Düzce’nin evlatları olmalı; ithal edilenler değil

24 Haziran’a sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığında ve Milletvekilliğinde adayları ve siyasi partiler son düzlüğe girdiler. Kendilerini tanıttılar, kendilerini anlattılar, yapacaklarını sıraladılar; söz şimdi millette…

Düzce’nin evlatları olmalı; ithal edilenler değil

24 Haziran’a sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığında ve Milletvekilliğinde adayları ve siyasi partiler son düzlüğe girdiler. Kendilerini tanıttılar, kendilerini anlattılar, yapacaklarını sıraladılar; söz şimdi millette…

21 Haziran 2018 Perşembe 17:11
Düzce’nin evlatları olmalı; ithal edilenler değil

Cumhurbaşkanları adayları Türkiye’nin 81 ilinde Türkiye Cumhuriyetinin idaresini üstlenmek için sahada mitinglerle ikna turlarına devam ediyor. Cumhurbaşkanlığında aday olan 6 ismi sizlere anlatmaya gerek yok, yazılı ve görsel basında adaylar kendilerini yeterince tanıtıyor zaten…

Düzce Milletvekili adayları üzerinde biraz yoğunlaşmak istiyorum. Öncelikle adayları tanıyalım…

Ak Parti; Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Numan Çabuk

MHP; Ümit Yılmaz, Yusuf Arslan ve Zekeriya İlçe

CHP; Zafer Teber, İlknur Başak Tütüncü ve Hasan Öktem

İyi Parti; Ercan Katırcıoğlu, Yusuf Özay Er ve Reyhan Ataseven

Vatan Partisi; Hümeyra Yılmaz, Naz Başar ve Ruhsal Uysal

Saadet Partisi; Mustafa Zorlu, Ahmet Serdar Erdem ve Fatih Mehmet Güner

Bu yazacaklarım aday adaylığı sürecinde oyum Ak Partiye, CHP’ye, MHP’ye, İyi Parti’ye, Saadet Partisine veya Vatan Partisine diyenleri ilgilendirmiyor. Partizan bir anlayış ile siyasi görüşünü savunanlar için söylenecek bir şey yok, saygı duymak lazım.

Öncelikle siyasi partilerin 2. ve 3. Sıra vekil adayları birinci sıra vekil adayları için çalışıyor. Bu bir gerçek, seçimlerin doğasında da zaten bu vardır. Aynı şekilde 3. Sıra vekil adayları da 2. Ve 3. Sıra vekil adayları için çalışıyor.

Vekil adaylarının aday adaylığı sürecinde listeye girebilmek için yoğun mesai harcadığı, kamuoyu oluşturma adına mücadele verdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Vekil aday adaylığı sürecinde siyasi partilerin genel merkezleri tarafından belirlenen isimlerin aday gösterildiği illerdeki konumlarına, sevile bilirliklerine ve kamuoyundaki saygınlığına göre seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu süreç sona erdi ve artık her şey 24 Haziran’da son bulacak. Gösterdikleri adayların toplumda ne kadar karşılık bulacağını göreceğiz.

Şahsi görüşüm Aday adaylığı eleme sürecinde Düzce’nin evlatları, Düzce’de doğmuş başka yerlerde doymuş kişilerden seçim yapılması gerekiyordu. Listeye baktığımda adaylarına en fazla tepki gösterilen parti şüphesiz Ak Parti oldu.

Bunun da sebebi olarak daha önceden vekillik yapmış, yüzü eskimiş adayların listede yer almalarından dolayıdır. Numan Çabuk listede tek yeni yüz, heyecanlı, çalışkan ancak ipin uçunda, uçurumun kenarında. Aday Adayları arasında en çok çalışan kişilerin başında. Ancak seçmenler diğer adaylara karşı ciddi tepkiler gösteriyor ve bu da hiç şüphesiz Çabuk’un işini zorlaştırıyor.

Şahsi fikrime göre listelere bakıldığında benim kriterlerimde sağlam listelerin başında MHP var. İlk iki sıra vekil adayları yoğun tempo ile çalışıyor. 1.Sıra Adayı Ümit Yılmaz siyasetin içinde, Düzce’de büyümüş, yatırımlarını Düzce’de yapmış, “ sizden biriyim” sözünü çok sık kullanan ve hakkını veren bir aday.

2.Sıra Vekil Adayı Yusuf Arslan’ı ise daha önceden tanıma fırsatım olmamıştı. Düzce ve Bolu’da eğitmenlik yapmış, kaliteli bir insan olduğunu düşünüyorum. 1993 yılından beri Düzce’de yaşamasından dolayı Düzce’nin sorunlarına ve geçmişine hakim bir kişi olduğunu biliniyor.

Zekeriya İlçe’yi seçim sürecinde bir kez görme şansım oldu. Bu da MHP’nin 3 vekili alamayacağına inandığını gösteriyor.

CHP cephesinde ise Zafer Teber ve İlknur Başak Tütüncü vekil olabilmek adına var güçleriyle çalışıyor. Zafer Beyin şehir dışında üst düzey yönetici olarak görev aldığını biliniyor ancak Düzce’de sürekli olan bir kişi olmamasından dolayı sıkıntı yaşayabilir. 3 vekilliği de istiyoruz deniliyor ancak çalışmalarında 1 vekilliğe yoğunlaştıkları da görünüyor. MHP’nin 3. Sıra adayı Zekeriya İlçe gibi Hasan Öktem’de piyasalarda yok. Bunlar siyasi partilerin hanesine eksi olarak yazıldığının bilinmesi gerek.

CHP’de Düzce’de büyüyen ve İl Başkanlığında vekil olabilmek için istifa eden Zekeriya İlçe’nin listede olmaması da büyük bir kayıp. Şahsi kriterlerimde Tozan’ın liste başında yer alması gerekiyordu.

Diğer siyasi partilerde de geçerli durumlar var tabi.

Bilindiği üzere Cumhur ve Millet İttifakları çatısı altında birleşen siyasi partiler oldu. Düzce’de ittifaklar dışında kalan parti adaylarının vekillik konusunda çok da umutlu görmüyorum, bunu kendileri de görüyor olmalı ki seçim çalışmalarını yoğunlaştırmıyorlar.

Seçimlerin kaderini Düzce’de belirleyecek partiler hiç şüphesiz İyi Parti ve Saadet Partisi olacaktır. Eğer Millet ittifakı içinde bu iki parti 15 bin civarında oy alırlarsa CHP meclise 1 vekil göndermeyi başarabilir.

Bu iki parti tabi Cumhur İttifakını da doğrudan etkileyecektir. Eğer bu iki parti 1 vekil çıkaracak oyu alamazlarsa Cumhur İttifakı içinde 3 vekil de mecliste koltukları kaparlar.

Seçimlerin ülkemize, milletimize ve Müslüman Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Saygılar…

Son Güncelleme: 22.06.2018 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84