DOYDUĞUN YERDEN ADAY OL!

Türkiye 24 Haziran 2018’de sandık başına gidiyor. 2002 yılından bugüne kadar girdiği bütün seçimleri Türkiye ve Düzce’de kazanmayı başaran Ak Parti’de 2018 seçimlerinde birinci parti çıkma adına çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Düzce kamuoyunun Ak Parti Teşkilatından bir istekleri var. İthal vekil yerine Düzce’nin öz evlatlarından oluşan, doğduğu yer değil de doyduğu yer Düzce olan adayların halkın karşısına çıkarılması isteniyor.

DOYDUĞUN YERDEN ADAY OL!

Türkiye 24 Haziran 2018’de sandık başına gidiyor. 2002 yılından bugüne kadar girdiği bütün seçimleri Türkiye ve Düzce’de kazanmayı başaran Ak Parti’de 2018 seçimlerinde birinci parti çıkma adına çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Düzce kamuoyunun Ak Parti Teşkilatından bir istekleri var. İthal vekil yerine Düzce’nin öz evlatlarından oluşan, doğduğu yer değil de doyduğu yer Düzce olan adayların halkın karşısına çıkarılması isteniyor.

10 Mayıs 2018 Perşembe 15:04
DOYDUĞUN YERDEN ADAY OL!

2002 yılından 2015 yılına kadar Türkiye’de 5 genel seçim yapıldı. TBMM’de 22, 23, 24, 25 ve 26 dönemlerinde mecliste en fazla sandalyesi olan ve Türkiye Cumhuriyetini tek başına idare etme hakkı kazanan Ak Parti’de 2018 seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Düzce’de de sürekli olarak seçimlerde birinci parti çıkma başarısını gösteren ve girdiği bütün seçimlerde mecliste yer alacak olan vekilleri tek başına göndermeyi başaran Ak Parti teşkilatına Düzce kamuoyu tarafından bir mesaj var.

Ak Parti Düzce ilinden Milletvekili olan çoğu siyasiler, vekilliği kaptıktan sonra aktif rol oynamak yerine pasif olmalarından dolayı eleştiri oklarını üzerlerine toplamışlardı. Ayrıca Düzce’de doğmuş ancak yaptıkları işler bakımından yatırımlarını başka şehirlere yapan, bürokrasi geçmişlerinde Düzce’de görev almamış, Düzce’ye yararı olmayan adayların vekil olarak meclise gönderen Düzceliler konu hakkında Ak Parti Genel Merkezine, İl Teşkilatına ithal vekil istemiyoruz, doğup büyüdüğü, doğduğu yer Düzce olan adayların sandıkta önlerine gelmesini istiyorlar.

Ak Parti 2002 yılında girdiği ilk seçimleri kazanmayı başardı. %34.28’lik oy oranı ile mecliste ilk hükümetini kurmayı başardı. Bu seçimde Düzce’den %52 oy aldı ve meclise Fahri ÇAKIR, Metin KAŞIKOĞLU ve Yaşar YAKIŞ’ı vekil olarak gönderdi.

23. dönem genel seçimleri 22 Temmuz 2007 tarihinde yapıldı. Bu seçimlerde Ak Parti oy oranını yükselterek yine birinci parti olmayı başardı ve % 46,56 oy aldı. Türkiye oranında olduğu gibi Ak Parti Düzce’de oy oranını arttırdı ve %60,36’lık bir destek sağladı ve yine meclise 3 vekil Celal ERBAY, Metin KAŞIKOĞLU ve Yaşar YAKIŞ’ı gönderdi.

12 Haziran 2011 24. Dönem Genel Seçimlerinde Ak Parti %49,83 oy aldı. Düzce’de oy oranını arttırdı ve % 65,90 aldı. Yine meclise 3 vekil gönderme başarısı gösteren Ak Parti Düzce’de mecliste vekillik koltuğuna Fevai ARSLAN, İbrahim KORKMAZ ve Osman ÇAKIR’ı oturdular.

13 sene tek başına iktidar olmayı başaran Ak Parti’de işler 7 Haziran 2015 yılında yapılan 25. Dönem Genel seçimlerinde istediği gibi gitmedi. 2011 yılında Türkiye genelinde % 49,83 oy alırken 2015 yılında yapılan 7 Haziran seçimlerinde 9 puan gibi bir düşüş yaşadı ve %40,87 oy aldı. Aynı şekilde Düzce’de de oy oranında 6 puan kaybeden Ak Parti %59,38 oy oranı ile seçimleri tamamladı. Oy oranı düşmesine rağmen Düzce’den 3 vekil Ayşe KEŞİR, Faruk ÖZLÜ ve Fevai ARSLAN meclise gönderdi.

7 Haziran seçimlerinde hükümetin kurulamaması nedeniyle 1 Kasım 2015 tarihinde 26. Dönem seçimleri yapıldı. Bu seçimde mecliste tek başına hükümet kuracak sayısı elden eden Ak Parti % 49,26 oy aldı. Düzce’de de 1 Kasım seçimlerinde rekor oy almayı başardı. %70,80 gibi bir oy oranıyla meclise Ayşe KEŞİR, Faruk ÖZLÜ ve Fevai ARSLAN’ı yeniden vekil olarak gönderdi.

2002 yılından 2015 yılına kadar yapılan 5 genel seçimde meclise 15-0 ile gösterilen bütün adayları gönderen Düzce kamuoyundan Ak Parti’den aday gösterilecek olan isimlerin Düzce’de doğan başka yerde doyan değil de Düzce’de doğup Düzce’de doyan vekillerin aday gösterilmesi isteniyor.

“Ceketini koysa alır” anlayışının yıkılması, Düzce’nin tanıdığı, bildiği, ekmeğini Düzce’den kazanmış, kazanmaya devam eden, tepeden inme değil de tırnaklarıyla kazımış, Düzce yararına işlerin altında imzası olan adayların gösterilmesi Düzce halkın tek isteği.

Ak Parti kulislerinde konuşulanlara göre 27. Dönemde aday gösterilecek olan siyasetçilerin yüzü eskimemiş, kamuoyunda karşılığı olan, FETÖ ile ilgisi olmamış adayların gösterileceği konuşuluyor. Seçimlerin Düzce’de geçmiş dönemlerde aldıkları oy oranlarına göre kazanmaya en yakın partisi olan Ak Parti’de aday gösterilecek olan siyasilerin kimler olacağı merak ediliyor.

Ak Parti’ye gönül vermiş ve desteklerini esirgemeyen çoğu vatandaşın sokaklarda “ Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm ancak milletvekilliği konusunda gösterilecek olan adaylara göre oy vereceğim” diyen insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla olmasından dolayı Ak Parti Düzce Milletvekili adaylarının isimleri merak ile bekleniyor.

51 aday adayı ile Düzce’de en fazla milletvekili aday adayı başvurusu alan Ak Parti’de isimlerin belirlenme süreci geçmiş dönemlere kıyasla daha titiz çalışıldığı da biliniyor.

Son Güncelleme: 10.05.2018 15:09
Anahtar Kelimeler:
DÜZCEİTHAL VEKİL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.