Güreşçiler er meydanına çıktı

Balkan Türkleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale gelen Güreş etkinliği büyük ilgi gördü.

Güreşçiler er meydanına çıktı

Balkan Türkleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale gelen Güreş etkinliği büyük ilgi gördü.

18 Haziran 2018 Pazartesi 15:00
Güreşçiler er meydanına çıktı

Balkan Türkleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Karadere Hasanağa Köyü Merasında geleneksel hale getirilen Güreş Etkinliği yapıldı.

Balkan Kültürünü yaşatmak için organize edilen Güreş Etkinliğine Belediye, Valilik ve Kültür İl Müdürlüğü de destek oldu. Muğla, Kırıkkale, Edirne, Hendek, Bulgaristan ve Düzce’den 50’nin üzerinde güreşçi er meydanında kıyasıya mücadele verdiler.

Yapılan güreş etkinliği hakkında Balkan Türkleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Karadere Hasanağa Köyü Muhtarı Özcan Fidan, “ bizler güreş organizasyonunu 12 yıldır yapıyoruz. Kültürel etkinlik olarak, Balkan Kültürünün örf ve adetlerini ön planda tutmak, ölümsüzleştirmek için, gelecek nesle kültürümüzü aktarmak için 12 yıldır bu kültürel etkinliği yapıyoruz. Bu tür etkinliklere halkımızın biraz daha destek olmasını bekliyorum. Belediye, Valilik ve Kültür İl Müdürlüğünün destekleriyle bir şeyler yapmaya çalışılıyoruz. Muğla’dan, Kırıkkale’den, Edirne’den, Hendek’ten, Bulgaristan’dan ve Düzce’den gelen güreşçiler er meydanına çıktılar. 50’nin üzerinde sporcu geldi” şeklinde konuştu.

Organizasyona siyasiler ve bürokratlar da ilgi gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.