Düzce de siyaset yapmanın seviyesini yükseltelim

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Düzce Milletvekili Faruk Özlü Malumat habere konuştu. Gazetemiz imtiyaz sahibi Sadullah Ünsal, Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özcan, Haber ve İstihbarat Müdürü İsmail Aksanı makamında ağırlayan Özlü Düzce gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Düzce de siyaset yapmanın seviyesini yükseltelim

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Düzce Milletvekili Faruk Özlü Malumat habere konuştu. Gazetemiz imtiyaz sahibi Sadullah Ünsal, Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özcan, Haber ve İstihbarat Müdürü İsmail Aksanı makamında ağırlayan Özlü Düzce gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

26 Haziran 2017 Pazartesi 22:33
Düzce de siyaset yapmanın seviyesini yükseltelim

Akademik kariyerden Devlet Adamlığına geçişi nasıl oldu.

Harvard Üniversitesinin kendisine ülkesine bugünlere etkisi neydi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı döneminde Düzce lilere gönderdiği bayram kutlama tebriklerinin dönüşümü ve kazanımlarını nasıl yaşadı.

Düzce için Milletvekilliği listeleri belirlenirken Dr Faruk Özlü hangi işle meşguldü.

Düzce’nin kronik hale gelen sorunları nasıl bir üslupla çözüme kavuşuyor.

Akçakoca bey Siyasal Bilgiler fakültesi kararı Bakanlar Kurulundan hangi aşamadan sonra geçti.

Yedigöller yolu için çalışmalar ne aşamada.

Çilimli’de projendir ilen Düzce ve ülkeye büyük katkı sağlaması planlanan Çocuk gelişimi ve inovasyon uygulama merkezi için neler düşünüyor.

Düzce’ye yapılan hükümet ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen hizmetlerde Dr Faruk Özlünün çabaları gayretleri nasıl karşılık buluyor.

İşte bu ve daha birçok soruya cevap veren Özlü Düzce’nin gelecekte nerede olmasını hayal ettiği öngörülerini malumat haberle paylaştı.

Malumat Haber; Sayın Bakanım Akademik bir kariyerde ilerlerken neden İstanbul’dan Ankara’ya Devlet kurumunda çalışmayı tercih ettiniz.

Dr Faruk Özlü; Devlette Devlet Adamı olmak için çalışmak istiyordum. O günlerde Özel Sektörde haraketlilik vardı. Özellikle otomotiv sektörü haraketliydi. Ben özel sektörü tercih etmedim otomotiv de doktora yapıyor olmama rağmen. Devlette Ankara’da Savunma saniye müsteşarlığında görev aldım. Hep orda çalıştım her kademede görev aldım. Ben devlette devlet adamı olmak için çalışıyordum. Bütün eğitim hayatımı buna planlığımı söyleyebilirim. Devlet adamı olmak için devlette görev almaktır. Diğer tarafı da siyasette görev yapmaktır. Devlette en üst seviyede görevli olsanız verilen görevi yaparsınız. Sizin kendinizin stratejiler geliştirmesi yönetmesi planlamalar yapması siyasetle mümkün. Kamu görevinde bu zor. Siyaset benim devlet adamı olma devlette çalışmanın bir parçası.

ON YILDIR DÜZCEYE NEDEN TEBRİK GÖNDERDİ.

BİR ARKADAŞIN OFİSİNDE OTURURKEN FARKLI İLLERDEN ARKADAŞLAR VARDI.

Herkes memleketinden bahsediyordu. 2004 yılı idi. Düzce’yle temaslarım zayıflamıştı. Ankara’da çalışıyordum. Düşündüm Düzce’ye gitsem beni kimse tanımıyor. Düzceye gidemiyorum Düzce’yle bir bağı olması lazım ilgisi olması lazım diye düşündüm. Aslında o yazdığım tebrikler kartlar bayramlaşmalar Düzceliyim Ankarada yım iyi bir görevdeyim. Düzce’yle temas kurma gayretleriydi. Şimdi genelde bürokraside görev alanlar siyasete girmek istediklerinde kendi memleketlerinden değilde büyük şehirleri tercih ederler. Çünki büyükşehirde siyaset yapmak bürokraside görev yapmışlar için daha caziptir. Ben Düzce’yi tercih ettim Düzce benim memleketim. Sizlere yazdığım tebriklerle kartlarda belli bir süre sonra temas kurduğumu hissettim. İsmail beyin eşi hanfendi ile tanışmamızda kendisi kadın kolları başkanı ve belediye meclis üyesiydi. Vahide hanımla o vesile ile tanıştık. O Yazdığım kartlar bana çok kıymetli dostlar arkadaşlar kazandırdı.

SEN BİZE KART YAZAN ADAMSIN BİZ SENDEN KORKTUK

Daha sonra aday adayı olduğum zaman kahvelere gittiğimde kendimi tanıtınca bana “Biz seni tanıyoruz. Siz bize kart yazan adamsınız” Sen savunma Bakanlığında çalıştığın için senden korktuk. Ankara’ya gelemedik başımıza bir hal gelir diye. Dediler.

Malumat Haber; Çilimlinin bir köyünde başlayan yaşamınızda Harvard Üniversitesine giden süreçte Harvard üniversitesi sizin hayatınıza ne gibi katkılar sağladı.

TEKRAR DÜNYAYA GELSEM HARVRD DA EĞİTİM ALMAK İSTERİM.

Dr. Faruk Özlü; Oraya isteyerek iki defa gittim. Benim Harvard a gittiğim eğitim üst düzey yönetici eğitimiydi. Ben yüksek lisans ve doktoramı İstanbul Teknik Üniversitesinde yaptım. Harvard a neden gittim. Kennedy School Gawrmond var. Yani Kennedy adına kurulan hükümet devlet okulu. Devlet adamı yetiştiren okul. Bu okulun özelliği belli bir süre yöneticilik yapmış belli bir kariyere gelmiş, kişilerin eğitimini öngörüyor. Benim katıldığım eğitimde 24 ülkeden 70 den fazla katılımcı vardı. Bunlar büyükelçiler generaller genel müdürler düzeyinde kişilerdi. Son derece faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok şey öğrendim. Devlet Adamı yetiştiren bir okul. Dünya çapında networkünüz oluyor. O okulda ABD başkanına danışmanlığı yapmış hocalar Dışişleri Bakanlığı yapmış hocalar cardı. Tekrar Dünyaya gelsem bırakı n üst düzey eğitim almayı bir şekilde ne yapar yapar Harvard da eğitim almak isterdim.

Mesela Blok Ders Yapıyorlardı. Bir buçuk saat süren dersler vardı. Hoca sınıfa giriyor sınıfta interaktif bir eğitim veriyor. Oturdun dinlemiyorsun hemen soru soruyor. Diyorki 1950 de Türkiye’de ne oldu diyor. Seçimler oldu.52 de ne oldu diyor NATO’ya girdik. Asla kata sınıfta pasif olmanın imkanı yok. O şöhreti Harvard üniversitesinin hak ettiği kanaatindeyim. Mesela şuan Katar Genelkurmay Başkan yardımcısı ile aynı öğrenci evinde kaldık. Geçende aradım Katar olayından sonra napıyorsun ne ediyorsun diye. Harvard’a gitmek Düzce’de iken hayal edeceğim bir şey değildi ama Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalıştığım süre içeresinde Harvard’a gitmenin bana fayda sağlayacağını düşündüm ve iki defa gittim. Dolaysıyla iyi bir şey yaptığımı düşünüyorum.

Malumat Haber. Düzce siyasetinde aradığınızda aradığınızı bulabildiniz mi. Yerel iktidar ile siyasi iktidar arasında farklı bir rekabet var. Size de eleştiriler var. Bu kadar emek verdim sonuçları nasıl dediğiniz oldu mu.

Düzce de siyaset yapmanın seviyesini yükseltelim

Düzce’de yerel siyaseti bir üst kalite seviyesine çekebilir miyim birinci amacım o. Hala bu amacın peşindeyim. Bakın şimdi teşkilat kongreleri yapılacak. Benim tek kriterim Arkadaşlardan isteğim bir üst seviye kalitesine çıkalım. Düzce de siyaset yapmanın seviyesini yükseltelim. Bu bir. İkincisi Düzcenin çehresini değiştirebilir miyim. Düzce çok dinamik canlı bir yer. Balkanlardan Kafkaslardan gelenler var. Bu toplumların harmoni içinde yaşayan bir şehir. Türkiye’ye örnek olacak bir demografik yapıya sahip Düzce.

Düzcenin projelerini tek tek kendim takip ediyorum.

Ben proje işin proje tarafındayım. Bu benim için önemli. Düzcenin projelerini tek tek kendim takip ediyorum. Bakan olduktan sonra arkadaşlara görev verdim onlar takip edip bana bilgi veriyorlar. Vazgeçmeyeceğim şey Düzce’nin çehresinin değiştirilmesi.

Mesela merkezde sanayi sitesi var. Görüntü hoş değil. Dükkanlar küçük küçük. Gönlümüz arzu ediyor ki bu sanayi sitesini alıp başka yere taşıyalım. Burada çalışan buradaki mal sahipleri ile uzlaşarak bunu yapalım.Ben aday adayı olduğumda beş tane konu vardı. Haziran seçimlerinde bir ulusal kanal ile röportaj yaptık. Röportajdan önce spiker bana dedi ki ben sizden önce dolaştım beş tane konu var.Bunlar çözülürse Düzceliler bundan memnunlar.

DEDİKODULAR VAR NAPALIM BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ.

Nedir bunlar Bir kültür merkezi bitmemiş.1995 de başlamış bitmemiş. Otogarımız yok. Hastane bitmemiş. Otoban OSB’ye bağlantı yolu. Kalıcı konutlardaki metruk işyerleri. Şu anda bunların hiçbiri yapılmadı bitmedi denmiyor. Milletvekili iken kendim takip ediyordum. Milletvekili olduktan sonra Düzce’deki OSB ler için ne yaparız OSB ler için makul yermidir diye şu anda genel müdür olan Yaşar Öztürk iken randevu alıp onunla konuştum. İkincisi yedi haziranda koalisyon çıkmıştı. Seçimler yenilenecekti. Bütün Milletvekili arkadaşlarımız listede var mıyız yok muyuz endişesindeydi.O gün saat beşte liste açıklanacak Ben saat üçte Devlet Su işleri Bölge Müdürü Mahmut Dündar dan randevu aldım.Fevai Bey ve Ayşe Hanımla birlikte Düzce’deki devlet su işleri projelerini gözden geçirdik. İnanın endişe etmedim. Beklide listede değimlide bilmiyorum.

Her An Herşey Olabilir Kabine Dışı Kalırsın Başka Bakanlığa geçersin.

Dolaysıyla Düzce’nin çehresinin değişmesi Ak partinin Türkiye’deki icraatlarından daha fazla faydalanması için çalışıyorum uğraşıyorum. Bana gelen dedikodular herkes bişeyler yazıyor çiziyor. Bir kısmı üzücü. Konuşsunlar napalım biz işimize bakıyoruz. Bu görevler süreli görevlerdir. Seçimle gelen seçimle gider. Biz milletten yetki aldık. Bu oyun karşılığını hizmet olarak vermemiz lazım. Yapmazsak çalışmazsak bu % 70 oy bize helal olmaz.

AKÇAKOCAYA BÜYÜK HİZMETLERİMİZ VAR

Mesela Akçakoca nları saymamışım. Limanın taşınması karayolu Fakülte kurulması bir kısmı oldu bir kısmı oluyor takip ediyoruz.Hepsi olacak

Yığılca Yedigöller yolu için Düzce Yığılca yolu viyadüklerin yapılması lazım. Ne zaman viyadükler yapılır o zaman cazip hale gelir.

Gölyaka’daki eleteni gölünü canlandırmak lazım. Orası bataklık halinde. Oradaki proje gölün çıkışına baraj kapağı inşa ederek gölün seviyesini bir buçuk metre yükselteceğiz. Abant gibi bir gölümüz olacak.

Düzce’nin her projesini takip edecez. Şehir içinde depremden kalan mülkiyet sorunları olduğundan çözümü zaman alacak Şehir merkezindeki asfalt lama çalışmalarının hızlanması lazım.

Çilimlideki inovasyon çocuk gelişimi projesini Muhsin Beyle konuşuyoruz. Bana bir sununm yaptılar. Tekrarlamalarını istiyorum. Yeniden gözden geçirelim. Çünkü Çilimli Düşünülen kapasiteyi doldurabilirmi. Tekrar bir çalışıp gelecekler. Çilimlide güzel bir belediye binası yapacağız. Mevcut binanın dışında bir meydan olacak. Onunda kredisini çıkardık.

Malumat Haber: Düzce’ye sizin Bakanlığınızla hizmetlerde gözle görülen bir hizmet haraketliliği var. Bitirilmeyen projeler bitiriliyor. Yeni projeler hazırlanıyor. Gerçekleşen projelerde yerel yöneticiler tarafından sizin isminizin emeğinizin yeterince anılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir.

SÖYLEMEYENLERİN AHLAKINA KALMIŞ

Dr. Faruk Özlü: Ya der demez onun ahlakına kalmış ne diyeyim ben. Mesela Akçakoca’ya fakülte konusu hep konuşulurdu. İnanın bunu özel çalışarak çıkardık. Hatta şunu söyleyeyim Bakan olmasaydım fakülte bakanlar kurulundan çıkarımıydı emin değilim. İki bakanımız Akçakoca ya Fakülte Kurulması ile ilgili kararı imzalamadılar. Bizzat gittim masasına koydum. Bunu çok istiyorum dedim. Yarın onunda bir kararı bana gelecekti. Bu özel uğraşarak özel ilgi ile olan bir konu. Onun adı Akçakoca siyasal bilgiler değil. Akçakoca bey Siyasal Bilgiler dir. Akçakoca bey ismine izafeten kararı YÖK’ten çıkardık. YÖK mevzuatında Akçakoca nüfusu bir fakülte kurulmasına yetmiyor.

HİZMET ETMEK İÇİN OY VERDİLER

Hizmet için oy istedik oy verdiler hizmet edeceğiz. Karşılık beklemek çok doğru olmaz. Biz yapalım Allah biliyor. Yusuf bey şahit. Allah görüyor biliyor. Geçmişte çok şey oldu. Allah büyük Allah görüyor.

Malumat Haber; Düzcede ve siyasette aradığınızı buldunuz mu. Beklenti ve projelerde hangi aşamadasınız.

Dr Faruk Özlü; Yapmak istediklerimizde daha yolun başındayız. Sokak Hayvanları için 54 dönüm alana hayvanlar barınağı yapacağız. Henüz daha projelerin başındayız. Seçimden önce verdiğimiz her sözün arkasındayız. Çöp sorununu Bakan olmasam biraz zor çözülürdü. İski yılda 18 milyon TL harcayıp Çöpü İstanbulla taşıyıp yakıyor. Bu az iş değil. Düzce’de ne kadar tartışılan konu varsa gerçekten hepsine dokunduk. Çoğunu hale yolu koyduk devam ediyor.

Son Güncelleme: 26.06.2017 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84