYOR

Düzce’de girdiği bütün seçimlerde milletvekili konusunda 3-0 gibi bir sonuç ile meclise gönderilen vekilleri kaptırmayan Ak Parti’de 24 Haziran seçimlerinde pabuç biraz pahalı olacak. Ak Parti ittifak içerisinde yer aldığı MHP’ye en az 1 vekil kaptıracak gibi bir izlenim var halk arasında.

İŞİN RENGİ DEĞİŞİYOR

Düzce’de girdiği bütün seçimlerde milletvekili konusunda 3-0 gibi bir sonuç ile meclise gönderilen vekilleri kaptırmayan Ak Parti’de 24 Haziran seçimlerinde pabuç biraz pahalı olacak. Ak Parti ittifak içerisinde yer aldığı MHP’ye en az 1 vekil kaptıracak gibi bir izlenim var halk arasında.

14 Haziran 2018 Perşembe 12:03
İŞİN RENGİ DEĞİŞİYOR

Basın olarak siyasi partilerin 24 Haziran seçimlerini yakından takip ediyoruz. Görüldüğü üzere seçim için yapılan çalışmaların Ak Parti açısından kaş yapayım derken göz çıkarmak sözünün hakkını verircesine davranışlar içerisine girdiklerini görebiliyoruz.

Öncelikle Ak Parti Milletvekili ve 2.Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Keşir’in “ Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’a oy verip de vekillik konusunda Ak Parti’ye oy vermeyenler Fetö’cü ağzıyla konuşuyor” demesi seçmenler açısından ipi koparan son olay oldu. Tabi bundan önce de bazı sorunlar yaşandı ama en etkili olan Keşir’in seçmene kendilerine oy vermemesi durumda Fetöcü damgasını vurması oldu.

Ak Parti’ye nazaran Cumhur İttifakının içinde yer alan MHP’de işler tam istedikleri gibi gitmeye başladı. Keşir’in oy almak için söylediği sözler hiç şüphesiz MHP’nin işine yaradı. Ak Parti Vekillerinin mecliste Düzce’yi iyi temsil etmediğinin üzerine siyaset yapan MHP’nin başarılı bir yol haritası izledikleri halk tarafından aldıkları tepkiler ile anlaşılıyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven ve aynı zamanda Ak Parti’ye bir ders vermek isteyenlerin vekillik konusunda tercihi MHP olacağa benziyor.

MHP’nin diğer bir şansı ise halkın karşısına çıkardığı adayların halk katında karşılığı olan kişilerden oluşması olarak görünüyor. 1. Sıra Vekil Adayı Ümit Yılmaz’ın yıllardır Düzce’de esnaflık yapması ve siyasi olarak bir açığının olmaması halk tarafından hoş görünen bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor.

2.sıra Vekil Adayı Yusuf Arslan’ın da 27 senelik eğitmenliği, halkın içinden gelen bir kişilik olması da MHP’nin hanesine artı olarak yazılıyor.

MHP cephesi seçimlerde 1 vekilliği kesin olarak görüyor ve bu görüşte birleşmelerinin haklı gerekçeleri de var. İşi bir tık ileri getirmek gerekirse de MHP Düzce’de 2. Vekilliği de zorlayan en büyük aday olarak görünüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında MHP’nin halk ile olan ilişkisini bire bir gören bir kişi olarak konuşuyorum düşüncelerinin altı sağlam.

Halk diyor ki: Cumhurbaşkanlığında oyumuz Recep Tayyip Erdoğan’a ama milletvekilliği konusunda oyumuz MHP’ye. Bu söylemi seçim gezileri kapsamında yüzde 70 oranında bire bir duydum.

Ak Parti’ye ders vermek isteyen vatandaşların MHP’ye yöneldiği görünüyor.

Sonuç olarak MHP’nin 24 Haziran’da Ümit Yılmaz’ı TBMM’ye Ankara’ya göndereceğe benziyor. Yılmaz’ın yanında Yusuf Arslan’ın da mecliste koltuk kapması kimseye sürpriz olmasın…

Saygılar…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84