DÜZCELİLER TAM KAPANMA İSTİYOR…

Öncü Haber ekibi Düzce’de adeta zirve yapan Koronavirüs salgını vaka sayısı ile ilgili sokağın nabzını tuttu. Hafta sonu ve belirli saatler arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını yeterli bulmayan Düzceli vatandaşlar, vaka artışın önüne geçmek için daha kapsamlı ve uzun süreli bir sokağa çıkma kısıtlama uygulamasına geçilmesini istiyor.

DÜZCELİLER TAM KAPANMA İSTİYOR…

Öncü Haber ekibi Düzce’de adeta zirve yapan Koronavirüs salgını vaka sayısı ile ilgili sokağın nabzını tuttu. Hafta sonu ve belirli saatler arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını yeterli bulmayan Düzceli vatandaşlar, vaka artışın önüne geçmek için daha kapsamlı ve uzun süreli bir sokağa çıkma kısıtlama uygulamasına geçilmesini istiyor.

23 Nisan 2021 Cuma 12:10
DÜZCELİLER TAM KAPANMA İSTİYOR…

Düzce’de günlük tespit edilen Yeni Tip Koronavirüs  (Kovid-19) salgını vaka sayıları rekor düzeyde seyrini sürdürüyor. Durdurulamayan artışa rağmen, Düzce’de vatandaşların alınan tedbir ve kurallara uymadıkları görülüyor. Hafta içinde Düzce şehir merkezinde insan yoğunluğunda artış olduğu gözlemlenirken, bazılarının maske kullanımına ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmedikleri görülüyor. Bu durum ise tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Öncü Haber ekibi, Düzce’de adeta patlama yapan vaka sayıları ile ilgili vatandaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlara göre, salgının önüne geçmek için tam kapanma uygulamasına geçilmesi gerekiyor. Salgına karşı alınan tedbir ve kuralları yeterli bulmadıklarını ifade eden vatandaşlar, ek tedbirler ve tam kapanma ile artışın önüne geçilebileceğini düşünüyor.

İşte vatandaşların Düzce’de zirve yapan vaka artışı ile ilgili düşünceleri:

“Alınan tedbirler gerçekten yeterli değil”

Fikret Yılandil: Yani bu konuda ortam gayet açık. Şimdi insanlara evden çıkma desen bir türlü çık desen çık desen bir türlü. Çıkmasalar açlar mı değiller mi?  Bunun hesabını yapıyorlar.  Çıksalar ortam şu anda bozuk. Hele ki milletin iş çıkış saatlerinde, otobüslerin de ufak olmasıyla millet eve yetişmeye çalışıyor görüyoruz.  Bu şekilde bunun üstesinden gelemeyiz.  Alınan tedbirler bana göre gerçekten yeterli değil. Tam kapanma olmadan bu iş olmaz. En azından ben devletimizden kısmi kapanma yerine 10-15 gün tam kapanma yapmasını beklerdim. Kısmi kapanmayla bir şey olmaz ki! Bu nasıl kısmi kapanma etrafa bakın, kalabalığa bakın. Tam kapanma olmadan biz bunun önüne geçemeyiz. Bir şekilde tam kapanma olması lazım.

“Kurallara uymuyoruz”

Merva Moldova: Vatandaşların kurallara uyarak hijyen kurallarına dikkat etmeleri lazım. Maske takmamız lazım, sosyal mesafeyi korumak tutmamız lazım.  Alınan ek tedbirleri yerinde buluyorum ve yeni ek tedbirlerinde alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde vaka sayıları düşebilir.

“Yoğun bir artış var ve çok çabuk bulaşıyor”

Cihat yıldırım: Vaka artışlar gerçekten son dönemde arttı. Bana göre buda bence dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Yakın zamanda bende geçirdim bu hastalığı. Nereden kaptığın anlaşılmıyor. Yoğun bir artış var, çabuk bulaşıyor. Ama dikkat etmemiz gerekiyor tabi ki. Tedbirleri ben şu anda merkezi bölgede tam olarak yeterli bulmuyorum. E tabi herkesin ihtiyaçları söz konusu. Ama biraz daha denetlenebilir. Daha da dikkat edilebilir. Tam kapanma olmaya bilir. Her ne kadar da olsa bu da çok büyük bir külfet gerektirebilir. Ama ne kadar da olsa mesela saatler geri çekilebilir.  Veya belirli iş yerleri belirli günlerde dükkanlarını açabilir. Mesela daha önce Düzce Valiliğinin böyle bir programı olmuştu. Biz kuyumcu sektörü olarak 2 gün açmıştık haftada. Örmeyin pazartesi ve perşembe günleri gibi. Mesela öyle olabilir. Ama sadece bu sektörde değil tabi ki farklı sektörlerde olmalı. Ama özellikle bankalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu konuyu ben özellikle dile getirmek istiyorum. Bankaları biraz sıkıntılı buluyorum. 

“Denetimler yetersiz”

Soner Kılıç: İnsanlar şu an dışarıda. Vatandaşlar çok geziyor. Ülkede zaten salgın artmış, örnek olarak otobüsler dolu. E diyorlar ki  yasak ama bütün otobüsler dolu geziyor. Herkes, her yer tıklım tıklım adım atacak yer yok.  Bu koşullarda salgının artması normal yani. Her yer dolu bazılarında maske bile yok, eskisi gibi denetimler zaten yok.   denetim şu an hiçbir yerde yok ben göremiyorum yani hiçbir yerde.  Pandeminin artması normal yani. Alınması gereken önlemler var ama Düzce Emniyeti almıyor şu anda.  Pandemi şu anda zirve yapmış şekilde Düzce’de. İnşallah pandemi azalır da herkes güzel bir şekilde eski günlere döner. Tedbirleri yerinde buluyorum ama esnaf çok zor durumda. Kendim de daha önce esnaflık yaptım. Düzce esnafı şu an çok kötü durumda. Benim arkadaşım var telefoncu bitik, dönercisi olsun telefoncusu olsun. İnsanlar gününü geçiremiyor. Kiramı verecek onu mu yapacak bunumu yapacak.  Ama salgında artıyor. Yapacak bir şey yok . Bizim esnaflarımızda 15-20 günlük bir kapanma olsun bence. Bu sorunu böyle çözebiliyorsak çözelim çünkü insanları artık dayanacak gücü de kalmadı. Tedbirler güzel anlamlı ama insanlarda çok mağdur oluyor.Ek tedbir kapsamında ben kendi şahsi fikrimi söyleyeyim. Ben 15-20 gün boyunca tam kapanma olmasını isterim.  Ne kadar kısıtlarsan kısıtla o var bu var banlası felen kurallara uyulmuyor. Emniyete de hak veriyorum hangi birine yetişsin. Adam sokağa çıkmış elinden tutup evine mi getirsin. Yani ben tedbirleri uygun buluyorum ama az daha sıkılaştırılmalı.

“3 Haftalık tam kapanma yapılırsa vaka sayıları düşer”

Harun Ensar Çakır:  İnsanlar çok anlayışsız, kimse dikkat etmiyor. Ben bugün hastaneye gittim hastanede maske takmayan insanlar var. Polisler insanlara acıyor ve suiistimal ediliyor. Polislere kızıyorlar Devlete kızıyorlar çok ceza yazılıyor diye ama insanlar hak ediyor insanlar anlayışsız. Benim kuzenim iki ay önce kalp yetmezliği vardı korona virüse yakalandı ve kaybettik. İnsanların yakınlarını kaybedenlerle empati kurmaları gerekiyor. Yakınlarında hastası olmayanlar çok rahat bir şekilde geziyor ama çevresinde örnek teşkil edecek hastalar varsa son dakika dikkat ediyorlar. Alınan tedbirleri yerinde buluyorum fakat yetersiz. Ben lise son sınıf öğrencisiyim hala okula gidiyorum bence yanlış bir karar. Bu şekilde bulaş riski daha çok artıyor. 3 haftalık tam kapanma yapılsa vaka sayıları hızla düşer.

“Alınan tedbirler sınırlı”

Özge İlgün Vatandaşlarımız daha dikkatli olsa bu kadar artış olmayacak. Gördüğünüz gibi her yer kalabalık ve bilinçsiz. Ondan dolayı artışlar devam ediyor. Alınan tedbirleri yerinde bulmuyorum, tedbirler sınırlı. Vatandaşlarımız alınan tedbirlere uymuyor. İşe gidecekler gezecekler ama bu kadarda değil. Kalabalık ortam çok Düzce’de. Artışlar devam ediyor, ek tedbirler getirilmeli. Vaka sayıları düşürülmeli virüse tamam denmeli artık.

Son Güncelleme: 23.04.2021 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84