Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş

24 Haziran seçimlerinden sonra Düzce’nin siyaset gündemine yön veren vekil adayları kabuklarına çekildiler.

Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş

24 Haziran seçimlerinden sonra Düzce’nin siyaset gündemine yön veren vekil adayları kabuklarına çekildiler.

12 Temmuz 2018 Perşembe 10:56
Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimlerinde Düzce’de siyasi hareketlilik yoğun bir şekilde yaşanıyordu. TBMM’de Düzce adına ayrılan 3 vekil koltuğuna oturabilmek için siyasi parti milletvekilli adayları kıyasıya bir rekabet içine girmişler, Düzce’nin gündemine yön vermişlerdi.

CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, İyi Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ercan Katırcıoğlu, Saadet Partisi 1.Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Zorlu Vatan Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Hümeyra Yılmaz 24 Haziran seçimleri sonrasında sessizliği tercih ettiler.

SEÇİMDEN SEÇİME

CHP Düzce Milletvekili Adayı Zafer Teber geçtiğimiz dönem olduğu gibi 27. Dönemde de Düzce Milletvekili Adayı olmak için seçim döneminde Düzce’ye gelerek piyasada kendisini göstermişti. Sadece seçim dönemlerinde Düzce’ye geldiği gerekçesi ile kamuoyu tarafından eleştiri oklarını üzerine çeken Teber, 26.Dönem Genel Seçimlerinde olduğu gibi 24 Haziran seçimleri sonrasında kayıplara karıştı.

KABUĞUNA ÇEKİLDİ

MHP’den istifa ederek siyaset arenasında tarafını İyi Parti olarak belirleyen Ercan Katırcıoğlu partisinin 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilmişti. Partisinin Düzce’de kurucu il başkanı sıfatını kazanan ve kısa süre içerisine Düzce’de birçok ilçede teşkilatlar kurarak İyi Parti’yi seçimlere hazırlayan Katırcıoğlu’ndan da 24. Haziran Seçimlerinden sonra ses seda çıkmıyor. Aday adaylığı sürecinde İl Başkanlığından istifa ederek vekil adaylığını koyan, kulislerde dolaşan listede de liste dışı kalan Katırcıoğlu’nun son bir hamle ile kendisini Milletvekili Adayı olarak gösterilmesini sağlamasına parti içerisinden tepkiler gelmiş ve beraberinde 6 İl yönetici istifa etmişti. Seçimlerden önce İl Başkanlığı döneminde ve vekil adaylığı döneminde Düzce’nin siyasi arenasında sürekli yer alan ve gündemde olan Katırcıoğlu’da seçimden sonra kabuğa çekilerek yenilgisi hazmetti.

DİĞER PARTİLERE ÇALIŞMAKLA ELEŞTİRİLDİ

Millet İttifakı içerisinde 24 Haziran seçimlerinde seçin barajını aşamayan tek parti olan Saadet Partisinin vekil adayları da sessizliğini koruyor. Seçimlerde gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse vekillik konusunda iddiası olmayan ve Millet İttifakı içerisindeki diğer partilere çalışmak ile eleştirilen Saadet Partisinin adayları da gözlerden kayboldular.

GÜNDEMDE KAZANANLAR OLDU

Ak Parti ve MHP Düzce’den vekil çıkarmayı başaran siyasi partiler olma başarısını gösterdiler. Cumhur İttifakı içerisinde vekil dağılımları Ak Parti 2, MHP 1 şekilde oldu. Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz 24 Haziran seçimleri sonrasında da kazananlar olarak Düzce gündemini meşgul etmeye devam ettiler. Özellikle 24 Haziran akşamından itibaren 6 günlük itiraz süresi boyunca da sürekli gündemde olan, kendilerine göre itirazlarda haklılık paylarını kanıtlamak için açıklamalar yapan AK Parti ve MHP cephesinde kesin sonuçların açıklanmasının ardından 2019 yılında yapılacak olan, erkene alınma ihtimali olan yerel seçimler için de kolları şimdiden sıvayarak çalışmalarına başladılar.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve MHP Düzce İl Teşkilatı seçim döneminde Düzcelilere verdiği “ seçimden sonra teşekkür için de geleceğiz, sadece sizlerle seçim dönemlerinde bir araya gelmeyeceğiz” sözünü tutarak köy, mahalle ve STK ziyaretlerine başladılar. Ak Parti’de de aynı uygulama başlaması ile birlikte Düzce’de alışa gelmiş siyasetin dışına çıkılmış olundu.

Kazandıkları vekillerle Düzce’de güç kazanan Ak Parti ve MHP 1 yıldan az bir süre kala yerel seçimlere ciddi anlamda çalışarak Düzce ve ilçelerin belediyelerine şimdiden talip olduklarını gösteriyorlar.

TAKDİR TOPLAYAN İKİ İSİM…

24 Haziran propaganda döneminde Ak Parti adına 3. Sıra vekil adayı Numan Çabuk ve MHP 2. Sıra Vekil adayı Yusuf Arslan ise kamuoyundan takdir toplayacak olan çalışmaların altına imza attılar.

NUMAN ÇABUK

Özellikle Ak Parti’de listede 3. Sırada olmasına rağmen Fahri Çakır ve Ayşe Keşir’den daha çok çalışan, vekil olmayı hak etmek için gece gündüz demeden sistemli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Çabuk’un tutumu takdir topladı.

YUSUF ARSLAN

Meclise gitme ihtimali çok düşük olmasına rağmen özellikle seçim döneminde MHP adına var gücü ile çalışan, beyefendi kişiliği ile dikkat çeken Yusuf Arslan diğer siyasi parti vekil adayları gibi kabuğuna çekilmek yerine seçimden sonrada partisinin ve vekilinin yanında olmaya devam etti. Özellikle seçimden sonra yaşanan itiraz sürecinde partililer ile birlikte YSK önünde nöbet tutan, Adliye kapılarında bekleyen Arslan, Düzceliler tarafında takdir ile karşılanan diğer bir isim oldu.

24 Haziran seçimleri öncesinde Düzce’nin siyaset arenasında boy gösterenler, seçimleri kaybettikten sonra kabuklarına çekilenler için “ gözden ırak olan gönülden de ırak olur” sözünü hatırlamaları gerekiyor. Sadece Düzcelilerin kapısını seçim dönemlerinde çalmak yerine belli zaman aralıklarında yeniden ziyaretlerde bulunarak insanların sadece oyuna talip olmadıklarını samimi bir şekilde göstermeleri gerekiyor. Aynı durum kazanan tarafta olan Ak Parti ve MHP cephesi içinde geçerli olduğunun bilinmesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 12.07.2018 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84