İLKLERİ BAŞARDI

24 Haziran tarihlerinde Düzce’de MHP tarihi bir zaferin altına imza attı.

İLKLERİ BAŞARDI

24 Haziran tarihlerinde Düzce’de MHP tarihi bir zaferin altına imza attı.

30 Haziran 2018 Cumartesi 17:16
İLKLERİ BAŞARDI

Düzce il olduktan sonra Ak Parti’den sonra milletvekili çıkarmayı başaran ilk siyasi parti oldu. Ayrıca MHP’nin kuruluşunun 49 yılında 49. Milletvekili olma başarısı gösterildi.

Türkiye 24 Haziran tarihinde sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekillerini seçti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de seçmenler sandık başına giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a %73 oranında destek olurken, milletvekilliğinde ise Cumhur İttifakının adaylarına desteklediler. Düzce’yi TBMM’de Ak Parti’den Fahri Çakır  ve Ayşe Keşir, MHP’de ise Ümit Yılmaz temsil edecek.

24 Haziran seçimleri Düzce açısından tarihi bir sürecin yaşanmasına neden olurken MHP’nin de tarih yazmasına vesile oldu. Düzce il olduktan bugüne yapılan seçimlerde 3 vekillide Ak Parti alıyordu. MHP Düzce’de Ak Parti’den sonra ilk vekil çıkaran siyasi parti olma başarısını gösterdi.

Ayrıca 27. Dönem Genel Seçimleri MHP Genel Merkezi açısından, MHP Düzce Teşkilatı açısından ayrı bir önem taşıyor.

MHP 9 Şubat 1969 yılında Adana’da kuruldu. Kuruluşunun 49. Yılında TBMM’de 49 vekille temsil etme hakkını kazandı.

Bilindiği üzere Düzce’de seçimlere itiraz edilmesinden dolayı MHP cephesinde vekil olan son isim Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz oldu. Böylelikle MHP’nin 49. yılında 49. Vekili Ümit Yılmaz olması dikkat çekti.

Son Güncelleme: 30.06.2018 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84