DÜZCE SEMALARINDA TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Törenlere damga vuran ise Düzce Belediyesi’nin ışık gösterisi oldu. Havaya fırlatılan havai fişeklerin içine konulan Türk Bayrakları, gökyüzünde görsel bir şölen sundu. Törende konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “

DÜZCE SEMALARINDA TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Törenlere damga vuran ise Düzce Belediyesi’nin ışık gösterisi oldu. Havaya fırlatılan havai fişeklerin içine konulan Türk Bayrakları, gökyüzünde görsel bir şölen sundu. Törende konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “

29 Ekim 2023 Pazar 15:32
DÜZCE SEMALARINDA TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü coşku içinde kutlandı. Düzce Valiliği binası önünde düzenlenen törenlerde protokolün yanı sıra vatandaşlara da alan açılması nedeniyle diğer milli bayramlara oranla katılım oldukça yüksek oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlere Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, kurum müdürleri, TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenlerde Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, törene katılanların ve tüm Düzce halkının 29Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Törende konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Mmilletinin geleneklerine ve karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı, birleşim sembolü, Cumhuriyet’imizin ilk yüzyılını tamamlayarak 100. Senesini kutlamanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce senelik şanlı tarihimiz boyunca şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehit şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor aziz milletimin, yarınımız umudumuz sevgili çocuklar ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Aslan’ın konuşmasının ardından devam eden törenlerde Komando Birliklerinin silahlı gösterileri, katılanların büyük beğenisini topladı. Komando birliklerinin gösterilerinin ardından Lise Öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Düzce Belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen konserin ardından kutlama törenleri, Düzce Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin dans gösterileri ile Düzce Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımının gösterileri ile devam etti.

Törenlerde, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 4 öğrenciye, Vali Aslan tarafından 1.’lik ödülü olan bisikletleri takdim edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde,  16 Türk Devleti’ni temsil eden bayrak yürüyüşü, öğrenciler,  atlı birlikler, polis, jandarma, STK ve diğer kurumlarının resmi plakalı araçlarının resmi geçit töreni yapıldı.

Törenler, Düzce Belediyesi’nin ışık gösterisi ile sona erdi. Törenlere damgasını bulan ise, Düzce Belediyesi’nin ışık gösterisi sırasında havai fişeklerle gökyüzüne fırlatılan Türk Bayrakları oldu. Paraşütlerle aşağıya indirilen Türk Bayrakları, Düzce semalarında görsel şölen sundu.

HABER: Savaş ARI   

Son Güncelleme: 29.10.2023 15:37
Anahtar Kelimeler:
DÜZCE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.