DÜZCE “CUMHUR İTTİFAKI” DEDİ

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçlandı. Kurulduğu yıldan bu yana Düzce’de hiç vekil kaybetmeyen Ak Parti Cumhur İttifakı MHP’ye 1 vekil kaptırdı.

DÜZCE “CUMHUR İTTİFAKI” DEDİ

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçlandı. Kurulduğu yıldan bu yana Düzce’de hiç vekil kaybetmeyen Ak Parti Cumhur İttifakı MHP’ye 1 vekil kaptırdı.

25 Haziran 2018 Pazartesi 11:03
DÜZCE “CUMHUR İTTİFAKI” DEDİ

24 Haziran seçimleri Türkiye genelinde açıklandı. Düzceli seçmenler Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a %72.98 ile destek oldu. Ankara’da Düzce’yi 2 Ak Partili 1 MHP’li vekil temsil etme hakkı elde etti.

27. Dönem Düzce Milletvekilleri Ak Parti’den Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, MHP’den ise Ümit Yılmaz oldu.

Türkiye Genelinde olduğu gibi Düzce’de de 214 Haziran seçimleri için oy kullanma işlemi saat 08:00 itibari ile başladı. Saat 17:00’a kadar devam eden oy kullanma işleminin ardından YSK’da sandıklar açılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliğini ayrı ayrı oylayan vatandaşların oy sayımlarının sonuçları ortaya çıkmaya başladığından itibaren Düzce’de Ak Parti ve MHP cephesinde sevinç gösterileri başladı.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a %52.60 ile destek oldu. Diğer Cumhurbaşkanı adayları iseMuharrem İnce %30,60, Meral Akşener %7,30, Selahattin Demirtaş %8,30, Temel Karamollaoğlu %0,80 ve Doğu Perinçek 0,20 oy almayı başardı.

27. Dönem Genel seçimleri için ise Ak Parti & 55,14 MHP %18.66, CHP 14,30, Saadet Partisi %1,50 ve İyi Parti %6,75 oy olmayı başardı.  Düzce’de seçimlere giren Hüda Partisi %0,13 Vatan Partisi 0,26 ve HDP ise 1,57 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçları öğrenen Ak Parti ve MHP cephesinde sevinç gösterileri başladı. Parti Binalarında başlayan gösteriler Anıtpark Meydanı ve şehrin tamamına yayıldı.

CHP ve Ak Parti’nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi ise YSK’nın önünde gergin anların yaşanmasına neden oldu.

MHP Düzce Teşkilatı ve vatandaşlar Düzce’de YSK’nin önünde toplanarak yaşanan sorunun çözülmesini ve vekil adayları olan Ümit Yılmaz’ın açıklanmasını istediler.

İl Başkanı İlhami Caboğlu, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, parti yöneticileri ve emniyet güçleri gergin olan MHP’lileri sakinleştirmek için uğraş verdiler.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, vekil olduğunun müjdesini vermesinin üzerine gergin olan MHP cephesi sevinç gösterilerine başladılar.

MHP Vekili Yılmaz, Düzce’ye hayırlı olsun diyerek vekilliğini ilan etti. Yılmaz, “ Bizler sizlerin hakkını yedirmeyiz. Bırakın Ak Partili arkadaşlar üzüntüsünü yaşasınlar” dedi.

Yılmaz’ın açıklamasının ardından MHP’liler vekillerini omuzlarına alarak kutlamalara başladılar.

Daha sonra Parti Binasının önünde toplanan MHP’liler kutlamalarına burada devam ettiler.

Parti Binasının ardından MHP Vekili Ümit Yılmaz Anıtpark Meydanında teşekkür konuşması yaptı. Anıtpark Meydanında yapılan konuşmaların ardından MHP’liler İl Başkanlığının önünde oynadılar.

Kutlamalar gece boyunca devam etti.

Son Güncelleme: 25.06.2018 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.